OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

71 Hotels in Oslo

 

Reisgids Oslo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, ligt diep in het schilderachtige fjord met dezelfde naam en hoewel het een grote moderne stad is, speelt de natuur hier een belangrijke rol. Oslo is de oudste van de Scandinavische hoofdsteden. De bevolking telt ongeveer een half miljoen mensen, het zijn erg vriendelijk en gastvrije mensen. Het centrum van Oslo is klein en gezellig, bijna alle toeristische attracties liggen op loopafstand.
De stad is niet voor niets bekend als culturele hoofdstad. Hier kunt u een antal interessante musea, unieke architectuur en prachtige kunstwerken vinden. Een voorbeeld hiervan is het stadhuis met zijn ongewone torens, de historische vesting "Akershus" en de gezellige boulevard "Aker Brugge" (toon op kaart ) met talrijke terrassen en uitzicht op de haven. Het zeer interessante Koninklijke Paleis staat in de belangrijkste straat van de stad "Karl Johans Gate" . Daar is ook een groot aantal winkels, waar u alles wat uw hartje begeert kan vinden. Trendy boetieks, gezellige restaurants en oude pubs zijn hier op de "Karl Johans Gate"gelegen.
Het Noorse Volkenkundig Museum
is het grootste van de openluchtmusea in Europa. Het museum is gewijd aan de eigenaardigheden van het leven, de moraliteit en de cultuur van Noorwegen. Het is gelegen op een schilderachtige locatie en biedt aan bezoekers een interessant inzicht in het verleden van Scandinavië. Het museum heeft reconstructies van meer dan 150 traditionele gebouwen uit heel Noorwegen, evenals een tentoonstelling die vertelt over de regionale klederdracht, de volkskunst en de cultuur van de inheemse bevolking van Noorwegen. Daarnaast zijn er vele dans- en muziekgroepen met voorstellingen in het museum tijdens de zomermaanden. Bezoekers kunnen ook ambachtelijke kunstwerken bekijken en kopen, boeren wagens en antieke rijtuigen bezichtigen, rondritten ermee maken en men kan vele andere dingen zien. Vooral voor kinderen is er een historische speeltuin en een antiekwinkel met snoepjes. Een houten kerk van circa 1200 jaar na Chr. op het terrein van het museum verdient ook zeker de aandacht.
De vesting Akershus.
De vesting "Akershus" is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Oslo. Het fort werd ongeveer 1300 jaar na Chr. gebouwd en heeft gediend als koninklijk kasteel. Dit gebouw werd uitgebreid en in 1592 in gebruik genomen als defensieve vesting, maar in de zeventiende eeuw, na aanpassing, werd het een paleis in de Renaissance stijl met talrijke plechtige zalen voor banketten en publieke recepties. In het koninklijke mausoleum van het paleis liggen ondermeer, de laatste twee Noorse koningen, Haakon VII en Olav V. Het paleis is omgeven door een prachtig park en wordt, in speciale gevallen, door de leden van de koninklijke familie gebruikt. Een deel van het kasteel dient als garnizoen. Een wisseling van de Wacht aan de voorkant van het paleis is een echte voorstelling, en trekt elke dag een groot aantal van toeristen. Daarnaast zijn er een verscheidenheid aan concerten en dans- en theatervoorstellingen die worden regelmatig in de zomer in de vesting gehouden.
Museum "Kon-Tiki".
Twee jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, kwam er als uit het niets en tot ieders verbazing, het idee van de Noorse wetenschapper Thor Heyerdahl, om een expeditie te organiseren. Het ging om één van de meest opwindende reizen van de XX eeuw. Hij ging samen met vijf metgezellen, op een eenvoudige houten vlot, gemaakt volgens de beschrijvingen van oude Indiaanse vlotten, proberen de Stille Oceaan over te steken. Zij voeren vanuit Peru om Polynesië te bereiken. Het is een feit, dat, wat door bijna iedereen als onrealistisch werd beschouwd, toch is gebeurd. Op 7 augustus 1947, na 101 dagen en 7000 km varen, kwam het houten vlot "Kon Tiki"aan in Atol Raroia in het midden van de Zuidzee. Aldus heeft Heyerdahl zijn doelstellingen bereikt en begewezen dat de Indianen van Zuid-Amerika de mogelijkheid hadden om naar Polynesië te varen. Het Museum "Kon-Tiki" vertoond niet alleen het origineel van het beroemde vlot, maar ook schepen en diverse voorwerpen van andere Heyerdahl expedities, de beelden van Paaseiland en de grootste vis ter wereld, de 10-meter lange walvishaai.
Vigelandpark.
Het Sculpture Park van Vigeland is een van de meest populaire attracties in Oslo, die meer dan een miljoen bezoekers per jaar trekt. In een unieke tuin worden meer dan 200 beelden tentoontgesteld, in de menselijke lengte en hoger. Ze zijn gemaakt van brons, van graniet en van smeedijzer. Het zijn kunstwerken van de beeldhouwer Gustav Vigeland (1869-1943), die lange tijd leefde in Oslo. Deze figuren geven de hele wereld van menselijke emoties weer: verdriet, vreugde, liefde ... De grootste indruk maakt 17-meter stenen monoliet, die bestaat uit 121 verweven lichamen, het is de grootste granieten sculptuur in de wereld. Vigeland heeft niet alleen de beelden gemaakt, maar ook het park zelf ontworpen. Het is een idyllische plek met eendenvijvers en schaduwrijke paden.
Munch Museum.
Nog gedurende het leven van de Noorse Edvard Munch (1863-1944), die naast Picasso het genoegen had, tot de belangrijkste kunstenaars van hun tijd te behoren, heeft Munch een groot aantal van zijn werken aan Oslo, waar hij een lange tijd woonde nagelaten. De verzameling van het Munch Museum bestaat uit meer dan 5000 tekeningen, grafische werken en schilderijen, waaronder, helaas, niet langer het beroemdste kunstwerk "De Schreeuw"is te vinden. Toen dit schilderij werd gestolen in 2004, is het gelukt, om het slechts twee jaar later terug te vinden. Nu wordt het kunstwerk in de Nationale galerie van Noorwegen getoond.
Dit artikel over Oslo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Oslo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Oslo:


Lillehammer - 134.6 km
Lillehammer is een geweldige stad, het beroemde Noorse skiresort dat is gelegen aan de oever van het Mjøsa meer. Het kreeg brede erkenning na de Olympische Winterspelen die hier werden gehouden in 1994. Vanaf dat...
verder
Gotenburg - 254.4 km
Göteborg ligt aan de westkust van Zweden, grenzend aan de Noordzee. De stad werd gesticht in 1621 in opdracht van Gustav II Adolf. Aanvankelijk was dit een grote industriële haven in de monding van de rivier Gota. De...
verder
Bergen - 304.7 km
De stad werd lang geleden in 1070 gesticht aan de oever van de Vagen baai door koning Olaf de derde. Na enkele decennia werd het enorm stenen kasteel Bergenhus in de stad gebouwd.

De stad heeft een ruim...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Oslo
 Oslo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Oslo, Noorwegen. Het plannen van een trip naar Oslo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.