OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

17 Hotels in Norrkoping

 

Reisgids Norrkoping - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Norrköping, een belangrijk industrieel centrum van Zweden, wordt ook wel het "Zweedse Manchester" genoemd. De reden hiervoor is het feit dat de stad snel groeide tijdens de industrialisatie. Tegenwoordig is de stad de thuisbasis van de grootste fabrieken in het land. Norrkoping is ook uitgegroeid tot een vrij bekende toeristische bestemming. De eerste nederzettingen op het grondgebied van de stad verschenen in de 12e eeuw. De lokale mensen waren vooral betrokken in de akkerbouw en visserij. Norrköping kreeg de status van stad in het begin van de 14e eeuw.
In de middeleeuwen werd de stad bekend om zijn textielindustrie, en tegenwoordig is Norrköping de tweede grootste stad in termen van productie in het land. Het industriële gebied beslaat het centrum van de stad. Langs de oever van de rivier Motala vindt u tal van oude fabrieken en molens. Tegenwoordig zijn ze volledig omgebouwd tot musea die de collecties van machines en apparatuur, alsmede producten, gemaakt door lokale ambachtslieden, vertonen. Het weverij complex, waarin thans het Stedelijk Museum is gevormd, is één van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden. Zijn tentoonstellingen zullen u het verhaal onthullen van een van de grootste ondernemers van de stad - Luis de Girs, die een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de economische hoogconjunctuur. Er zijn ook een paar musea gewijd aan het industriële thema. Dit zijn het Museum van Arbeid en het Molenmuseum. In het begin van de 19e eeuw woonde een vrij grote gemeenschap van Joden in Norrköping. Tegenwoordig herinneren slechts enkele objecten, zoals de synagoge op de Brabogatan straat, aan die tijd. Liefhebbers van moderne kunst moeten zeker het Museum van kunst bezoeken, waarin grote kunsttentoonstellingen worden gehouden, en waar een grote expositie van sculpturen is.
U kunt de stad en de wijken verkennen vanuit een observatie gebied, dat in het gebouw van het stadhuis werd geopend. Vakantiegangers met kinderen moeten zeker de plaatselijke dierentuin bezoeken, die de grootste in Scandinavië is.
  Reizigers die de stad in de lente bezoeken, moeten beslist een wandeling maken in het park van Carl Johan. De hoofdattractie is een groot bloembed dat bestaat uit cactussen en agaven. Dit bloemperk is elk jaar opnieuw ingericht in een nieuwe, unieke stijl. In het pittoreske park zie je veel interessante planten, niet typisch voor Scandinavië. Een wandeling er doorheen belooft niet minder fascinerend te zijn dan een bezoek aan de botanische tuin.
Het nationale park in een van de rustigste en meest afgelegen stadsdistricten trekt ook veel reizigers. In dit park vindt u een oude kerk van St. Matthew, die een uitstekende architectonische bezienswaardigheid is in neogotische stijl. De bouw van deze kerk duurde vijf jaar tot 1892, de kerk wordt momenteel omringd door prachtige landschapsarchitectuur.
Ga naar het Duitse plein als je een van de oudste religieuze gebouwen in de stad wilt zien: de St. Hedwig-kerk, die plaatselijk bekend staat als de 'Duitse kerk'. In 1613 werd deze kerk gebouwd door Duitse emigranten uit Norrköping. Prins Jan gaf hun toestemming om hun eigen kerk te bouwen, waarvan de muren momenteel vele interessante unieke artefacten behouden.
Een origineel architectonisch monument is de kerk van St. Olaf die in het begin van de 18e eeuw werd gebouwd. Volgens historische gegevens werden de allereerste kerken op haar site gebouwd tijdens de middeleeuwen. Religieuze monumenten werden herhaaldelijk vernietigd en herbouwd. Tegenwoordig verschijnt de elegante kerk met een prachtig gedecoreerde voorgevel voor toeristen in dezelfde vorm waarin het zich bevond ten tijde van de oprichting.
In de directe omgeving van de stad ligt het beroemde pretpark Kolmården, een bezoek dat niet alleen interessant zou zijn voor reizigers met kinderen. Het grondgebied van dit uitgestrekte park omvat vele interessante recreatiegebieden: er zijn een prachtige dierentuin en een dolfinarium - de allereerste die werd geopend in Zweden. De meeste entertainment voor bezoekers van het park is beschikbaar in het warme seizoen. Het is uitgerust met sportvelden, vele speeltuinen en allerlei attracties voor kinderen van alle leeftijden. In het warme seizoen biedt het park vaak interessante activiteiten en leuke evenementen.
Dit artikel over Norrkoping is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Norrkoping

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Norrkoping:


Vasteras - 115 km
De stad Västerås ligt aan de oever van het prachtige Mälaren meer. De stad ligt op een uur rijden van Stockholm en wordt beschouwd als de grootste havenstad van Scandinavië. Ondanks het feit dat de stad een enorm...
verder
Stockholm - 134.5 km
Stockholm is de stad van grote schoonheid, dat zal iedereen bevestigen die ooit in deze stad is geweest. Voor velen is het een openbaring als men ziet, dat de verschillende wijken van Stockholm erin zijn geslaagd, om...
verder
Uppsala - 162.9 km
Dit is een van de oudste steden in Scandinavië, die reizigers trekt door een enorm grote keuze aan attracties. Het resort zal zeker de toeristen behagen, die liever rustige en afgelegen steden bezoeken en lange...
verder

Onze diensten
 Norrkoping foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Norrkoping, Zweden. Het plannen van een trip naar Norrkoping met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.