OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Bergen

 

Reisgids Bergen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad werd lang geleden in 1070 gesticht aan de oever van de Vagen baai door koning Olaf de derde. Na enkele decennia werd het enorm stenen kasteel Bergenhus in de stad gebouwd.
De stad heeft een ruim gematigd klimaat. Bergen heeft de aandacht van vele mensen. Het feit is dat er in de stad een enorme aantal attracties zijn van culturele waarde. Bovendien heeft de stad een uitstekende infrastructuur en een groot aantal moderne hotels en pensions.
Een bezienswaardigheid van deze stad is de Bergen kade. Deze mooie, originele en romantische kade trekt veel bezoekers naar de stad. De kathedraal Bergen is niet alleen historisch-, maar ook religieus van grote waarde. Het middeleeuwse Bergenhus kasteel heeft de goed bewaard gebleven Hall Hakon en de ongelooflijk mooie Rosenkrantz Toren. Er is een fort Fredriksbreg en Sverresborg. De "Heuvel van trollen" is een geweldig museum dat zeker uw geest verovert. Er is het Technische Museum van Bergen in deze prachtige en veel bezochte stad.
  Liefhebbers van spannende excursies zullen geïnteresseerd zijn in het Ganeziysky Museum, dat wordt beschouwd als een van de meest interessante in het land. Het werd in 1872 gesticht door een rijke lokale handelaar, dit museum bevat een zeer interessante collectie antiek. Als je door de kamers loopt, zie je antieke houten meubels, schilderijen en beelden, maar ook oude boeken en serviesgoed. Na de stichting van het museum lachten de inwoners om de handelaar omdat oude dingen op dat moment geen enkele waarde hadden. King steunde het gedurfde initiatief van een handelaar en dus werd het museum geopend en bloeit nu al meer dan 100 jaar.
Een van de historische symbolen van Bergen is de kabelbaan van Fløibanen, die in 1918 werd geopend. Een reis daar zal een gedenkwaardige gebeurtenis zijn; tijdens de klim kunt u het panorama van de stad en de beroemde toeristische attracties bewonderen. Op het bergstation van de kabelbaan bevindt zich een prachtig park met uitkijkplatforms, speciale barbecuefaciliteiten en speeltuinen voor kinderen.
Gamlehaugen Palace wordt beschouwd als een uitstekend architectonisch monument, niet zo lang geleden, aan het einde van de 19e eeuw was er in plaats daarvan een klein, vervallen chalet. In 1898 werd het gekocht door Christian Michelson, hij herbouwde het huis volledig en veranderde het in een luxueus paleis. Na de dood van de eigenaar werd het paleis de zetel van de regering, tegenwoordig zijn sommige van de kamers open voor bezoekers. In het paleis bevindt zich een interessante collectie antieke meubels, jachttrofeeën en kunstwerken. Het wordt omgeven door een grote boomgaard, die ook beschikbaar is om rond te wandelen.
Een bezoek aan de vismarkt kan een leuke afwisseling zijn van historische bezienswaardigheden; het ligt in het hart van de stad. Naast tientallen soorten vis en zeevruchten op de markt worden verse groenten en fruit verkocht en worden meer toeristen hier aangetrokken door een grote selectie aan souvenirs. Op de markt zijn er verschillende terrasjes, die de populaire visgerechten bereiden. Hier kunt u bijvoorbeeld de heerlijke barbecuesandwiches met zalm of zeevruchten proeven.
Voor diegenen die mooie herdenkingsfoto's willen maken, is het zeker de moeite waard om te kijken in het oude tuinhuis Musikkpaviljongen. Bergen heeft veel mooie oude paviljoens bewaard, maar dit is een van de mooiste, het is gelegen in het stadspark.
Dit artikel over Bergen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bergen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bergen:


Molde - 278.4 km
Deze pittoreske Noorse stad trekt toeristen door de pracht van de natuur en de rijkdom van het historische erfgoed. Wandelen in Molde is een waar genot, en u vindt veel prachtige monumenten en gebouwen. Bij verplaatsing...
verder
Lillehammer - 290.1 km
Lillehammer is een geweldige stad, het beroemde Noorse skiresort dat is gelegen aan de oever van het Mjøsa meer. Het kreeg brede erkenning na de Olympische Winterspelen die hier werden gehouden in 1994. Vanaf dat...
verder
Larvik - 300.5 km
Larvik is een relatief kleine resort-stad in het zuiden van Noorwegen. Dit is ook een haven, aan de westkust van de Bohus Golf. De bevolking van de stad telt ongeveer 40 duizend mensen.

In Larvik zijn er goed...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bergen
 Bergen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bergen, Noorwegen. Het plannen van een trip naar Bergen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.