OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

13 Hotels in Alborg

 

Reisgids Alborg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Aalborg is de vierde grootste van de Deense steden, het is rijk aan toeristische attracties en culturele centra. Er zijn veel oude gebouwen in de stad, die werden gebouwd in de 16de eeuw, ze geven de straten een bijzondere sfeer en smaak, niet vergelijkbaar met de situatie van de moderne Europese resorts.
De kerk van St. Budolfi is een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden van Aalborg. Het werd opgericht ter ere van de patroonheilige van de zeevarenden. Het eerste gebouw werd gebouwd in het begin van de 10e eeuw, en het was een kleine Romaanse kerk. In de 14e eeuw werd het heiligdom totaal vernietigd, en later werd een nieuwe kerk gesticht op dezelfde plaats. Binnen de kerk zijn er oude portretten en muurschilderingen, die zijn opgeslagen in een speciale galerij. Buiten de kerk ziet u ook prachtige muurschilderingen op de muren. Deze muurschilderingen werden gemaakt in de 16e eeuw. Een interessant feit is, dat alle waardevolle voorwerpen en juwelen die de zalen van de kerk versieren zijn geschonken aan de monniken, door nobele stads handelaren.
Het "Alborghus Slot" kasteel blijft de meest prachtige architecturale bezienswaardigheid in Aalborg. Het kasteel werd gebouwd in 1539 en voor een lange tijd was dit de woning van een van onderkoningen van de koning. Na een bezoek aan de middeleeuwse zalen kunt u een wandeling maken door de tuinen van het kasteel en de prachtig versierde binnenplaats bewonderen.
Naast het bezoeken van historische monumenten en heilige plaatsen biedt deze stad een van de grootste dierentuinen in Denemarken. Bezoekers kunnen er rond het hele jaar terecht. In deze dierentuin kunt u 1.200 rassen van dieren zien. Een complex, waarin levende ijsberen wonen, wordt beschouwd als een van de meest progressieve, omdat het voldoet aan de voorwaarde, dat de dieren dicht bij de eigen omgeving leven. De dierentuin zal zeker geliefd worden door kinderen, maar winkel fans vinden hier ook veel vermaak - er zijn een aantal geweldige souvenirwinkels op het grondgebied van de dierentuin.
  In Aalborg vindt u een interessant Museum of Modern Art geopend in 1972. Een gebouw waarin het museum is gevestigd, is speciaal hiervoor ontworpen en gebouwd. Zeldzaam marmer heeft gediend als afwerkingsmateriaal. Het interieur van het museum is even interessant: de zalen kunnen eenvoudig worden aangepast aan de behoeften van een bepaalde tentoonstelling. Bezoekers van dit museum kunnen werken bewonderen van hedendaagse kunstenaars, er is een speciale ruimte voor kamermuziekconcerten, een bibliotheek en een klein café. Het museumgebouw is omgeven door een pittoresk park waar u naast sierplanten prachtige sculpturen kunt zien.
Een van de mooiste architecturale monumenten van de stad is het huis van Jens Bang, gebouwd in 1624. Het huis behoorde toe aan een rijke plaatselijke koopman, wiens naam het nog steeds draagt. Het majestueuze gebouw is een levendig voorbeeld van de Nederlandse Renaissance, de gevel is erin geslaagd om vele unieke, originele decoratie-elementen te behouden. Momenteel is het historische gebouw een locatie voor verschillende officiële en plechtige evenementen; op de begane grond is de oudste apotheek van de stad die meer dan 300 jaar geleden werd geopend.
De Kerk van Onze Lieve Vrouw behoort tot de prominente religieuze attracties van de stad. In de 12e eeuw maakte het deel uit van een groot benedictijnenklooster dat tot onze dagen niet heeft overleefd. Een van de hoofdsymbolen van de kerk is het met goud versierde orgel dat in 1961 werd geïnstalleerd. Ook kunnen bezoekers van de kerk een antieke houten stoel bewonderen, die hier al sinds 1581 staat.
Wandelend door de Gammeltorv (Oude Markt), kunt u een ander belangrijk architectonisch monument van Aalborg zien - het olf Stadhuisgebouw. Het prachtige barokke gebouw dat we vandaag kunnen zien werd gebouwd in 1762. In de afgelopen jaren is het doel van het gebouw aanzienlijk uitgebreid. Vandaag de dag is het naast het hosten van recepties van officiële delegaties ook een gelegenheid om verschillende openbare culturele evenementen te houden.
Aalborg heeft ook het prachtige historische museum dat in 1863 werd opgericht. Het biedt een rijke collectie historische voorwerpen die zijn gewijd aan de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad.
Dit artikel over Alborg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Alborg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Alborg:


Silkeborg - 100.7 km
In het centrum van het grootste merengebied van Denemarken ligt een klein stadje genaamd Silkeborg. Aan de ene kant grenst de stad aan de Gudenaa - de langste rivier van het land. En aan de andere kant grenst de stad...
verder
Arhus - 101.6 km
De stad werd gesticht door de Vikingen in het einde van de achtste eeuw. Het is gelegen in een pittoresk gebied dat rijk is aan bossen en meren, en het oostelijke deel van de stad is de locatie van een kleine inham....
verder
Gotenburg - 142.6 km
Göteborg ligt aan de westkust van Zweden, grenzend aan de Noordzee. De stad werd gesticht in 1621 in opdracht van Gustav II Adolf. Aanvankelijk was dit een grote industriële haven in de monding van de rivier Gota. De...
verder

Onze diensten
 Alborg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Alborg, Denemarken. Het plannen van een trip naar Alborg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.