OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

12 Hotels in Vasteras

 

Reisgids Vasteras - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad Västerås ligt aan de oever van het prachtige Mälaren meer. De stad ligt op een uur rijden van Stockholm en wordt beschouwd als de grootste havenstad van Scandinavië. Ondanks het feit dat de stad een enorm industrieel en economisch belang heeft voor het hele land is dit ook een bekende badplaats die duizenden toeristen per jaar trekt. Een dergelijke populariteit heeft zeker zijn invloed op het uiterlijk van de stad en hier zijn meerdere nieuwe faciliteiten verschenen, zoals hotels, culturele centra en sportcomplexen. Dit alles is voornamelijk aan de ontwikkeling van het toeristische bedrijfsleven te danken.
U vindt er nieuwe hotels en jachtclubs dicht bij het meer en ook nieuwe bioscopen, restaurants en fitnesscentra. Echter, dit betekent niet dat Västerås zijn geschiedenis en cultuur is vergeten. In de buitenwijken van de stad kunt u de begraafplaatsen van Vikingen zien die lang geleden op het grondgebied van Västerås hebben geleefd. De majestueuze versteende terpen die aan de gebeurtenissen van de middeleeuwen herinneren, werden een van de meest populaire attracties voor toeristen. In de tijd van de Vikingen had de stad had al een belangrijke rol als een handelscentrum.
Als het gaat om het beschrijven van de belangrijkste bezienswaardigheden van Västerås te, moeten we zeker het centrale plein van de stad noemen. Eigenlijk zijn alle belangrijke bezienswaardigheden in de buurt van het centrale plein. Hier vindt u een oude kathedraal die in de 12e eeuw is gebouwd. De spits van de toren van de kathedraal is met een kroon versierd, of hij is versleten door Zweedse monarchen. Het midden van het plein wordt gesierd door monumenten van Johannes Rudbeckius en Carl Milles. Zij waren beroemde persoonlijkheden die een belangrijke rol in de ontwikkeling van de stad hebben gespeeld. Tegenover de kathedraal ligt het aartsbisschop's paleis dat door Johannes Rudbeckius werd opgericht.
Naast de diversiteit van culturele rijkdommen, is de schilderachtige natuur van Västerås vermeldenswaard. Het meer van Västerås is aan alle kanten door prachtige bossen omgeven. Daar kunt u volop van de schoonheid van de natuur genieten en een wandeling door de prachtige parken maken.
  Degenen die graag in pittoreske plaatsen willen wandelen, moeten beslist het historische gebied van Chyurkbaken in kijken. De atmosfeer is al meer dan honderd jaar onveranderd. In dit gebied is er een uniek gebouw uit de 19e eeuw, waar ooit vele opmerkelijke figuren uit kunst en cultuur leefden. Tegenwoordig zijn er in de regio Chyurkbaken verschillende interessante kunstgalerijen en ambachtelijke ateliers waar reizigers unieke souvenirs kunnen kopen.
Liefhebbers van schilderen zullen de plaatselijke National Gallery, die honderden unieke meesterwerken heeft verzameld, leuk vinden. Hier kunt u foto's bekijken van beroemde Europese kunstenaars uit het einde van de 19e tot de 20e eeuw. In de galerij zijn er vaak interessante tijdelijke tentoonstellingen en thematische evenementen.
Een prachtige plek voor een gezinsvakantie is het openluchtmuseum Vallby Friluftsmuseum. Het is gestileerd als een oud dorp, op het grondgebied waarvan een kleine boerderij is, verschillende ambachtelijke werkplaatsen en andere interessante gebouwen die levende illustraties zijn van de nationale cultuur en tradities. Het museum zal interessant zijn om met jonge kinderen te wandelen. Ze zullen kunnen helpen bij het beheer van een mini-boerderij, en ook kijken naar interessante huizen en de collecties van oude tentoonstellingen bewonderen.
In de omgeving van de stad zijn er veel interessante oude kastelen, waaronder de meest bezochte het kasteel van Angso. Dit kasteel wordt geassocieerd met verschillende ongelooflijke verhalen. De lokale bevolking gelooft dat spoken binnen zijn muren leven. Als je langs de muren van het kasteel wandelt, zie je op een ervan een enorme ketting van vijf meter lang. Volgens de legende won Johan Sigismund Sparre deze ketting in kaarten van de duivel zelf.
Fans van ongewone attracties moeten zeker de Anundshög heuvel bezoeken, de grootste in Zweden. De hoogte is 9 meter en de diameter is 64 meter. Volgens onderzoekers is de leeftijd van deze heuvel meer dan duizend jaar; het werd gemaakt in de 10e eeuw. De exacte geschiedenis en het doel van de bouw van zo'n enorme heuvel is onbekend. Volgens één versie ligt koning Brot-Anund hier begraven.
Een van de meest ongewone attracties van Vasteras is het waterpark Kokpunkten. Het is vermeldenswaard dat het werd geopend in het gebouw van het oude stoomstation. Tegenwoordig is het een favoriete vakantieplek voor liefhebbers van watersport. Het waterpark is zeer helder en ongewoon ingericht.
Dit artikel over Vasteras is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Vasteras

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Vasteras:


Uppsala - 67.1 km
Dit is een van de oudste steden in Scandinavië, die reizigers trekt door een enorm grote keuze aan attracties. Het resort zal zeker de toeristen behagen, die liever rustige en afgelegen steden bezoeken en lange...
verder
Stockholm - 90.4 km
Stockholm is de stad van grote schoonheid, dat zal iedereen bevestigen die ooit in deze stad is geweest. Voor velen is het een openbaring als men ziet, dat de verschillende wijken van Stockholm erin zijn geslaagd, om...
verder
Norrkoping - 115 km
Norrköping, een belangrijk industrieel centrum van Zweden, wordt ook wel het "Zweedse Manchester" genoemd. De reden hiervoor is het feit dat de stad snel groeide tijdens de industrialisatie. Tegenwoordig is de stad de...
verder

Onze diensten
 Vasteras foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Vasteras, Zweden. Het plannen van een trip naar Vasteras met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.