OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

8 Hotels in Lillehammer

 

Reisgids Lillehammer - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lillehammer is een geweldige stad, het beroemde Noorse skiresort dat is gelegen aan de oever van het Mjøsa meer. Het kreeg brede erkenning na de Olympische Winterspelen die hier werden gehouden in 1994. Vanaf dat moment is Lillehammer uitgegroeid tot een traditionele plaats voor de World Cup evenementen. Net als alle skigebieden, heeft Lillehammer eigen ski-stations: Hafjell, Skeikampen, Kvitfjell. Hun hoogtes bereiken respectievelijk 200, 800 en 750 meter. De bovenkant van elke piek is voorzien van een panoramisch uitzicht over de stad en de vallei waarin deze zich bevindt.
U kunt in Lillehammer het Etnografisch Openluchtmuseum bezoeken. Het museum beschikt over oude houten voorwerpen van Noorwegen uit de Viking tijden (in 185 woningen). Het museum van Kunst vertoont de beste werken van de Scandinavische schilders Tidemand, Talou, Munk, Krog. Het Museum van Voertuigen vertoont kostbare items, als de oudste auto van het museum, "Wartburg", gemaakt in 1889, diverse karren, koetsen, Canadese sleeën, cabriolets en een aparte ruimte gewijd aan de geschiedenis van de spoorwegen.
Toeristen, die houden van outdoor-activiteiten, kunnen het "Hakon" sportcentrum bezoeken. U kunt er verschillende soorten sporten uitoevenen. U kunt ook een leuke tijd doorbrengen in het Jorekstadt aquapark. De populairste nachtclubs van Lillehammer zijn de "Brenneriet", die een goed restaurant heeft en de "Marcello", die voldoende ruimte heeft voor 250-300 bezoekers. Kleine café's van Lillehammer zijn niet minder populair. Bijvoorbeeld, de "Dans" en de "Bingo", die zijn voorzien van live muziek.
  Een zeer interessant religieus monument is de Ringebu staafkerk. Dit is het oudste religieuze gebouw in de stad en haar omgeving. De kerk werd gesticht in de 13e eeuw. Het belangrijkste bouwmateriaal voor de constructie ervan was hout. Tot nu toe is de oude houten kerk vrijwel onveranderd gebleven, waardoor het een uniek monument van nationaal belang is. Binnen de muren van de kerk kunnen bezoekers veel oude iconen zien, evenals andere accessoires.
In een miniatuurgebouw met een pannendak, waarvan de gevel in felle rode kleur is geverfd, is er een zeer interessant Postmuseum. Bij de ingang ziet u verschillende miniatuurrood-auto's. Het was op dergelijke auto's dat de stad enkele tientallen jaren geleden post bezorgde. De opening van dit oorspronkelijke museum vond plaats in 1947. De collectie is zeer divers en omvat een verscheidenheid aan onderwerpen die verband houden met de ontwikkeling van het postbedrijf op de een of andere manier. De trots van het museum is een rijke verzameling postzegels. Om het te bezoeken zal interessant zijn, vooral voor verzamelaars.
De meest ongewone en interessante culturele instelling is het landgoed van Aulestad. De eerste eigenaren waren de wereldberoemde kunstenaar Björnstjerne Björnson en zijn vrouw Karoline. Op dit moment bezitten hun nakomelingen nog steeds het historische landgoed. Een paar jaar geleden werd het landgoed omgebouwd tot een museum. De sfeer van het verleden was volledig bewaard gebleven. Onder de kostbare tentoonstellingen van het museum, zijn antieke meubels en gerechten, kunstwerken en bezittingen van de voormalige eigenaren. Het museum heeft een uitstekend restaurant en een klein hotel voor toeristen die besluiten langer in deze romantische plaats te blijven.
Een ander oriëntatiepunt van nationale betekenis is Sigrid Undset's Home Bjerkebaek. Van 1919 tot 1949 was dit prachtige huis eigendom van de beroemde schrijver Sigrid Undset, die houder is van de Nobelprijs. Nu is het gebouw een interessant museum gewijd aan het leven en werk van de schrijver. De bezoekers zullen de omgeving van het landhuis, dat sinds het midden van de 20e eeuw onveranderd is gebleven, kunnen waarderen. Na de excursie kunnen bezoekers van het museum een ​​interessante souvenirwinkel bekijken. Een oud huis is gelegen in een schilderachtige tuin, die interessant is om in te lopen, in de lente en de zomer.
Dit artikel over Lillehammer is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lillehammer

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lillehammer:


Oslo - 134.6 km
Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, ligt diep in het schilderachtige fjord met dezelfde naam en hoewel het een grote moderne stad is, speelt de natuur hier een belangrijke rol. Oslo is de oudste van de Scandinavische...
verder
Larvik - 229.6 km
Larvik is een relatief kleine resort-stad in het zuiden van Noorwegen. Dit is ook een haven, aan de westkust van de Bohus Golf. De bevolking van de stad telt ongeveer 40 duizend mensen.

In Larvik zijn er goed...
verder
Molde - 248 km
Deze pittoreske Noorse stad trekt toeristen door de pracht van de natuur en de rijkdom van het historische erfgoed. Wandelen in Molde is een waar genot, en u vindt veel prachtige monumenten en gebouwen. Bij verplaatsing...
verder

Onze diensten
 Lillehammer foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lillehammer, Noorwegen. Het plannen van een trip naar Lillehammer met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.