OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

6 Hotels in Molde

 

Reisgids Molde - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze pittoreske Noorse stad trekt toeristen door de pracht van de natuur en de rijkdom van het historische erfgoed. Wandelen in Molde is een waar genot, en u vindt veel prachtige monumenten en gebouwen. Bij verplaatsing van de ene attractie naar de andere, kunt u talloze gezellige café's, restaurants en winkels bezoeken, of op een van de ruime lanen ontspannen.
Het lijkt erop dat deze stad gewoon is gemaakt voor ongehaaste wandelingen. Het symbool van de stad is een fontein, die nabij het stadhuis is gelegen, "Het Meisje met Rozen" genaamd. Een interessant feit over Molde is, dat u echt veel rozen in deze stad zult zien, hoewel het klimaat hier vrij streng is. Het sculptuur in het midden van het complex van fonteinen toont een mooi meisje, dat een groot boeket rozen vasthoudt. De fontein werd geopend in 1971.
De kathedraal in de buurt van een winkelplein is de belangrijkste architectonische attractie van Molde. De hoogte van de klokkentoren is 50 meter, dus die is perfect zichtbaar vanuit alle delen van de stad. De kathedraal werd gebouwd in het midden van de 20e eeuw, dit gebouw was het werk van de architect Finn Breen. Hiervoor, was er op de plaats van deze sneeuw-witte kathedraal in de 17e eeuw een kleine houten kerk gebouwd. Het interieur van de kathedraal is niet minder elegant dan zijn verschijning. De hallen zijn versierd met prachtige muurschilderingen en glas in lood.
De meest ongewone architecturale structuur van Molde is, misschien, het plaatselijke gemeentehuis, dat werd gebouwd in 1966. Op het eerste gezicht, is er niets ongebruikelijks aan dit gebouw, maar het meest bijzondere deel van het stadhuis is het dak, waarop een prachtige rozentuin is aangelegd. Om het prachtige landschap van een hoogte te bewonderen, gaat u naar het observatiedek Varden. Vanaf deze plek zullen de bezoekers van een panoramisch uitzicht over de stad genieten. De met sneeuw bedekte bergtoppen en veerboten lijken echt klein vanaf zo'n hoogte.
  Een prachtige plek voor wandelingen is het observatiedek Varden. Vanuit het gebied waar het zich bevindt, begon ooit de toeristische verfraaiing van de stad. Vandaag, op een hoogte van 407 meter, kunt u op het observatiedek alle belangrijke stadsgezichten vanaf een hoogte bekijken en bij helder weer kunt u er 222 bergtoppen van zien.
In de directe omgeving van de stad is er een interessante natuurlijke attractie: een marmeren grot, die vaak de Trollenkerk wordt genoemd. Deze grot, dankzij de goed uitgeruste verlichting, lijkt op een illustratie van een sprookje. Voor het gemak van bezoekers werden er speciale voetgangersbruggen en observatieplatforms gebouwd. Niet ver van de grot ligt de prachtige waterval Mardalsfossen. De hoogte van de cascade is 297 meter. Het pad naar de waterval ligt op zeer mooie natuurlijke plaatsen. Gasten van Molde kunnen deze natuurlijke attracties alleen in het warme seizoen bewonderen.
Een van de hoofdactiviteiten van de lokale bevolking voor een paar honderd jaar is vissen. Op het eiland Hjertöyä is het mogelijk om een ​​museum te bezoeken dat is gewijd aan deze visserij. De verscheidenheid aan tentoonstellingen is ongelooflijk groot, van de overgebleven voorbeelden van oude vissersboten tot de verschillende ingewikkelde apparaten die lokale vissers een paar honderd jaar geleden tijdens de visserij gebruikten.
Op het marktplein van Molde staat een heel mooi saxofonistenbeeldje gemaakt van brons. Deze plaats wordt beschouwd als een van de meest romantische in de stad. Achter de bronzen muzikant is er een groot observatiedek met een prachtig uitzicht op de fjorden en bergen. Dit monument werd in 1992 opgericht. Het werd een geschenk aan de stad op het 250-jarig jubileum. Nu herinnert het prachtige monument de lokale bevolking en toeristen aan het jaarlijkse culturele evenement - het International Jazz Festival, dat al vele jaren in Molde wordt gehouden.
Wandelingen op het schiereiland Romsdal zijn erg populair onder bezoekers met kinderen. Op zijn grondgebied is een interessant museum in de open lucht. Het is gestileerd als een oud vissersdorp. In elk van de miniatuur houten huizen is een interessante verzameling exposities verborgen. Hier kunt u antieke gebruiksvoorwerpen en nationale klederdrachten bekijken, en ook een leuk visrestaurant bezoeken of gaan vissen met een gids.
Dit artikel over Molde is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Molde

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Molde:


Trondheim - 179.6 km
Trondheim kan met recht de culturele hoofdstad van Noorwegen worden genoemd. Deze mooie stad koestert de herinnering aan vele belangrijke historische gebeurtenissen. De architectuur is hier zeer verschillend ten...
verder
Lillehammer - 248 km
Lillehammer is een geweldige stad, het beroemde Noorse skiresort dat is gelegen aan de oever van het Mjøsa meer. Het kreeg brede erkenning na de Olympische Winterspelen die hier werden gehouden in 1994. Vanaf dat...
verder
Bergen - 278.4 km
De stad werd lang geleden in 1070 gesticht aan de oever van de Vagen baai door koning Olaf de derde. Na enkele decennia werd het enorm stenen kasteel Bergenhus in de stad gebouwd.

De stad heeft een ruim...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Molde
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Molde
 Molde foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Molde, Noorwegen. Het plannen van een trip naar Molde met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.