OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

68 Hotels in Gotenburg

 

Reisgids Gotenburg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Göteborg ligt aan de westkust van Zweden, grenzend aan de Noordzee. De stad werd gesticht in 1621 in opdracht van Gustav II Adolf. Aanvankelijk was dit een grote industriële haven in de monding van de rivier Gota. De huidige bevolking teld 500 duizend mensen, met de naburige voorsteden is dat ongeveer is 700 duizend. Dit maakt Göteborg de tweede grootste stad van Zweden. Stockholm en Göteborg zijn verbonden door een kunstmatig bevaarbaar kanaal, dat in 1832 is gemaakt. Beide steden zijn ook verbonden via een systeem van spoor-en luchtverbindingen. Er is een onofficiële wedstrijd tussen deze twee steden voor het recht om formeel- en een informeel de hoofdstad van Zweden te worden genoemd. Göteborg is een zeer mooie stad die bekend is door zijn eeuwige gezellige en vrolijke sfeer, een ruime keuze van stranden, leuke musea, prachtige parken en gezellige café's. De hoofdstraat van de stad, 'Avenue', is de locatie van de kleine winkeltjes met interessante producten en souvenirs. Göteborg is ook beroemd om "Liseberg", een van de grootste pretparken in heel Scandinavië.
De architectuur van de stad trekt traditioneel bezoekers door zijn scherpe geometrische lijnen. Deze stijl wordt van oudsher ontleend uit Nederland. Zakelijke mensen bezoeken regelmatig Gothenburg, want hier zijn meerdere tentoonstellingen en er wordt eerlijke handel uitgevoerd. Toeristen bezoeken deze stad om van de kristalheldere lucht, prachtige meren, bossen en pittoreske archipel te genieten. Er zijn ook enkele ruïnes over van de oude stad. U vindt hier de overblijfselen van slotgrachten "Vallgrove" en "Rosendafskanolen", en een groot haven kanaal "Stora Hamnkanalen" met 20 bruggen die ooit rond de Oude Stad zijn aangelegd.
  In Göteborg is er een fabelachtig mooie botanische tuin, die op elk moment van het jaar interessant zal zijn om te bezoeken. Deze tuin werd gesticht in 1910. Er is geen gebruikelijke verdeling in bepaalde zones; de tuin is een enkele creatie van landschapskunst. Het heeft een prachtig arboretum, een bamboebos en een prachtige Japanse tuin. Het uitgestrekte gebied is uitgerust met veel mooie plekken om te recreëren; er zijn ruime gazons en plaatsen voor buitenactiviteiten. Het gebied van de mooiste botanische tuin van Europa is 175 hectare groot. Het duurt enkele dagen om al zijn bezienswaardigheden te inspecteren.
De oude Masthugg-kerk gebouwd in 1914, werd bewaard in de stad. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van deze kerk is de 60-meter toren, die kan worden gezien vanuit verschillende delen van de stad. De kerk werd gebouwd in de beste tradities van de Romaanse stijl. Het belangrijkste bouwmateriaal voor de bouw van de kerk was een enorme steen. Tegenwoordig lijkt de kerk op een middeleeuwse verdedigingsstructuur.
Een van de meest symbolische historische monumenten van de stad is het Kronhuset-gebouw. Dit bakstenen gebouw in de Nederlandse stijl werd gebouwd in 1643. Gedurende enkele honderden jaren huisveste het regeringsgebouwen. Nu wordt het gebouw gebruikt voor feesten en culturele evenementen. Elk jaar opent het de grootste en meest interessante kerstbazaar in de stad. In de buurt van het historische gebouw zijn er verschillende oude bijgebouwen, waar tegenwoordig interessante souvenirwinkels en cafés te vinden zijn.
Een origineel symbool van Göteborg is de historische vismarkt van Feskekorka, waarvan de opening al in 1874 plaatsvond. De markt bevindt zich in een zeer ongewoon gotisch gebouw, dat met zijn kenmerken op een oude kerk lijkt. Een blik op deze historische markt is de moeite waard, zelfs voor degenen die tijdens de vakantie niet zelfstandig zeevruchten zullen bereiden. De markt heeft twee geweldige restaurants, waar u meesterlijk bereide zeevruchten kunt proberen.
Een van de natuurlijke attracties is de Ramberget-berg. De hoogte van deze berg is 87 meter. Vanaf de top opent een prachtig panorama van de stad. Je kunt het met de auto of te voet beklimmen.
Dit artikel over Gotenburg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Gotenburg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Gotenburg:


Halmstad - 128 km
Halmstad is een belangrijke zeehaven en een beroemd industrieel centrum. De stad werd gesticht in de 11e eeuw en tot de 16e eeuw werd het gebruikt als een militaire basis. Deze plaats is een van de grootste defensieve...
verder
Alborg - 142.6 km
Aalborg is de vierde grootste van de Deense steden, het is rijk aan toeristische attracties en culturele centra. Er zijn veel oude gebouwen in de stad, die werden gebouwd in de 16de eeuw, ze geven de straten een...
verder
Larvik - 188.8 km
Larvik is een relatief kleine resort-stad in het zuiden van Noorwegen. Dit is ook een haven, aan de westkust van de Bohus Golf. De bevolking van de stad telt ongeveer 40 duizend mensen.

In Larvik zijn er goed...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Zweden
 Gotenburg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Gotenburg, Zweden. Het plannen van een trip naar Gotenburg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.