OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

38 Hotels in Malmo

 

Reisgids Malmo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Malmö is niet alleen een belangrijke haven, maar ook de derde grootste stad in Zweden, die is gelegen in het zuiden van het land in de pittoreske regio van Scania. Malmö is de hoofdstad van de regio. In de XIIIe eeuw was Malmö een kleine havenstad die bloeide dankzij de visserij en de verkoop van zoute haring. Voor een lange tijd was deze plek een deel van Denemarken. Maar vanwege het voortdurende verzet van inwoners van de stad en de bloedige oorlog in 1658 tussen Zweden en Denemarken, ondertekende Denemarken het Verdrag van Roskilde, en kwam Malmö naar Zweden.
Het moderne Malmö behoudt nog enkele herinneringen aan de periode onder de regering van Denemarken. Dit zijn het "Malmohus", het oudste renaissance kasteel in Scandinavië, dit is gebruikt als een fort en als gevangenis; het "Stortorget" marktplein en het stadhuis. De ruimte rond en in het kasteel is tegenwoordig gewijd aan diverse musea. Dit zijn het Museum van de Stad, het Museum van kunst, het Maritiem Museum, het Natuurhistorische Museum en het Museum van Wetenschap en Technologie. De oude architectuur van de stad is ook erg mooi. U kunt deze specifieke schoonheid van Malmö voelen tijdens een bezoek aan de oude kerken en kathedralen, bijvoorbeeld de prachtige gotische kerk van St. Petrichyurka gebouwd in de XIVe eeuw, in overeenstemming met het ontwerp van de kerk van St. Mary in Lübeck.
Malmö is een stad die niet alleen beroemd is om zijn architecturale ensembles, maar ook om zijn prachtige parken en boulevards. Vanwege dit feit wordt Malmö vaak "de stad van de parken" genoemd. Talrijke park zones van de stad hebben zich verspreid als kleine oases. In deze parken kunt u vaak muzikanten en kunstenaars ontmoeten en er worden daar vaak diverse festivals gehouden. In Malmö zijn er ook het "Prima Symfonisch Orkest", het "Concertgebouw", het "Drama Theater", het "Dans Theater", en, natuurlijk, talrijke café's en restaurants die vaak de plaats zijn, voor het uitvoeren van theater evenementen en optredens.
  De kleine Caroli-kerk is ook een opvallende bezienswaardigheid in de stad. Het belangrijkste materiaal dat werd gebruikt bij de constructie was rode bakstenen. Sinds de bouw van de kerk zijn hoge smalle ramen, miniatuur torentjes langs de omtrek van het gebouw en vele elementen van de oorspronkelijke interieurdecoratie met succes bewaard gebleven. Nu is de oude kerk omringd door hedendaagse gebouwen, dus het ziet er heel ongewoon uit tegen een dergelijke achtergrond.
In de omgeving is de St. Peter's Church, die ook een verbazingwekkend contrast met de moderne gebouwen van Malmö maakt. Het werd gesticht in de 14e eeuw. Vanaf het moment van de bouw werden unieke fresco's, gemaakt door beroemde middeleeuwse schilders binnen de muren van de kerk bewaard. Een van de belangrijkste kenmerken van de uiterlijke verschijningsvorm van de kerk is de oude kapel, die al in 1442 eraan werd gehecht.
De meest aantrekkelijke plek om in de frisse lucht te wandelen is het Royal Park. De geschiedenis van het uiterlijk is zeer interessant. In 1872 beval koning Oscar de oprichting van het prachtige park voor de burgers op het grondgebied van de oude verwoeste begraafplaats. In eerste instantie ontmoetten de inwoners van de stad zo'n voorstel met een scepsis. Toen het park echter werd gesticht, waren ze betoverd door de schoonheid ervan. Nu laat het bezoekers niet onverschillig. Elk jaar worden enorme bedragen geïnvesteerd in het landschapsontwerp van het park. Hier kunt u wandelen langs de mooiste sierplanten en bloembedden en de oude fonteinen en sculpturen bewonderen.
Een van de oudste gebouwen in de stad is het huis van de familie Rosenvinge, gebouwd in 1534. Dit huis behoorde honderden jaren tot één familie. Het behoudt het ontwerp van veel kamers, kenmerkend voor verschillende periodes. Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers van dit oude huis de kunst van het schilderen van muren bewonderen, collecties oude meubels en interieurartikelen bekijken, en de collecties van kunstwerken die hier zijn ingericht waarderen.
Het huis van Niels Kantze wordt bewaard in Malmö. Het werd gebouwd door de burgemeester van de stad in 1530 voor zijn dochter Anna. Verschillende ramen van dit huis stonden tegenover de historische Östergatan-straat, zodat de kooplieden bewoners van de huizen hun goederen direct door de ramen konden aanbieden. In het oude huis is er ook een prachtige oude afwerking en ondergrondse kamers die werden gebruikt als magazijnen.
Dit artikel over Malmo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Malmo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Malmo:


Kopenhagen - 27.8 km
In de achttiende eeuw werd de hoofdstad van Denemarken bijna volledig verwoest door brand, en in 1807 is de stad opnieuw in brand gestoken door de Britten, zo is er in Kopenhagen vrijwel geen historisch centrum met...
verder
Helsingborg - 53.4 km
Deze stad is gelegen in het zuidelijke deel van het land. Dit is een belangrijke handelshaven, een beroemd industrieel - en transport centrum. Eerste vermeldingen van Helsingborg verwijzen naar het begin van de 11e...
verder
Kristianstad - 85.6 km
Kristianstad is een stad in het zuidelijke deel van Zweden. Het ligt in de monding van de rivier Helge ten noorden van het Hammarsjön eiland. De stad is het administratieve centrum van het Kristianstad district. De...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Malmo
 Malmo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Malmo, Zweden. Het plannen van een trip naar Malmo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.