OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

94 Hotels in Kopenhagen

 

Reisgids Kopenhagen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

In de achttiende eeuw werd de hoofdstad van Denemarken bijna volledig verwoest door brand, en in 1807 is de stad opnieuw in brand gestoken door de Britten, zo is er in Kopenhagen vrijwel geen historisch centrum met smalle straatjes. En toch, is hier iets te zien: prachtige paleizen, een groot aantal musea en galeries, een gezellig, mooi pretpark, een van de langste winkelstraten van de wereld en een sfeervolle wijk met restaurants, bars, cafes en terrassen.
De Kleine Zeemeermin.
De Kleine Zeemeermin (toon op kaart ) is als sculptuur slechts op klein formaat, één van de meest gefotografeerde vrouwen in de wereld. Het werk werd gedaan door Edward Eriksen in opdracht van Carl Jacobsen, de oprichter van de brouwerij Carlsberg. "De Kleine Zeemeermin" - een verhaal uit de pen van de grote Hans Christian Andersen, is een verhaal over het maritieme meisje die de prins heeft gered. Om met de prins te kunnen trouwen, moest ze haar mooie stem en een vissenstaart offeren. In 1909 zag Jacobsen de enscenering van dit verhaal uitgevoerd door het Royal Danish Ballet. Hij was erg onder de indruk en besloot om de stad de Kleine Zeemeermin als standbeeld te geven, dat in 1913 werd geïnstalleerd en meteen een symbool van Kopenhagen werd.
De vrouw van beeldhouwer Eriksen , balletdanseres Ellen Price fungeerde als model voor de Kleine Zeemeermin. Helaas, hebben onbekende vandalen tweemaal het standbeeld van de Kleine Zeemeermin onthoofd, dus van het huidige standbeeld is haar hoofd niet het originele. In de jaren 60 werd de Kleine Zeemeermin het centrum van verschillende regelmatige protesten. De sculptuur werd alleen maar misbruikt. Die dagen zijn voorbij, hoewel er tegenwoordig af en toe graffiti's op worden gemaakt door vandalen. Het bronzen beeld is een van de meest populaire attracties van Kopenhagen, en dus, is het overdag heel moeilijk haar te fotograferen, zonder te veel toeristen op uw foto's te hebben, tenzij u direct na zonsopgang fotograveert.
Amalienborg
Paleis Amalienborg - is het winterverblijf van de Deense koninklijke familie. Het is een ensemble dat bestaat uit vier paleizen rond het achthoekige plein, in het centrum ervan is er het ruiterstandbeeld van koning Frederik V. Amalienborg was oorspronkelijk de residentie van de andere adellijke families, maar na een brand in het kasteel Christiansborg kwam het in het bezit van de koninklijke familie. Buiten zien alle vier paleizen er hetzelfde uit, ze zijn allemaal in de Rococo stijl gemaakt, maar hun interieuren zijn verschillend. Twee van de paleizen zijn voor bezoekers geopend. Het paleis van Christian VIII is een museum van de Glücksburg dynastie (1863-1972). Hier kunt u de werkkamers van Christian IX, Christian X, Frederik VIII, de koninklijke eetkamer, de salon van koningin Louise en de koninklijke garderobe zien. Alle kamers zijn met de originele meubels en andere attributen van het interieur ingericht.
Het Paleis van Christian II opent zijn deuren maar af en toe voor bezoekers. Het wordt vaak door de koninklijke familie gebruikt, zo is het ook de officiële locatie voor recepties van de Deense koningin. Amalienborg is eigenaar van het openbaar park Amaliehaven , het ligt tussen het paleis en de haven. Dit is een zeer jong park, dat is opgericht in 1983 door de Belgische architect Jean Delaunay. Niet alleen de inwoners van Kopenhagen, maar ook toeristen brengen hun tijd genietend door in deze groene oase in het hart van de stad.
Kasteel Rosenborg
Elke dag om 12.00 uur is aan de voorkant van het paleis de wisseling van de wacht . De bewakers marcheren van het kasteel Rosenborg (Rosenborg) naar Amalienborg. Kasteel Rosenborg is in het begin van de zeventiende eeuw gebouwd. Er zijn kanalen en het park rondom het kasteel. Er zijn mooie kamers binnen met schilderijen, keramiek en sieraden van de Deense koninklijke familie, inclusief de kroon van Christian V. De eetkamer is versierd met prachtige wandkleden, met beelden van de Denen tijdens de Deens-Zweedse Oorlog (1675-1679).
Tivoli Park
is een van de meest bekende pretparken in Europa . Het werd in de 1840er jaren door Georg Carstensen ontworpen. Onder de draaimolens bevindt zich trouwens de 'Star Flyer' dit is de grootste carrousel ter wereld, op het grondgebied zijn er twee theaters, een open-lucht podium, een aquarium en een museum. In het weekend en op feestdagen om 17.30 uur en om 19.30 uur kunt u de jonge garde van Tivoli en de postkoets getrokken door paarden zien op de paden van het park, begeleid door het orkest. En hoewel Tivoli soms overvol, te duur en, misschien, een beetje smakeloos lijkt, evenwel heeft het zijn eigen bijzondere aantrekkingskracht, vooral 's avonds, wanneer de bomen met lantaarns worden verlicht. Van april tot september, zijn er tal van concerten en evenementen, en in december is de kerstmarkt geopend.
Round Tower (Rundetårn)
- is het oudste observatorium van Europa. De Toren , gebouwd tijdens het bewind van Christian IV, is onderdeel van het opleidingscentrum van de zeventiende eeuw, dat ook behoort tot de Universiteitsbibliotheek. Tegenwoordig is het een tentoonstellingsruimte en de kerk van studenten. U kunt via een wenteltrap, met een stijging van meer dan 209 meter, naar de top van de toren klimmen. Daar heeft u een prachtig uitzicht op de Oude stad.
Het Nationaal Museum
Het Nationaal Museum , is gehuisvest in een voormalig koninklijk paleis en is het beste historische en culturele museum in het land. Het heeft een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Denemarken vanaf de ijstijd tot de zeventiende eeuw. Er zijn ook veel oude Egyptische, Griekse en Romeinse artefacten. Een deel van de tentoonstelling brengt de bezoeker naar het leven van de inheemse bewoners van Denemarken's prehistorische tijden. Daarnaast heeft het museum een interactief gedeelte voor kinderen.
Dit artikel over Kopenhagen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kopenhagen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kopenhagen:


Malmo - 27.8 km
Malmö is niet alleen een belangrijke haven, maar ook de derde grootste stad in Zweden, die is gelegen in het zuiden van het land in de pittoreske regio van Scania. Malmö is de hoofdstad van de regio. In de XIIIe eeuw...
verder
Helsingborg - 42 km
Deze stad is gelegen in het zuidelijke deel van het land. Dit is een belangrijke handelshaven, een beroemd industrieel - en transport centrum. Eerste vermeldingen van Helsingborg verwijzen naar het begin van de 11e...
verder
Kristianstad - 104.7 km
Kristianstad is een stad in het zuidelijke deel van Zweden. Het ligt in de monding van de rivier Helge ten noorden van het Hammarsjön eiland. De stad is het administratieve centrum van het Kristianstad district. De...
verder

Onze diensten
 Kopenhagen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kopenhagen, Denemarken. Het plannen van een trip naar Kopenhagen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.