OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Odense

 

Reisgids Odense - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Odense is een van de grootste steden in Denemarken en de geboorteplaats van de beroemde verhalenverteller Hans Christian Andersen. De straten van deze plaats houden de herinnering aan de wereldberoemde schrijver, dus hier kunt u vele sculpturen zien, die de personages van zijn verhalen tonen.
De stad is ook rijk aan historische monumenten en bezienswaardigheden. De toren van Odin is een van hen. Hij werd gebouwd in 1935 en bezet de tweede plaats in termen van hoogte onder de vergelijkbare gebouwen in Europa. In 1944 werd het gebouw beschadigd ten gevolge van een explosie, georganiseerd door de Deense nazi's. Er werd besloten om de toren niet opnieuw te bouwen en een miniatuur model wird op zijn plaats installeerd.
Verschillende belangrijke bezienswaardigheden bevinden zich rond het centrale plein van de stad. Hier kunt u een prachtige kathedraal en een monument gewijd aan Andersen zien. Nog een indrukwekkend monument gewijd aan Heilige Knoet, de patroonheilige en de beschermer van de stad, ligt aan de andere kant van het plein. De Nørregade Straat is de locatie van een oud paleis genaamd "Odense Slot", dat ruimte biedt aan vergaderingen van de gemeenteraad. Niet ver van het kasteel ligt het klooster, genoemd "Graabroedre Kloster", waar het grootste rusthuis van Odense er is.
Een van de grootste parken van Odense is ook vernoemd ter ere van de grote verteller. Het park is gelegen langs een kleine rivier en is versierd met beeldhouwwerken en gesneden bankjes. Aan de oever van de rivier vindt u een model van een mooie kleine boot gemaakt van staal. Maar de belangrijkste locatie gewijd aan Anderson is op de Munkemøllestræde Straat te vinden. Op deze straat bracht de beroemde schrijver het grootste deel van zijn leven door. Onder andere opmerkelijke plaatsen aanbevolen voor een bezoek, kunnen we noemen, de kerk van St. Alban, de kerk van de Maagd Maria, de "Montergarden" Mint en een van de meest pittoreske plaatsen - de heuvel "Nonnebakken".
  Een bijzonder herkenningspunt voor de stad is het oorspronkelijke openluchtmuseum genaamd 'Funen Village'. Het museum beslaat een uitgestrekt gebied, het is een complex van prachtige houten huizen daterend uit de 16e tot 19e eeuw. Alle hier gepresenteerde huizen zijn origineel, ze zijn hierheen gebracht uit verschillende delen van Denemarken. Elk huis herbergt een eigen interessante collectie etnografische tentoonstellingen. Bezoekers van het museum hebben een kans om collecties antieke gebruiksvoorwerpen en meubels te zien, een oude smederij en verschillende handwerkwinkels te ontdekken.
Een even interessante culturele faciliteit is het Deense spoorwegmuseum, het grootste museum in zijn soort in Scandinavië. Geopend in 1918, was het oorspronkelijk gevestigd in Kopenhagen, en in 1975 werd het verplaatst naar Odense. Tegenwoordig zien de gasten unieke modelspoorbanen, veerboten en treinen; het museum presenteert 15 antieke voertuigen. Vandaag beslaat het museum 10, 000 vierkante meter, en de meest waardevolle tentoonstellingen worden beschouwd als 19e-eeuwse locomotieven.
Onder de religieuze monumenten is de Sint-Hanskerk oorspronkelijk gebouwd in de 15e eeuw als onderdeel van een groot klooster. In de loop van de tijd werd het klooster verlaten en kwam de verlatenheid ten einde. De kerk die we kunnen zien is het enige overgebleven deel. Volgens historische gegevens werd de allereerste kerk in deze plaats gebouwd aan het eind van de 13e eeuw. Veel interessante oude artefacten zijn bewaard gebleven binnen de muren. Naast het gebouw ziet u de ruïnes van historische bouwwerken.
Een ander uniek historisch monument is het kasteel van Egeskov, dat meer dan 450 jaar oud is. Het kasteel beslaat een uitgestrekt gebied van meer dan 1.100 hectare en ligt op het eiland Funen. Het gebouw heeft maar liefst 66 kamers, er zijn ook vier oude labyrinten op het terrein. Heggen doolhoven die kunnen worden gezien rond het kasteel zijn uniek - ze werden bijna 300 jaar geleden gevormd. Tegenwoordig is er binnen de muren van het kasteel een rijke collectie antiek meubilair en kunstwerken. Het heeft ook een prachtige muzieksalon behouden waar het mogelijk was om de sfeer van het verleden zo nauwkeurig mogelijk te herstellen. Iedereen die het kasteel in het warme seizoen bezoekt, maakt een kans om een ​​wandeling door de prachtige tuin te maken.
Dit artikel over Odense is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Odense

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Odense:


Odense - NAN km
Odense is een van de grootste steden in Denemarken en de geboorteplaats van de beroemde verhalenverteller Hans Christian Andersen. De straten van deze plaats houden de herinnering aan de wereldberoemde schrijver, dus...
verder
Arhus - 84.6 km
De stad werd gesticht door de Vikingen in het einde van de achtste eeuw. Het is gelegen in een pittoresk gebied dat rijk is aan bossen en meren, en het oostelijke deel van de stad is de locatie van een kleine inham....
verder
Flensburg - 91.1 km
Flensburg is een gezellige plaats, die vol is van charme en romantische sfeer. De stad werd zeven eeuwen geleden gesticht. Diverse landen hebben invloed op de cultuur en de levensstijl van deze plaats, dit zijn...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Odense
 Odense foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Odense, Denemarken. Het plannen van een trip naar Odense met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.