OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

18 Hotels in Arhus

 

Reisgids Arhus - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad werd gesticht door de Vikingen in het einde van de achtste eeuw. Het is gelegen in een pittoresk gebied dat rijk is aan bossen en meren, en het oostelijke deel van de stad is de locatie van een kleine inham. Tegenwoordig is het een belangrijk zakelijk en cultureel centrum, de tweede grootste stad van Denemarken. Aarhus is in korte tijd populair geworden onder Europese jongeren, want er zijn heel veel entertainment en recreatie mogelijkheden. Daarnaast is Aarhus een beroemd educatief centrum en er zijn dus tal van beroemde universiteiten en hogescholen.
Het beste seizoen voor toeristen is het begin van de herfst omdat in deze tijd hier, een van de jaarlijkse festivals - het "Festival van Aarhus" plaatsvindt. De viering duurt een week, waarin de stad concerten, theatervoorstellingen en betoverende outdoor shows verwelkomt. Naast tal van bars, restaurants en disco's trekt Aarhus bezoekers door zijn unieke bezienswaardigheden.
Het "Den Gamle By stad-museum" is een van de meest ongewone plaatsen van Aarhus. Het museum is een klein stadje vol oude gebouwen. Ze werden uit alle hoeken van het land naar Aarhus verplaatst. Op de straten van deze stad kunt u de "locals", gekleed in oude kleren zien - het personeel van het museum begroet elke dag bezoekers. Naast het stads-museum zijn er verschillende religieuze gebouwen uit het verleden, die het hebben overleefd in Aarhus. De meest bekende daarvan zijn de kathedraal van St. Clement's opgericht in de late 15e eeuw en de kerk van Onze Lieve Vrouw. Het gemeentehuis heeft ook een waard. Dit is een prachtige architectonische structuur gelegen in het centrum van een groot park. De gevel van het stadhuis is versierd met marmer, waardoor dit gebouw er nog eleganter en betekenisvol uitziet. Het is onmogelijk om de andere musea van Aarhus niet te noemen, de meest bekende daarvan zijn het "Viking Museum" en het Historisch Museum van Aarhus.
  Een van de belangrijkste historische monumenten van de stad is het paleis van Marselisborg. Het werd gebouwd in het midden van de 17e eeuw en was lange tijd een koninklijke residentie. Ondanks de verwarrende geschiedenis en de vele reconstructies die het historische gebouw heeft ondergaan, behoudt het nog altijd de hoge status van de koninklijke residentie. Hoewel het paleis gesloten is voor het publiek, mogen toeristen op bepaalde dagen door de uitgestrekte tuin slenteren en de wacht bekijken. De beste tijd om door de tuin te wandelen is de zomer, wanneer hier honderden rozen staan.
In Aarhus vindt u een van 's werelds populairste amusementsparken - Tivoli Friheden. De geschiedenis van dit park begon in het jaar 1903. Tegenwoordig is het een van de beroemdste pretparken in Denemarken, dat bezoekers 7 maanden per jaar verwelkomt. Tivoli is een multifunctioneel cultureel centrum met een modern concertgebouw, een eersteklas bioscoop, een chique park met fonteinen en picknickplaatsen, evenals vele andere unieke attracties voor kinderen en volwassenen. Het park is niet alleen gericht op gezinnen met kinderen - het heeft verschillende extreme ritten die voor de meeste volwassenen gek lijken!
De stad heeft ook het Museum voor Schone Kunsten gehuisvest in een modern kubusvormig gebouw met 10 verdiepingen. Vandaag heeft het in 2004 geopende museum vele zalen met vrij interessante collecties schilderijen, grafische werken en sculpturen. Naast de werken van hedendaagse kunstenaars zijn er collecties schilderijen van beroemde schilders uit de 19e eeuw. Een van de belangrijkste kenmerken van het museum is de expositie 'Your Rainbow Panorama' op de bovenste verdieping.
Een prachtig historisch gebouw dat dateert uit 1857 herbergt het Women's Museum. De expositie is opgedragen aan alle domeinen van het leven van Deense vrouwen. Hier zie je huishoudelijke artikelen die honderden jaren geleden door vrouwen werden gebruikt, prachtige nationale kostuums en sieraden. Het museum toont ook collecties van moderne tentoonstellingen: veel beroemde Deense vrouwelijke kunstenaars en vertegenwoordigers van andere culturele gebieden presenteren hun werken hier. Het originele museum is een populaire locatie voor het houden van verschillende culturele evenementen en presentaties.
Dit artikel over Arhus is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Arhus

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Arhus:


Silkeborg - 40.3 km
In het centrum van het grootste merengebied van Denemarken ligt een klein stadje genaamd Silkeborg. Aan de ene kant grenst de stad aan de Gudenaa - de langste rivier van het land. En aan de andere kant grenst de stad...
verder
Odense - 84.6 km
Odense is een van de grootste steden in Denemarken en de geboorteplaats van de beroemde verhalenverteller Hans Christian Andersen. De straten van deze plaats houden de herinnering aan de wereldberoemde schrijver, dus...
verder
Kolding - 87.7 km
Kolding is een klein provinciestadje dat niet ver van de grens met Duitsland ligt. Begint u uw verkenning van deze plaats met de centrale straat. Hier vindt u een aantal grote musea, tentoonstellingszalen en zelfs een...
verder

Onze diensten
 Arhus foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Arhus, Denemarken. Het plannen van een trip naar Arhus met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.