OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

7 Hotels in Kristianstad

 

Reisgids Kristianstad - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Kristianstad is een stad in het zuidelijke deel van Zweden. Het ligt in de monding van de rivier Helge ten noorden van het Hammarsjön eiland. De stad is het administratieve centrum van het Kristianstad district. De bevolking van deze plaats telde 77.000 mensen in 2009. De stad is ook een administratief centrum van de gemeente Skone. Eerder was Kristianstad voor een lange tijd een belangrijk militair kazerne centrum.
Deze stad is beroemd om goed ontwikkelde metaalverwerking, naai-en textielindustrie. Kristianstad is ook beroemd door de machinebouw.
In Kristianstadt ligt op de laagste plek van Zweden - 2.41 meter onder de zeespiegel. Vanwege dit feit moet de stad altijd beschermd worden tegen water door een systeem van dammen uitgerust met pompen.
Kristianstad wordt omgeven door een grote vallei. Er zijn slechts twee relatief hoge heuvels aan de Noord-Oost- en de Oostzijde. Deze heuvels worden respectievelijk Kjugekull en Balsberget genoemd. Ten zuiden van de stad ligt een klein gebied dat de titel van het enige regenwoud van Zweden heeft gekregen.
Als u bezienswaardigheden van Kristianstadt wilt bezichtigen, maakt u een wandeling door het centrum van de stad. Gaat u direct naar de straten die boulevards worden genoemd, bezoekt u de Stads Poorten, het "Stora kronohuset" (een voormalig gebouw van de militaire rechtbank), het station, kijkt u op tal van prachtige hotels en bezoekt u de "Heliga Trefaldighetskyrkan"Kerk en het "Kvarnen" Theatre.
  Een zeer interessant historisch object is het kasteel van Beckaskug, dat werd gebouwd in de 13e eeuw en oorspronkelijk een klooster was. Al honderden jaren is het kasteel herbouwd en is de status veranderd. De belangrijkste veranderingen vonden plaats tijdens het bewind van Charles XI. Tegen het midden van de 20e eeuw was het kasteel volledig verlaten. In 1956 werd het overgenomen door de staat en omgezet in een cultureel centrum. Nu worden er verschillende trainingscursussen, conferenties, lezingen en andere evenementen georganiseerd, die voor iedereen toegankelijk is.
Het grootste culturele centrum van de stad is het Museum of Local Lore. Het is de beste plek om kennis te maken met de tradities van de lokale bevolking. In het enorme museum zijn er verschillende kamers, die elk een bepaalde thematische collectie vertegenwoordigen. Er is een grote zaal met interessante archeologische vondsten en zalen met kunstwerken en etnografische tentoonstellingen. In 1972 had dit museum een ​​interessante tak - het Museum van de Cinema. Ze bevinden zich in hetzelfde gebouw. De museumtak slaat het oude landschap en andere attributen op die werden gebruikt bij het maken van de allereerste films.
Een van de meest pittoreske plekken in de stad is het Tivoli-park. Een wandeling erin kan een interessante excursie worden. Op het grondgebied van deze tuin is het Stadstheater. Ook hier zie je een heel mooi oud huisje, dat werd gebouwd in 1886. In dit park zijn twee prachtige vijvers waarin eenden leven. Veel gezellige priëlen en speelplaatsen voor kinderen zijn hier ook uitgerust. Een van de meest beroemde architecturale monumenten van Zweden - het gebouw van het First Hotel Christian IV bevindt zich in Kristianstad. Dit unieke gebouw met een rijkversierde façade werd oorspronkelijk gebruikt als een bank en tegenwoordig is het een van de meest prestigieuze hotels in de stad. Het oude gebouw wist niet alleen zijn unieke uiterlijk, maar ook het interieurontwerp te behouden. In de kamers zijn prachtige gewelfde plafonds en in sommige kamers zijn oude open haarden.
Er zijn fragmenten van oude vestingwerken in de stad. Dichtbij het centrum, kunt u de Noordpoort zien, evenals fragmenten van de vestingmuur. Vrijwel alle verdedigingswerken in de stad werden in de 18e eeuw vernietigd. Na vele jaren werd een deel van de historische gebouwen gerestaureerd.
Dit artikel over Kristianstad is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kristianstad

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kristianstad:


Malmo - 85.6 km
Malmö is niet alleen een belangrijke haven, maar ook de derde grootste stad in Zweden, die is gelegen in het zuiden van het land in de pittoreske regio van Scania. Malmö is de hoofdstad van de regio. In de XIIIe eeuw...
verder
Helsingborg - 89 km
Deze stad is gelegen in het zuidelijke deel van het land. Dit is een belangrijke handelshaven, een beroemd industrieel - en transport centrum. Eerste vermeldingen van Helsingborg verwijzen naar het begin van de 11e...
verder
Kopenhagen - 104.7 km
In de achttiende eeuw werd de hoofdstad van Denemarken bijna volledig verwoest door brand, en in 1807 is de stad opnieuw in brand gestoken door de Britten, zo is er in Kopenhagen vrijwel geen historisch centrum met...
verder

Onze diensten
 Kristianstad foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kristianstad, Zweden. Het plannen van een trip naar Kristianstad met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.