OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

1 Hotels in Montego Bay

 

Reisgids Montego Bay - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Montego Bay is een geweldige plek in Jamaica, die echt goed is voor degenen die graag genieten van ruime witte stranden, een rijk nachtleven en de grote keuze aan restaurants. Bijzondere aandacht mag worden besteed aan de excursie routes die worden georganiseerd voor de gasten van het resort.
Het meest populaire entertainment is een reis naar de watervallen "Dunns River", dat o.a. raften op bamboe vlotten omvat. Het raften gebeurd op de rivier Marta Brae, die u zal nemen naar een kleine nederzetting genaamd Ocho Rios. Deze plaats is geweldig om te verkennen, u kunt er kennis maken met de levensstijl van de inheemse bevolking en aan een paar lokale winkels bezoeken. De route zal u steeds weer leiden langs watervallen, die worden beschouwd als de mooiste in Jamaica. Prachtige zilveren cascades zijn meer op bronnen en wilde stromen van thermaal water lijken, die men in grotten kan zien. Aan alle kanten worden de watervallen omgeven door tropische tuinen, bosjes van orchideeën, lelies en varens. U kunt tussen de palmbomen wandelen en de enorme broodvruchten bomen zien.
Het raften op de "Black-River" is niet minder populair. Het zal u naar een oud landhuis in de buurt van de "Roma Appleton Rum Factory" leiden. Het excursie programma omvat de bezichtiging van de fabriek en het landhuis, tevens kunt u daar de lokale rum proeven. Bovendien gaat het raften door zeer schilderachtige plaatsen, zodat u de pracht van de lokale natuur ten volle kunt waarderen.
Na het zien van alle bezienswaardigheden van Montego Bay kunt u een excursie naar het naburige Kingston maken. Op weg naar deze stad komt u door bananenplantages, kleine dorpjes en bergketens. Het excursie programma omvat het bezoek van de stad "Port Antonio" die ooit een echte piraten basis was. In Kingston vindt u de ruimste keuze aan attracties, dus u moet gewoon de toer kiezen, die voor u het meest aantrekkelijk klinkt, voordat u aan uw nieuwe rondleiding begint.
  De stad heeft veel prachtige historische gebouwen bewaard, waaronder de luxueuze herenhuizen met plantenbakken. Een van de mooiste is het Rose Hall-herenhuis, gebouwd voor een rijke Britse slaver in de late 18e eeuw. Oorspronkelijk was het gebied van het landgoed ongeveer 3.000 hectare groot. Nog niet zo lang geleden is het historische gebouw volledig gerenoveerd. Tegenwoordig biedt het interessante tochten, waarbij je alle verborgen hoeken van het landhuis kunt zien, waaronder een populaire bar op de begane grond van het historische gebouw.
Een even interessant historisch monument is het oude Greenwood Great House. Vele jaren geleden was het huis ook eigendom van een rijke grootgrondbezitter. Hier vindt u de oudste bibliotheek van de stad die kort na zijn dood werd geopend. Sommige van de opgeslagen boeken zijn onschatbare museumstukken. Naast oude boeken herbergt de bibliotheek prachtige oude meubels, muziekinstrumenten en andere antiek.
Zowel lokale bewoners als bezoekers van de stad genieten van een wandeling door Sam Sharpe Square, vernoemd naar de beroemde jager voor onafhankelijkheid. Vandaag is de belangrijkste decoratie van het plein een monument voor Sam Sharpe. Hier zie je ook een klein stenen gebouw, dat vroeger een gevangenis was. Ondanks het feit dat de gevangenis lange tijd niet had gefunctioneerd, werd besloten om het historische gebouw te behouden.
Het belangrijkste religieuze monument van de stad is de St. James Parochiekerk. Het is gebouwd in de beste traditie van de Georgische stijl en wordt niet per ongeluk beschouwd als een van de mooiste kerken op het eiland. De prachtige kerk met interessante religieuze artefacten heeft zijn oorspronkelijke uiterlijk behouden.
Het historische herenhuis herbergt een van de meest populaire hotels en de geschiedenis van dit gebouw is echt fascinerend. Het was oorspronkelijk eigendom van de familie van de rijke koopman en later van een plaatselijke priester. De meest mysterieuze periode in de geschiedenis van de villa valt op het moment dat het eigendom was van metselaars. Men gaat ervan uit dat ze hier het eerste hotel hebben geopend. Tegenwoordig brengen alle fans van de geschiedenis ten minste één dag door in dit ongewone hotel dat is gehuld in historische charme.
Dit artikel over Montego Bay is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Montego Bay

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Montego Bay:


Kingston - 128.8 km
Kingston is een belangrijke handelshaven en een centrum van handel en toerisme. De stad ligt in een van de baaien. Kingston is omgeven door kleine nederzettingen en dorpen. Jarenlang was visserij de belangrijkste...
verder
Georgetown - 374.1 km
De grootste stad van het land, George Town, begon zijn geschiedenis al in de 10e eeuw. Tijdens deze lange geschiedenis werd George Town meerdere malen veroverd. De stad was een kolonie van de Nederlanders, en later...
verder
Nassau - 735.5 km
Volgens historische gegevens, werd Nassau gesticht in 1650. Het is de hoofdstad van de Bahamas, gelegen op een schilderachtige heuvel. Nassau was getuige van belangrijke historische gebeurtenissen en de bevolking...
verder

Onze diensten
 Montego Bay foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Montego Bay, Jamaica. Het plannen van een trip naar Montego Bay met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.