OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

91 Hotels in Bratislava

 

Reisgids Bratislava - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bratislava is een prachtige oude stad die de bezoekers altijd verbaast door de sfeer van gezelligheid en stilte die een contrast vormen met het snelle en stressvolle leven van de moderne stedelingen. Om alle culturele monumenten en historische bezienswaardigheden te zien, zult u meer dan een dag nodig hebben. Wij raden u aan om uw kennismaking in de historische kern van de stad de Bratislavsky Hrad te starten.
Dit majestueuze kasteel werd nog in de 10e eeuw gebouwd. De torens hebben verschillende platforms voor observatie waar u van het panoramische uitzicht over de stad kunt genieten. Als het helder weer is, kunt u zelfs Hongarije zien. Een van de oudste gebouwen van de stad is de St. Michael Poort, die tijdens de Middeleeuwen als een vesting diende. De poorten werden in 1300 gebouwd en in 1758 gerenoveerd en worden nu beschouwd als een toonbeeld van barokke architectuur. Nog een oud gebouw is het belangrijkste paleis, dat werd gemaakt in de neoclassicistische stijl. Het gebouw werd voltooid in het einde van de 18e eeuw en het is in opdracht van aartsbisschop Josef Batthyány gemaakt. Een ander beroemd gebouw is het oude Devin Kasteel, het werd gebouwd, waar de Donau en de Morava samenvloeien. Deze locatie werd traditioneel bekend als een van de belangrijkste handelsroutes, daarom gaat de geschiedenis van de eerste nederzettingen in het gebied van de samenvloeiing van deze twee rivieren terug tot in de late steentijd.
Bij nieuwe architectonische gebouwen moeten we zeker onze aandacht besteden aan de nieuwe brug over de Donau. De brug heeft slechts een been en wordt beschouwd als de langste hangbrug in de wereld. Theater kenners moeten zeker het Slowaakse Nationale Theater bezoeken, waarvan de bouw in 1886 werd voltooid. Andere bezienswaardigheden die van oudsher populair zijn onder de bezoekers, zijn de St Martin kathedraal, het Oude Stadhuis, de Franciscaanse kerk en de kerk van St. Elizabeth. Alle genoemde bezienswaardigheden beschrijven slechts een klein deel van de routes beschikbaar voor toeristen in Bratislava.
  Het permanente symbool van de stad is het oude stadhuis, dat werd gebouwd in de 13e eeuw. Voor een lange geschiedenis werd dit gebouw meer dan eens herbouwd en aangevuld met nieuwe elementen, zodat vandaag in zijn uiterlijk unieke manifestaties van verschillende architecturale stijlen op een unieke manier worden gecombineerd. Tegenwoordig is het Stadsmuseum gevestigd in het historische gebouw. ​​In de muren werd een rijke collectie tentoonstellingen verzameld die de interessantste periodes uit de geschiedenis van de stad illustreert.
Het meest interessante architecturale monument is het Grassalkovich-paleis, dat, vanaf de tijd van zijn bouw in het midden van de 18e eeuw, de naam draagt ​​van de familie van een beroemde graaf. Graaf A. Grassalkovich organiseerde plechtige recepties en ballen in dit paleis, in de 18e eeuw werd zijn paleis beschouwd als de meest chique in Slowakije. Veel interessante historische feiten worden geassocieerd met het prachtige paleis, in 1772 trad een uitstekende componist J. Haydn op in zijn muren en later werd hij gebruikt voor belangrijke politieke evenementen.
Reizigers, die niet onverschillig staan ​​tegenover de tradities van het verleden, moeten zeker het Paleis van Primas bezoeken. Gebouwd in de 18e eeuw, het is een levendig voorbeeld van de neoklassieke stijl, met een prachtig paleis verbonden met vele interessante puzzels. Tijdens de recente reconstructie werden er unieke wandtapijten uit de 17e eeuw ontdekt, wat betekent dat het paleis veel vroeger werd gebouwd dan de officieel aangewezen tijd. Volgens een versie werd het allereerste gebouw in zijn plaats al in de 15e eeuw gebouwd en later werd het omgevormd tot een paleis.
Het belangrijkste historische object is het Slowaakse Nationale Theater, het zal interessant zijn om niet alleen liefhebbers van theatrale kunst te bezoeken. De opening van het theater vond plaats in de late 19e eeuw, tegenwoordig wordt het gebouw beschouwd als een van de mooiste in de stad. De gevel is versierd met interessante sculpturale composities en de belangrijkste decoratie van het interieur zijn de oude fresco's.
Het verplichte object om te bezoeken is de dierentuin van Bratislava, de opening vond meer dan 50 jaar geleden plaats. Deze dierentuin is de thuisbasis van vele zeldzame dieren, voor hen zijn de meest comfortabele omstandigheden gecreëerd in het reservaat, waardoor veel dieren zich met succes tijdens hun leven kunnen voortplanten. Bezoekers van de dierentuin kunnen de panters, witte tijgers, exotische apen en lynxen zien. Op het grondgebied van deze dierentuin zijn er veel interessante recreatiegebieden en attracties voor kinderen.
Dit artikel over Bratislava is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bratislava

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bratislava:


Wenen - 55.9 km
Wenen heeft meer dan 3000 jaar geschiedenis. Tijdens de heerschappij van de Habsburgse dynastie werd het de hoofdstad en kreeg hierdoor haar keizerlijke elegantie. Wenen is de wereldberoemde centrum voor muziek. Een...
verder
Trencin - 107.3 km
De eerste vermeldingen van deze stad dateren uit de 2e eeuw, toen de Romeinen een versterkte nederzetting Levkaristos hebben gemaakt op de plaats van het moderne Trencin. In het begin van de 11e eeuw werd een fort...
verder
Sankt Polten - 110.1 km
Sankt Pölten is een stad, gelegen in de buurt van Wenen. Dit is de oudste Oostenrijkse stad, de grootste stad in de deelstaat Neder-Oostenrijk en de jonge hoofdstad van dit administratieve gebied. De stad werd gesticht...
verder

Onze diensten
 Bratislava foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bratislava, Slowakije. Het plannen van een trip naar Bratislava met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.