OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

16 Hotels in Turku

 

Reisgids Turku - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Turku is een van de oudste steden in Finland en een belangrijk cultureel en economisch centrum. Voor de service van de gasten zijn er tal van vormen van entertainment en een grote keuze aan attracties. Hier kunnen mensen van restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten, prachtige parken, spannende excursies, mooie musea en andere culturele programma's genieten.
De lokale kathedraal is het oudste gebouw in de stad. Dit is ook een van de belangrijkste heiligdommen van het land. Dit prachtige gebouw is gemaakt in de vroege gotiek en toont aan bezoekers elegantie van vormen en schoonheid. Een deel van het heiligdom is omgebouwd tot een historisch museum, waarvan alle exposities direct verband houden met de geschiedenis van de kathedraal. Een bezoek aan een middeleeuws kasteel, dat is gelegen aan de oever van de rivier Aura, is ook een van de meest populaire excursies. Het fort heeft vele aanvallen en belegeringen overleefd. In 1941 werd er eindelijk een volledige reconstructie uitgevoerd. Tegenwoordig biedt dit architecturale complex aan bezoekers excursies met verhalen over de tijd van ridder gevechten. Mooie toernooien en festivals vinden hier van tijd tot tijd plaats.
Turku is ook de geboorteplaats van de beroemde muzikant en componist Jean Sibelius. Een van de musea van de stad werd ter ere van hem, naar hem vernoemd. In dit museum vind u een collectie van vier honderden antieke muziekinstrumenten. Het centrum van de stad is ook een zeer interessante plek. Hier bevindt zich het Oude Grote Plein, dat wordt omringd door vier prachtige gebouwen - het oude stadhuis, het huis van Hjeltin, het paleis van Brinkkala en het huis van Yusleniusa. Op het plein kunt u bijna elke dag diverse concerten, theatervoorstellingen, festivals en tentoonstellingen zien. In het weekend is het plein gegeven aan handelaren, zodat iedereen hier souvenirs en kunstnijverheid kan kopen. Liefhebbers van maritieme geschiedenis moeten niet vergeten om het fregat "Suomen Joutsen" te bezoeken, dat is omgebouwd tot een, aan de scheepsbouw gewijd museum.
Dit artikel over Turku is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Turku

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Turku:


Espoo - 133.2 km
Het zogenaamde "Hoofdstedelijk \\ Grootstedelijk Gebied" in Finland combineert Helsinki, Vantaa, Espoo en Kauniainen. Espoo is een van de centra van de locatie van tal van regionale en internationale representatieve...
verder
Tampere - 141 km
Tampere is in populariteit de tweede stad van Finland. Alleen Helsinki neemt de eerste plaats. Attracties en mooie tours zijn hier ook, als in de hoofdstad.

Ondanks het feit dat de stad vrij jong is, zijn...
verder
Helsinki - 149.1 km
De zee heeft altijd een belangrijke rol gehad bij het ontstaan en de ontwikkeling van de hedendaagse metropool Helsinki. Daarom wordt de hoofdstad van Finland ook wel "de dochter van de Baltische zee"genoemd. Helsinki...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Turku
 Turku foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Turku, Finland. Het plannen van een trip naar Turku met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.