OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

8 Hotels in Savonlinna

 

Reisgids Savonlinna - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De eerste vermelding van de stad heeft betrekking op 1638. Het was een kleine nederzetting, die werd gevormd rond het fort met de naam Olavinlinna. Gedurende een lange tijd was de nederzetting tot een belangrijke vesting faciliteit uitgegroeid, die Finland heeft geholpen om naar de grenzen van Zweden te observeren.
Tegenwoordig staat de stad bekend als een populaire badplaats. Hier worden tal van gezondheids- en schoonheidscentra geopend. Voor de service van de gasten staan er altijd massage cabines, sauna's, wellnesscentra en schoonheidssalons open. Op het grondgebied van elk hotel vindt u zeker een goed uitgeruste fitnessruimte en een zwembad, zodat fans van actieve rust nooit teleurgesteld worden door het niveau van de dienstverlening.
Naast medische gezondheidsvoorzieningen en het bezoeken van een fitnessruimte, kunnen toeristen hun verblijf afwisselen door een mooie wandeling - er zijn echt veel bezienswaardigheden in Savonlinna. Het kasteel van Olavinlinna, dat werd gebouwd in 1475, blijft het symbool van de stad. Tegenwoordig biedt het kasteel plaats aan twee musea - het Kasteelmuseum en het orthodoxe museum. Dit laatste biedt de bezoekers, om kennis temaken met collecties van bijzondere iconen en andere religieuze attributen, terwijl het Kasteelmuseum de tentoonstelling van archeologische vondsten, oude kaarten en kunstwerken presenteert. Het grondgebied van het kasteel wordt traditioneel gekozen als de locatie voor het jaarlijkse Opera Festival, dat wordt georganiseerd in de zomer.
Het "Kolovesi" Nationale Park is zeker het mooiste natuurgebied van de regio. Rotsachtige kliffen, heldere meren en dikke bomen maken het park uniek en onvergetelijk, dus er zijn altijd veel bezoekers hier. Men kan de geschiedenis van de stad tot in de details leren, in het Provinciale Museum. De belangrijkste religieuze bezienswaardigheid van deze stad is de ambitieuze Kerimäki Kerk, dat ook het meest grootschalige houten gebouw is in zijn soort.
Dit artikel over Savonlinna is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Savonlinna

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Savonlinna:


Lahti - 198.2 km
Lahti is een stad in Finland, die ook het administratieve centrum van de provincie Päijänne Tavastia in Zuid-Finland is. Lahti is gelegen op de zuidelijke oever van het Vesijärvi meer, in de baai zone. De bevolking...
verder
Saint Petersburg - 230.8 km
Witte Nachten, ophaalbruggen, vele attracties, unieke musea en de bijzondere cultuur - u zult al deze en nog veel meer vinden in de noordelijke hoofdstad van Rusland - Sint-Petersburg. De stad wordt ook wel het...
verder
Tampere - 273.7 km
Tampere is in populariteit de tweede stad van Finland. Alleen Helsinki neemt de eerste plaats. Attracties en mooie tours zijn hier ook, als in de hoofdstad.

Ondanks het feit dat de stad vrij jong is, zijn...
verder

Onze diensten
 Savonlinna foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Savonlinna, Finland. Het plannen van een trip naar Savonlinna met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.