OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

91 Hotels in Tallinn

 

Reisgids Tallinn - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het duizendjarige Tallinn ziet eruit als een middeleeuws openluchtmuseum, wegens goed bewaard gebleven stadsmuren en de bijzondere sfeer van de oude binnenstad. Op de heuvel Toompea in het centrum zijn er vele oude gebouwen, waar tussen kleine smalle straatjes slingeren. Toompea is het hooggelegen deel van Vanalinn, de oude binnenstad van Tallinn. Volgens UNESCO, waarbij Tallinn is aangesloten, is dit centrum, het best bewaarde middeleeuwse centrum in Noord-Europa. De stadsmuur van Tallinn bereikte onze tijd bijna geheel intact. Vanwege de kleine omvang van Tallinn kunnen bijna alle bezienswaardigheden van de Estse hoofdstad in één dag worden bezocht.
Het oude Tallinn.
De kronkelende, geplaveide straatjes van de oude stad van Tallinn zijn erg populair onder toeristen. De oude stad (toon op kaart ) is omringd door een stadsmuur en is verdeeld in twee delen: Toompea, op een heuvel Tompea, het voormalige gebied van ingezetenschap van de aristocratie en de Benedenstad . Het centrum van Tallinn dateert uit de elfde eeuw, en heeft het tot de huidige tijd in uitstekende staat overleeft dankzij de dikke stenen muren, die de stad een goede bescherming boden tegen de frequente aanvallen. Ook het mooie gebouw van het Stadhuis bevindt zich in dit oude stadsdeel, naast de oudste apotheek, die in het jaar 1422 is gebouwd!
Er is ook een groot aantal kerken in de oude stad, bijvoorbeeld de kerk van St. Olav , die is gebouwd in de XIIIe eeuw en ooit de hoogste kerk in het middeleeuwse Europa was. De oude stadsmuur met talrijke bastions was in de zestiende eeuw een van de beste verdedigingen in Noord-Europa. Op de heuvel van Toompea bevindt zich ook een van de belangrijkste symbolen van Tallinn, de mooie Russisch-Orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal. De middeleeuwse sfeer van de oude binnenstad is het best te voelen in St. Catherine's Passage , die is gelegen tussen de straten en Vene Muurivahe. Hier kunt u lekker rondlopen en het werk van ambachtslieden bezichtigen.
De Alexander Nevski-kathedraal.
De Alexander Nevski-kathedraal is de grootste en mooiste koepelvormige kathedraal in Tallinn. Deze rijk ingerichte Orthodoxe kerk is een combinatie van verschillende historische stijlen. Het werd gebouwd in 1900 op de heuvel van Toompea, op een moment dat Estland was een deel van het grondgebied van Rusland. De architect van de kathedraal was de Russische Mikhail Preobrazhensky, een vertegenwoordiger van de kunst school in St. Petersburg. De kathedraal werd ter ere van Alexander Nevsky naar hem genoemd. De Hertog van Novgorod leidde in 1241 de Slag van Lake Peipus, deze stond bekend als de Slag van het ijs. Dit was toen de Russische ploeg de Lijflandse Duitsers hebben verslagen. Deze probeerden de Russen tot slaaf te maken. Vóór de komst van de kerk, was in die plaats een tuin gewijd aan Martin Luther. De klokkentoren van de kathedraal met 11 klokken, waarvan de grootste 15 ton weegt, vormt het meest krachtige ensemble van klokken ter wereld. Zij luiden voor elke dienst. Bijzonder het vermelden waard, zijn de iconen en mozaïeken van de kathedraal.
Groot Gilde.
Het gebouw van het Grote Gilde was het tweede grootste van seculiere gebouwen na het stadhuis in het middeleeuwse Tallinn. Het is "Grote Gilde" genaamd naar een organisatie die rijke kooplieden van de stad verenigt en hun gemeenschappelijke belangen bewaakt. Een burgermeister van Tallinn en de belangrijkste stadsambtenaren worden uit haar gelederen gekozen. Alleen de rijke burgers, die een vrouw en een huis hadden, kregen het recht om bij het Grote Gilde toe te treden. Vreemdelingen die tot de organisatie wilden toetreden, moesten volgens de wet met de weduwen van overleden leden van het Gilde trouwen. Het gebouw van het Grote Gilde werd in de jaren 1407-1417 gebouwd, de omvang is een bewijs van de enorme hoeveelheid macht, die het gilde op dat moment had. Tegenwoordig, ziet het gebouw er nog uit zoals het eruit zag in de XVe eeuw, in het bijzonder de prachtige gevel met het embleem en de deur met de bronzen ringen. Nu bevindt zich daar het Museum van de Geschiedenis, een permanente tentoonstelling waarin wordt vertelt over de geschiedenis van Estland van de XVIIIe eeuw.
(The Brotherhood of Blackheads) Huis van de Broederschap.
Huis van de Broederschap van zwarte koppen is één van de weinige overgebleven gebouwen in de renaissance stijl. Dit Broederschap ontstond in 1399 en verenigde jonge zelfstandige handelaren die op hun beurt moesten wachten, om in het "Grote Gilde"geaccepteerd te worden. Lid van de Broederschap werden ook buitenlandse handelaren, die tijdelijk in Tallinn woonden. De broederschap heeft zijn naam door de patroonheilige, St. Maurice, zwarte christelijke martelaar, die in het jaar 280 in Zwitserland stierf. De Broederschap handelde alleen op het grondgebied van Estland en Letland, en ze waren is rest van Europa niet bekend. De leden van de Broederschap hebben het land in de 40e jaren van de twintigste eeuw verlaten. Het huis van de Broederschap is geactualiseerd in 1597, hetzelfde jaar waarin de gevel in de stijl van de Nederlandse Renaissance werd gemaakt. De mooie voordeur dateert van het jaar 1640. Bijzondere aandacht verdiendt ook de grote zaal met gewelfde plafonds en twee zijbeuken, die in de vijftiende eeuw is gebouwd. In het jaar 1908 is het gebouw binnenin gerenoveerd met de interieurs in de neoklassieke stijl.
Het Stadsmuseum is het meest moderne en meest interessante museum over de geschiedenis, de belangrijkste feiten en de ontwikkeling van Tallinn.Verschillende aspecten van de middeleeuwse samenleving, hoogtepunten met teksten, indelingen, maquettes en geluidseffecten. De exposities op de bovenste verdiepingen van het museum zijn gewijd aan het leven van Estland in de twintigste eeuw: de grote oorlogen, de Sovjet-periode en de onafhankelijkheid van het land.
De Botanische Tuin.
De Botanische Tuin van Tallinn is verspreid over een oppervlakte van ruim 110 hectare en heeft ongeveer 8000 soorten planten. In arboretums, kassen en openlucht bloemperken groeit flora uit alle hoeken van de wereld. Hier kunt u door een woestijn, een tropische regenwoud of een savanne wandelen. Elke maand zijn er in de "Tallinn Botanic Garden"nieuwe tentoonstellingen en er zijn het hele jaar door thematische wandelingen. De meest populaire daarvan zijn, "De geuren van de zomers nachten" en "dagen van rozen".
Dit artikel over Tallinn is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Tallinn

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Tallinn:


Helsinki - 83.3 km
De zee heeft altijd een belangrijke rol gehad bij het ontstaan en de ontwikkeling van de hedendaagse metropool Helsinki. Daarom wordt de hoofdstad van Finland ook wel "de dochter van de Baltische zee"genoemd. Helsinki...
verder
Espoo - 85.8 km
Het zogenaamde "Hoofdstedelijk \\ Grootstedelijk Gebied" in Finland combineert Helsinki, Vantaa, Espoo en Kauniainen. Espoo is een van de centra van de locatie van tal van regionale en internationale representatieve...
verder
Parnu - 118.4 km
Dit is een oude en schilderachtige stad met een rijke geschiedenis, maar ook een bekende badplaats met een goed ontwikkelde infrastructuur. Naast de comfortabele hotels en pensions vindt u hier tal van resorts en...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Tallinn
 Tallinn foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Tallinn, Estland. Het plannen van een trip naar Tallinn met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.