OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

52 Hotels in Helsinki

 

Reisgids Helsinki - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De zee heeft altijd een belangrijke rol gehad bij het ontstaan en de ontwikkeling van de hedendaagse metropool Helsinki. Daarom wordt de hoofdstad van Finland ook wel "de dochter van de Baltische zee"genoemd. Helsinki is het politieke en economische centrum van Finland. Inwoners van Helsinki hebben een reputatie als tolerante en goed gemanierde mensen die kunst en natuur waarderen. De stad heeft een groot aantal parken en is omgeven door bossen, kliffen en de zee, waardoor er een Scandinavisch zeeklimaat heerst. De architectonische verschijning van Helsinki wordt bepaalt door de combinatie van oude en nieuwe gebouwen: de gebouwen uit het tsaristische tijdperk staan zij aan zij met de paleizen van glas en metaal. Er zijn vele lokale restaurants en markten. Overal in Helsinki kunt u kleding, sieraden, kunst en ambachtelijke producten van Fins design alsook specifiek lokaal Fins voedsel vinden.
Satama en Suomenlinna.
Satama, de haven van Helsinki (toon op kaart ), ligt direct aan de markt. Dit is een belangrijke tussenplaats voor alle aankomende en vertrekende passagiers. Vanaf hier kunt u van een varende excursie genieten, rond de Finse hoofdstad, één van de nabijgelegen eilanden aandoen, of de dierentuin van Helsinki bezoeken. Zonder twijfel, verdient Suomenlinna bijzondere aandacht. Dit is een vesting, die boven één van de tegenover de haven gelegen eilanden uittorent, . Het is in de XVIII eeuw gebouwd om Finland te verdedigen. Tegenwoordig heeft Suomenlinna 850 bewoners. Het is een favoriete plek voor platteland wandelingen voor alle inwoners van Helsinki. U kunt met de veerboot naar deze grootste Scandinavische zee vesting gaan. De veerboot vertrekt van de pier op het Marktplein. Suomenlinna is geclassificeerd door de UNESCO als Werelderfgoed. In aanvulling op de rotsachtige kusten, kunnen bezoekers van de grote groene gebieden genieten voor picknicks, van oude houten huizen met cafes, of musea, en een klein hotel voor de nacht. Hier kunt u de enige Finse onderzeeboot zien, die tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebruikt, evenals de kerk, die tegelijkertijd ook als baken dient.
De Kerk Temppeliaukion Kirkko.
De Kerk in de "Rots Temppeliaukion kirkko" trekt mensen aan, door haar natuurlijke eenvoud. De kerk heeft een mooi contrast met andere kerken. In tegenstelling tot de anderen, wordt deze kerk niet overladen met allerlei gouden sieraden, olieverfschilderijen en architectonische pretenties. Met de bouw van Temppeliaukion kirkko is begonnen in het jaar 1960. De bouw begon met het houwen van steen uit de rotsen. Aan de buitenkant van het aldus gevormde gat werd een lage koperen koepel geïstalleerd. Er is een glasoppervlak ingebouwd in de koepel, zodat de kerk alleen wordt verlicht door licht dat doordringt, door de top van de koepel en door een kleine hoeveelheid van kaarsen. De kaarsen staan op de rotsachtige richels van de muren. Het bescheiden kruis en de houten banken completeren het interieur. Dankzij de ongelooflijke akoestiek is de kerk in de rots vaak een trefpunt voor orgelconcerten.
De kathedraal Tuomiokirkko.
De kathedraal Tuomiokirkko is oogverblindend wit, zowel buiten als binnen. Het bouwwerk wordt nu beschouwd als het meest bekende symbool van de Finse hoofdstad. Om in de kathedraal te komen, moet u een enorme trap beklimmen. Bij goed weer, komen heel veel mensen samen naar deze trap bijeen. Ze blijven rustig in de zon of genieten van het uitzicht van hier op de haven. Als de tijd het toelaat, na een bezoek aan Tuomiokirkko, natuurlijk, gaat u naar de bijzondere Oespenski-kathedraal (Fins-orthodoxe Kerk) die is gelegen op het nabijgelegen schiereiland Katajanokka. De kathedraal is de belangrijkste van de Orthodoxe Kerk van Finland. De vergulde uivormige koepels en roodachtige bakstenen muren zijn te zien op de favoriete foto's van Helsinki. De Russisch-Byzantijnse stijl van de kerk herinnert aan de Russische aanwezigheid in Finland, die duurde tot 1917. Elk jaar wordt het schiereiland Katajanokka door ongeveer 500.000 toeristen bezocht.
Het Olympiastadion.
Ongeveer twee kilometer van het historische centrum van Helsinki bevindt zich het Olympisch Stadion , het grootste stadion in Finland. De uitkijktoren (72,71 meter) is symbool van de Olympische Spelen. De uitkijktoren heeft een beetje ongewoon afmetingen, die exact overeen met de lengte van de record gooi van de winnaar van Olympische Spelen 1932 Matti Järvinen. De bouw van het stadion werd in 1938 voltooid. Maar de Olympische Spelen in 1940 werden vanwege het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog afgelast. Eindelijk, in 1952 was Helsinki toch nog de gaststad voor Olympische Spelen. Het Olympisch Stadion is de belangrijkste plaats in de wereld, waar dit evenement ooit is gehouden, er zijn meer dan 70.000 toeschouwers gekomen. De inhoud van het stadion verminderde na een vijf jarige renovatie in de late 90er jaren, tot maximaal 40.000 toeschouwers. Zijn observatie toren is voor bezoekers open, wanneer er geen sport of andere activiteiten worden uitgevoerd.
Eiland Seurasaari.
Ten westen van Helsinki ligt het eiland Seurasaari . Op het eiland is er een openluchtmuseum met Finse gebouwen uit de XVII-XX eeuw. De gidsen zijn gekleed in nationale kostuums en vertellen aan bezoekers van het museum over het leven van de Finnen in de vorige eeuwen. Dit eiland is ook beroemd om zijn schilderachtige landschappen, die kunnen worden bewonderd om gratis te genieten. Veel inwoners van Helsinki maken gebruik van de gelegenheid om naar Seurasaarite te komen, om te rusten, zwemmen of picknicken. Het favoriete vermaak van alle bezoekers van het eiland is het uit de hand voeren van noten aan eekhoorns. Het grootste aantal toeristen trekt elk jaar Seurasaari tijdens de zomerzonnewende, of de zogenaamde witte nachten. Bij de viering van de zomerzonnewende tussen 20 en 26 juni, komen er erg veel mensen.op het eiland. Ze luisteren naar luide muziek, eten overvloedig, drinken veel en maken een grote brandstapel om boze geesten te verjagen.
Dit artikel over Helsinki is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Helsinki

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Helsinki:


Espoo - 15.9 km
Het zogenaamde "Hoofdstedelijk \\ Grootstedelijk Gebied" in Finland combineert Helsinki, Vantaa, Espoo en Kauniainen. Espoo is een van de centra van de locatie van tal van regionale en internationale representatieve...
verder
Tallinn - 83.3 km
Het duizendjarige Tallinn ziet eruit als een middeleeuws openluchtmuseum, wegens goed bewaard gebleven stadsmuren en de bijzondere sfeer van de oude binnenstad. Op de heuvel Toompea in het centrum zijn er vele oude...
verder
Lahti - 96.6 km
Lahti is een stad in Finland, die ook het administratieve centrum van de provincie Päijänne Tavastia in Zuid-Finland is. Lahti is gelegen op de zuidelijke oever van het Vesijärvi meer, in de baai zone. De bevolking...
verder

Onze diensten
 Helsinki foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Helsinki, Finland. Het plannen van een trip naar Helsinki met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.