OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

7 Hotels in Lahti

 

Reisgids Lahti - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lahti is een stad in Finland, die ook het administratieve centrum van de provincie Päijänne Tavastia in Zuid-Finland is. Lahti is gelegen op de zuidelijke oever van het Vesijärvi meer, in de baai zone. De bevolking van de stad telde meer dan 100 duizend mensen in 2008.
Deze stad werd populair in 1923, toen het werd gekozen als bestemming voor het houden van internationale skiwedstrijden.
Elk jaar verwelkomt Lahti internationale festivals van jazz-en orgelmuziek, poster tentoonstellingen, seminars van schrijvers en dichters. De stad heeft van oudsher een festival genaamd "Nachten van Lahti" die hier reeds vele jaren wordt georganiseerd. Het stads orkest "Symfonie van Lahti" is alom bekend, niet alleen in Finland, maar ook daarbuiten. En de internationaleale ski-kampioenschappen van Lahti zijn over de hele wereld bekent.
Tijdens uw verblijf in Lahti kunt u het sportcentrum, dat met diverse springschansen is uitgerust, een ijspaleis, skiroutes, het museum van de ski-sport en voetgangersgebieden bezoeken. Als u in de zomer aankomt in Lahti, kunt u ook een bezoek brengen aan de skischansen van de stad, daar de hoogste een observatiedek heeft met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.
De meest opvallende architectonische bezienswaardigheden van de stad zijn de Moderne Kerk van Christus en het stadhuis.
U kunt ook met kinderen in het "Laune Family Park" wandelen, waar u op achtbanen kunt rijden en van andere attracties kunt genieten. Dan beweeg u uw voeten naar de tuin van de huisdieren "Juli Marol", het park van de beeldhouwer O.Lanu en het stads theater.
U kunt ook talrijke musea in Lahti zien. De meest interessante van hen zijn, het Museum van Schone Kunsten, het Historische Museum, het Museum van Sint-Petersburg Spoorweg, het Museum van Militaire Geneeskunde en anderen.
Op het marktplein vinden elke eerste woensdag van de maand grote 'Fair Trades' plaats.
  In de omgeving van Lahti is er een van de meest ongewone bruggen ter wereld - Tetiniemi. Deze tuibrug is opmerkelijk vanwege zijn ongewone ontwerp en zeer indrukwekkende uiterlijk. De lengte van deze brug is 924 meter. In lengte neemt het de tweede plaats in Finland in. De grote opening van de brug vond plaats in 1993. Tegenwoordig huren veel reizigers speciaal een auto om op deze brug te rijden en de uitzichten te bewonderen die zich ermee openen.
Het excursieprogramma moet een bezoek aan het Lahti Local Lore Museum omvatten. Het werd geopend in 1949. De expositie van dit museum is volledig gewijd aan het verzamelen en opslaan van tentoongestelde voorwerpen gewijd aan de lokale cultuur en tradities. Het museum bevindt zich op het grondgebied van een prachtig park en beslaat 13 afzonderlijke gebouwen, die elk een bepaalde thematische expositie presenteren. Dit originele museum zal niet alleen indruk maken op liefhebbers van historische tentoonstellingen, maar ook op liefhebbers van wandelen in pittoreske natuurlijke plaatsen.
De gasten van Lahti krijgen de gelegenheid om het Mendilla Arboretum te bezoeken. Het is zeer interessant om dit geweldige park in het warme seizoen te bezoeken. Het werd opgericht in 1902. Momenteel is het arboretumgebied meer dan 120 hectare groot. Op zijn grondgebied zijn er meer dan 200 soorten bomen, waaronder zeer zeldzame en ongelooflijk mooie naaldbomen, zeldzame soorten esdoorns en majestueuze Engelse eiken. Op elk moment van het jaar heeft het arboretum zijn eigen unieke uitstraling. Veel toeristen bezoeken het in het najaar, wanneer de bladeren van de bomen oranje en geel gekleurd zijn.
Een zeer ongewoon Postermuseum werkt in Lahti, met een rijke verzameling aanplakbiljetten en posters van over de hele wereld. Ook in het museum is er een interessante verzameling grafische kunst, dus het wordt vaak bezocht door fans van niet-standaard kunst.
De stad is beroemd om zijn sportverleden en is populair bij liefhebbers van outdoor-activiteiten. Het is interessant om het skimuseum te bezoeken. Binnen de muren van dit originele museum zijn niet alleen ski's opgeslagen, maar ook sportaccessoires van wereldberoemde atleten, foto's en onderscheidingen. Nog niet zo lang geleden werden enkele interessante interactieve tentoonstellingen in het museum geïnstalleerd. Dankzij hen kunnen bezoekers zich als professionele sporters voelen. Er is bijvoorbeeld een installatie die skispringen simuleert.
Dit artikel over Lahti is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lahti

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lahti:


Helsinki - 96.6 km
De zee heeft altijd een belangrijke rol gehad bij het ontstaan en de ontwikkeling van de hedendaagse metropool Helsinki. Daarom wordt de hoofdstad van Finland ook wel "de dochter van de Baltische zee"genoemd. Helsinki...
verder
Espoo - 101.3 km
Het zogenaamde "Hoofdstedelijk \\ Grootstedelijk Gebied" in Finland combineert Helsinki, Vantaa, Espoo en Kauniainen. Espoo is een van de centra van de locatie van tal van regionale en internationale representatieve...
verder
Tampere - 118.5 km
Tampere is in populariteit de tweede stad van Finland. Alleen Helsinki neemt de eerste plaats. Attracties en mooie tours zijn hier ook, als in de hoofdstad.

Ondanks het feit dat de stad vrij jong is, zijn...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Lahti
 Lahti foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lahti, Finland. Het plannen van een trip naar Lahti met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.