OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Oulu

 

Reisgids Oulu - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Oulu is een internationaal beroemd centrum van onderzoek. Dit is een moderne universiteitsstad. De stad is erin geslaagd om de ongerepte schoonheid van de natuur te behouden ondanks het hoge "technische" niveau. Mooie landschappen en interessante bezienswaardigheden trekken duizenden toeristen.
Charles IX was de grondlegger van Oulu. De status van de stad kreeg Oulu in in 1605. Tegen het midden van de 18e eeuw veranderde Oulu in het grootste scheepsbouw centrum en een echte havenstad. In 1882 werden bijna alle gebouwen verwoest door brand. Daarna moest de stad herbouwen uit de as van de Tweede Wereldoorlog, dus het grootste deel van het historisch erfgoed is nu verloren gegaan. Ondanks het feit dat deze stad nooit een resort is geweest, zijn er altijd veel bezoekers hier. Oulu zal met name aantrekkelijk zijn voor liefhebbers van het buitenleven en fans van actieve rust.
Cruises op prachtige jachten zijn in de zomer de belangrijkste attracties hier. U kunt strandsporten, in schaduwrijke lanen wandelen evenals vissen bij nacht. In de winter kunt u een safari op sneeuwscooters maken of in het mooie bos skiën. In het warme deel van het jaar kunt u veel mensen zien, die van rolschaatsen, skaten, fietsen, paardrijden of van rennen in parken genieten. Sport is erg populair hier.
De laatste jaren zijn hier vele centra en stadions geopend. De reizigers kunnen een hippodroom bezoeken, hockeyen of van de toren springen en in een zwembad genieten. Natuurlijk wordt zo'n goed uitgeruste stad vaak gekozen als locatie voor sportevenementen. Wedstrijden vinden hier letterlijk elke week plaats. Als het gaat om culturele programma's, kunnen we aanraden om een tour te maken naar het Noord-Österbotten Museum, dat een unieke historische collectie tentoonstelt. U kunt ook kennis maken met de prestaties in de wetenschap in het Tietomaa Centrum, en kinderen zullen zeker van het "Holiday Club Oulu Eden" Water Park genieten.
  Mooie botanische tuinen bevinden zich op de campus van de Universiteit van Oulu in een zeer schilderachtig gebied, aan de oever van het meer Kuivasjärvi. De binnentuinen bevinden zich in twee enorme kassen. In de loop van de jaren van de lokale universiteit is hier een uitgebreide verzameling zeldzame planten ontstaan. Een van de interessantste kassen is de 16 meter hoge Romeo. Binnen kunnen bezoekers unieke tropische planten zien, waaronder koffiebomen, kokospalmen en vele soorten lianen.
Niet ver van de stad vind je het unieke Kierikki Stone Age Centre gewijd aan het leven van primitieve mensen. In het gebied waar het museum zich momenteel bevindt, hebben onderzoekers sites van oude mensen ontdekt die dateren uit het 4e millennium voor Christus. Tegenwoordig is het van grote archeologische waarde. Het museum is ontworpen in de stijl van de vroege mensensite. Niet lang geleden werd hier een klein themahotel geopend, evenals een groot nationaal restaurant.
In het hart van de stad ligt een prachtig architectonisch monument - de kathedraal van Oulu. De prachtige kathedraal werd gebouwd in 1777, maar in 1822 werd het gebouw zwaar beschadigd door vuur. De restauratie van de kathedraal, waaraan een nieuwe klokkentoren was bevestigd, duurde meer dan 20 jaar. Door de eeuwen heen is de kathedraal erin geslaagd zijn unieke ontwerp te behouden. Zijn oude stoel, orgel en prachtige planken met oude gebedenboeken zijn ook bewaard gebleven. Het belangrijkste ontwerpkenmerk is een enorm scheepsmodel dat is bevestigd onder de boog van de kathedraal.
Een spannend evenement is een reis naar het openluchtmuseum van Turkansaari, dat op slechts 14 km ten oosten van Oulu ligt. Het unieke museum dat in 1922 werd geopend, ziet eruit als een oud, mooi dorp. Het museum ligt op een unieke locatie, waar aan het begin van de 19-20 eeuwen een markt was. Hier zie je veel mooie gebouwen die meer dan 200 jaar oud zijn. Tegenwoordig heeft het museum maar liefst 29 gebouwen, elk huis heeft zijn unieke collecties huishoudelijke artikelen en handwerkexposities. Interessante thematische evenementen en typisch nationaal entertainment worden hier regelmatig georganiseerd.
Dit artikel over Oulu is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Oulu

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Oulu:


Rovaniemi - 165.3 km
De hoofdstad van Lapland en de "woonplaats" van Kerstman, Rovaniemi is een bekend wintersportgebied dat elk jaar liefhebbers van skiën en sleeën trekt. Hoewel de stad is gelegen op de poolcirkel, hebben toeristen geen...
verder
Savonlinna - 389.1 km
De eerste vermelding van de stad heeft betrekking op 1638. Het was een kleine nederzetting, die werd gevormd rond het fort met de naam Olavinlinna. Gedurende een lange tijd was de nederzetting tot een belangrijke...
verder
Tampere - 400.3 km
Tampere is in populariteit de tweede stad van Finland. Alleen Helsinki neemt de eerste plaats. Attracties en mooie tours zijn hier ook, als in de hoofdstad.

Ondanks het feit dat de stad vrij jong is, zijn...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Oulu
 Oulu foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Oulu, Finland. Het plannen van een trip naar Oulu met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.