OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

5 Hotels in Narva

 

Reisgids Narva - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit is een van de weinige Estlandse steden, waar bijna 90% van de bevolking spreekt Russisch, dus Russische toeristen zullen zich in Narva altijd comfortabel gevoelen. Vakantie in deze stad is zeer interessant en gevarieerd.
Het Stedelijk Museum is een van de belangrijkste culturele plaatsen van de stad. Hier kan elke bezoeker niet alleen de waardevolle tentoonstellingen zien, maar ook de hand ambachtelijke instrumenten proberen, die gebruikt werden in de 17e eeuw. Met behulp van deze instrumenten kan elke bezoeker van het museum een souvenir maken, die zal herinneren aan deze bijzondere excursie. Onder de architectonische bezienswaardigheden is er ook het Narva Fort, de bouw waarvan vond plaats in de 8e eeuw. Binnen de vesting vindt u een museum en diverse ambachtelijke winkels met mooie souvenirs. De volgende opmerkelijke plaats is het stadhuis. Dit is het enige historische gebouw in de stad, dat niet werd beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij de religieuze bezienswaardigheden van Narva zijn er ook de kathedraal van Alexander en de kathedraal van de opstanding van Christus. Ter afronding van de lijst van belangrijke architectonische gebouwen van Narva zijn er de bastions waar mensen van de lokale bevolking zich verstoken in oorlogstijd.
In Narva kunt u een bezoek brengen aan één van de oudste fabrieken - de Krenholm fabriek, waar 10.000 werknemers werkten. Voor hen werd een ziekenhuis gebouwd en een aantal barakken, die bewaard zijn gebleven en tegenwoordig als een soort openluchtmuseum worden gebruikt. Elke dag is de Art galerij voor de gasten geopend, waar ook de permanente tentoonstellingen van de schilderijen van hedendaagse kunstenaars worden gehouden. Tijdens de warmere maanden vinden op het grondgebied van het Narva kasteel vaak concerten en theaterproducties plaats. En ieder jaar zijn er diverse festivals van muziek en kunst.
  Een van de mooiste plekken in de stad is de donkere tuin. De wandeling hier is aangenaam en interessant op elk moment van het jaar. De naam komt van de donkere poort die naar het bastion leidde. In de 19e eeuw werd een tuin bij de poort geplant. Later werden de vestingwerken volledig verwoest en de tuin werd omgebouwd tot een uitgebreid park. in het park vindt u verschillende uitstekende observatieplatforms met uitzicht op stadsattracties. De tuin heeft ook prachtige oude sculpturen. Maar de belangrijkste schat is oude bomen, waarvan de leeftijd meer dan honderd jaar is.
Een uniek religieus monument is de Kathedraal van de Wederopstanding, gebouwd voor de plaatselijke fabrieksarbeiders. Tegenwoordig is het bij veel toeristen bekend om zijn ongebruikelijke groene koepel; de gevel van de kathedraal is versierd met mozaïekbeelden van heiligen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de kathedraal volledig ongedeerd, evenals zijn belangrijkste relikwie - de houten iconostase, die nooit is hersteld sinds de stichting van de tempel.
Wie Narva in het voorjaar bezoekt, moet zeker een interessante natuurlijke attractie zien - de Narva-waterval. Het vormt zich wanneer het water uit een lokaal reservoir naar beneden valt. Een halve eeuw geleden konden stadsbewoners en toeristen dit geweldige schouwspel het hele jaar door bewonderen. Tegenwoordig wordt de waterval alleen gevormd in de periode van actief smelten van ijs.
Terwijl je door de stad loopt, kun je veel interessante moderne monumenten zien. Ongebruikelijk is de Wedding Tree, een prachtige gesmede sculptuur van 3 meter hoog. De lokale bevolking heeft een prachtige traditie: jonggehuwden hechten op de trouwdag kleine bladeren met gegraveerde namen aan deze metalen boom.
Veel van de monumenten van de stad zijn gewijd aan de moeilijke tijden van de Tweede Wereldoorlog.
In de buurt van Narva, vindt u een oude Duitse begraafplaats gesticht in 1943, waar de dode Duitse soldaten begraven liggen. In totaal werden meer dan 4000 mensen begraven op deze plaats, maar na de oorlog werd de begraafplaats geliquideerd. Er werd besloten om het alleen in 1995 te herstellen, en nu is de oude begraafplaats een waardevol herdenkingscomplex. De historische begraafplaats ligt in een zeer schilderachtig buitenwijk.
Dit artikel over Narva is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Narva

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Narva:


Saint Petersburg - 134.7 km
Witte Nachten, ophaalbruggen, vele attracties, unieke musea en de bijzondere cultuur - u zult al deze en nog veel meer vinden in de noordelijke hoofdstad van Rusland - Sint-Petersburg. De stad wordt ook wel het...
verder
Tartu - 140.1 km
Deze stad heeft het recht om beschouwd te worden als het culturele centrum van Estland. Hier worden geopend talrijke musea en tentoonstellingen gewijd aan kunst. Het aantal historische bezienswaardigheden is gewoon...
verder
Tallinn - 196 km
Het duizendjarige Tallinn ziet eruit als een middeleeuws openluchtmuseum, wegens goed bewaard gebleven stadsmuren en de bijzondere sfeer van de oude binnenstad. Op de heuvel Toompea in het centrum zijn er vele oude...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Narva
 Narva foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Narva, Estland. Het plannen van een trip naar Narva met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.