OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

8 Hotels in Kolding

 

Reisgids Kolding - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Kolding is een klein provinciestadje dat niet ver van de grens met Duitsland ligt. Begint u uw verkenning van deze plaats met de centrale straat. Hier vindt u een aantal grote musea, tentoonstellingszalen en zelfs een Museum van Kunst. Het Museum van de Geschiedenis van Kolding biedt de gelegenheid om meer over de geschiedenis van deze plek te leren. Het museum is gehuisvest in een oud kasteel, waarvan de architectuur ververwonderd door zijn grandioze pracht. De zalen van het museum hebben een collectie van een militair arsenaal en tentoonstellingen van oude documenten.
Het Koninklijke Paleis is een beroemd meesterwerk van oude architectuur. Het kasteel werd gebouwd in 1268 en was bedoeld als bescherming van de grenzen van het Koninkrijk Denemarken. Gedurende 5 honderd jaar veranderde het kasteel zijn status vele malen en werd het herbouwd. Aanvankelijk had het de gotische stijl met strakke lijnen. Zelfs nu kunt u nog muren opmerken met metselwerk dat gebruikelijk is voor de gotische stijl. Toen het gebouw klaar was, had het kasteel twee vleugels, maar in 1534 is de structuur gewijzigd en zijn er nog twee vleugels toegevoegd. Dit bracht de creatie van een prachtig binnenplein met zich mee, dat wordt omgeven door beschermende grachten. In 1597 werd het kasteel zwaar beschadigd door brand en het werd enkele jaren later compleet gerenoveerd door de orde van Christian IV. De grote toren werd gebouwd in het westelijk deel van het fort. Er is daar een Ridder Hal en een nieuwe kerk, die werd gebouwd in plaats van de vernietigde kapel. In de tijd van Friedrich IV veranderde het kasteel zijn stijl van gotisch tot barok. Het werd binnen en buiten veranderd.
In het begin van de 19e eeuw werd het gebouw zwaar beschadigd door brand, en in 1930 werd het kasteel opnieuw gereconstrueerd. De moderne uitstraling van het kasteel is het resultaat van het creatieve werk van de architect Viggo Norn.
  In Kolding zijn verschillende prachtige oude tempels bewaard gebleven. Een van de meest populaire bezienswaardigheden zijn de kerken van St. Nicolaas en St. Michael. Ze worden beschouwd als een enkel architectonisch en historisch complex. Deze kerken werden gebouwd in dezelfde periode - aan het begin van de 12e - 13e eeuw. Tijdens de middeleeuwen leed de stad herhaaldelijk aan branden. Deze twee kerken zijn een van de weinige gebouwen die het tijdens deze ongelukkige periode hebben overleefd. Nu zien ze er bijna hetzelfde uit als de eerste jaren na hun oprichting. De kerken zijn actief, ze verrichten regelmatig kerkdiensten.
Kunstliefhebbers zullen zeker genieten van het Trapholt Museum voor Moderne Kunst, dat schilderijen uit verschillende periodes presenteert. Dit museum wordt vaak gebruikt voor verschillende kunsttentoonstellingen en culturele evenementen. De toegang tot de meeste van hen is helemaal gratis.
Natuurliefhebbers zullen zeker de botanische tuin waarderen. Het wordt beschouwd als een van de meest interessante en grootste in Denemarken. Momenteel in het park kunnen toeristen veel zeldzame planten zien die uit verschillende delen van de wereld zijn meegenomen. In de tuin zijn er verschillende kassen die het hele jaar door kunnen worden bezocht.
Een gewone wandeling door de stad kan ook een spannende excursie worden. Zoals eerder vermeld, werden bijna alle middeleeuwse monumenten van Kolding verwoest door vuren. Daarna werd de stad ijverig hersteld door lokale voormannen. In de historische straten kunt u de prachtige gebouwen uit de 16e - 17e eeuw bewonderen, met interessante winkels, souvenirwinkels en restaurants.
Een van de meest ongewone musea in de stad is Kolding Miniby. De belangrijkste exposities zijn miniatuurmodellen van historische huizen. Dit openluchtmuseum bevindt zich in een prachtig park. Het herschept nauwkeurig enkele van de historische straten van de stad. Hier kunt u de verkleinde exemplaren van vele beroemde bezienswaardigheden bewonderen en ook veel spectaculaire foto's maken.
In een prachtig historisch gebouw, bevindt zich een museum Hartevaerket. Het is gewijd aan een belangrijk onderdeel van stedelijke communicatie - stromend water. In dit museum is het oude model van het aquaduct te zien. Veel van de exposities kunnen met de hand worden aangeraakt, dus het museum is erg populair bij toeristen met kinderen. Sommige van zijn exposities worden buiten in de tuin getoond.
Dit artikel over Kolding is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kolding

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kolding:


Odense - 58.7 km
Odense is een van de grootste steden in Denemarken en de geboorteplaats van de beroemde verhalenverteller Hans Christian Andersen. De straten van deze plaats houden de herinnering aan de wereldberoemde schrijver, dus...
verder
Silkeborg - 76.3 km
In het centrum van het grootste merengebied van Denemarken ligt een klein stadje genaamd Silkeborg. Aan de ene kant grenst de stad aan de Gudenaa - de langste rivier van het land. En aan de andere kant grenst de stad...
verder
Flensburg - 77.8 km
Flensburg is een gezellige plaats, die vol is van charme en romantische sfeer. De stad werd zeven eeuwen geleden gesticht. Diverse landen hebben invloed op de cultuur en de levensstijl van deze plaats, dit zijn...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Kolding
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Kolding
 Kolding foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kolding, Denemarken. Het plannen van een trip naar Kolding met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.