OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

16 Hotels in Corfu

 

Reisgids Corfu - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit is een van de meest populaire en moderne resorts dat zijn gasten aantrekt door prachtige landschappen, hoog niveau van service en ruime keuze aan vermaak, welke in staat zijn om bij elke smaak en budget te passen. In de zomer kunt hier u altijd vele toeristen zien, waaronder veel mensen uit ons land. Als u hoog van boven naar deze plaats kijkt, zal zijn vorm u aan die van een sikkel doen denken. In verschillende perioden van de geschiedenis van Corfu zijn het leven en de cultuur van deze plaats veranderd als gevolg van de invloed van Groot-Brittannië, Frankrijk, Griekenland en Italië. Dat is reden waarom deze plek een enorm contrast van culturen heeft die gewoon overal in is terug te vinden - in architectuur, culinaire gewoonten, kunst enz.
Het oude deel van de stad herinnert aan het oude Venetië. Het werd gebouwd in de 14e eeuw, dus hier kunt u rijen van levendige huizen zien, die zijn versierd met rode pannendaken. De "Liston"straat is de centrale straat van deze plek. Deze straat is een tweeling met de "Rue de Rivoli" in Parijs. Hier kunt u het delfde gewelfde galerij met talrijke restaurants, bars en café's zien. Een bezoek aan het Archeologische Museum zal ook uitgegroeien tot een van de meest vermakelijke activiteiten. Hier zult u in staat zijn, om de Artemis tempel te zien, die is gebouwd in 590 voor Christus, evenals vele andere interessante objecten. Nog een museum, dat een bezoek waard is, is gewijd aan Aziatische kunst.
In de zomer kunnen bezoekers geplande concerten door het oudste orkest van Griekenland bijwonen. De concerten vinden meestal plaats in de Esplanade. Liefhebbers van het nachtleven wordt aangeraden om het noordelijke deel van het eiland te bezoeken. De beste disco's en optredens worden in nachtclubs van de badplaats Gouvia georganiseerd. Als u liever uw rust, solitair en in kalmte doorbrengt, is het centrale deel van Corfu eenvoudig voor u gemaakt. Dit is een echte recreatieve zone waar u langs olijfbomen en druiven plantages kunt wandelen, dadelpalmen en granaatappelbomen zien, en zelfs van prachtige orchideeën genieten - er zijn meer dan 40 soorten van hen hier.
  Liefhebbers van historische bezienswaardigheden kunnen een excursie maken naar het charmante stadje Corfu, dat werd gesticht in de 8e eeuw. Nu is het hele grondgebied van deze stad een UNESCO-site. De oudste straten, waarvan de locatie al meer dan duizend jaar niet is veranderd, worden hier bewaard. Lopend over dergelijke straten, zie je veel mooie oude huizen. In veel van deze vandaag zijn er ambachtswinkels, winkels en restaurants van de nationale keuken.
Een opmerkelijke historische site is het Venetiaanse fort van Paleo Frurio, waarvan de bouw plaatsvond in de 15e - 16e eeuw. De allereerste verdedigingsstructuur op deze site werd gebouwd in de 8e eeuw. Het fort ligt in een zeer schilderachtig gebied, aan de voet van de heuvel. Sommige van de gebouwen van het fort zijn verwoest en sommige historische gebouwen zijn bewaard gebleven. Hier ziet u een zeer mooie kerk van St. George.
Een van de mooiste architectonische complexen is het Paleis van Achillion. Het werd gebouwd in 1890 door de orde van Amalia Elizabeth van Beieren. Dit luxueuze paleis met grote ramen, hoge pilaren en een sneeuwwitte gevel verbaast zich al meer dan honderd jaar met zijn luxe. Het was de favoriete residentie van de Oostenrijkse keizerin en na haar dood werd de residentie overgenomen door keizer Wilhelm II. Momenteel is het paleis een interessant museum, dat een rijke collectie antiek meubilair, antieke gerechten en kunstwerken presenteert. Het paleis is omgeven door een weelderige tuin met palmbomen en exotische planten.
Wandelingen door de belangrijkste steden van Corfu kunnen worden gevarieerd met een spannende reis naar het eiland Ponticonisi, dat bekend staat onder de niet-officiële naam Mouse Island, door veel reizigers. Deze ongebruikelijke naam van het eiland was te wijten aan de miniatuurgrootte. Het hele gebied kan te voet worden bereikt in slechts een paar minuten. Op het eiland is er een klein oud kasteel. Het verdrinkt letterlijk in de overvloed aan bomen en planten.
De meest romantische attractie op het eiland is het Liefdeskanaal, de zogenaamde prachtige, smalle baai met water van azuurblauwe kleur, gelegen nabij het strand van Sidari. In deze baai is er een klein zandstrand, waarvan het water altijd erg warm is, zelfs op de koudste dagen.
Dit artikel over Corfu is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Corfu

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Corfu:


Igoumenitsa - 32.3 km
Igoumenitsa is een klein stadje, dat is gelegen tussen de groene heuvels en bergen. Het dient als een zogeheten verbindende schakel tussen Italië en Griekenland en dit feit trekt traditioneel meerdere toeristen. Hier...
verder
Lefkada - 117.9 km
Lefkas is een Grieks eiland in de Ionische Zee. Het staat bekend om zijn witte rotsen die de naam gaven aan deze plek ("Lefkas" betekent "wit"). Steile rotsen bevinden zich slechts aan de westkust van het eiland. In het...
verder
Kefalonia - 161.3 km
Kefalonia is een prachtig eiland dat toeristen trekt door een rijke schilderachtige natuur, goudgeel zand, kalme baaien en een ruime keuze aan bezienswaardigheden. Naast het feit, dat dit resort elk jaarmeer en meer...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Corfu
 Corfu foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Corfu, Griekenland. Het plannen van een trip naar Corfu met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.