OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

35 Hotels in Agios Nikolaos

 

Reisgids Agios Nikolaos - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Pittoreske natuur, schone stranden en amusement dat bij elke smaak past - dat zijn de belangrijkste punten die reizigers van over de hele wereld naar een ​​prachtige Griekse stad Agios Nikolaos aan trekken. De mooiste hotelcomplexen bevinden zich rond het Voulismeni meer. Hier vindt u ook diverse restaurants en cafés. Daarvan hebben de meeste terrasjes waar gasten van het uitzicht op het meer en zee kunnen genieten. 
Het meer is het meest bekende uitzicht van deze stad. In de omgeving bevinden zich handelscentra en een markt, waar de bezoekers zeker vele interessante waren en souvenirs zullen vinden. Er is ook een rots bij het meer. Toeristen kunnen de rots beklimmen met behulp van een smalle steile ladder. Deze ladder zal u leiden naar een oude kapel. Hier is een uitkijkpunt gemaakt zodat alle bezoekers kunnen genieten van het uitzicht op de stad en alle details van de binnenkade rustig kunnen bekijken. Overigens, is de kade zelf ook een prachtige plek en is zeker een bezoek waard. En als u daarlangs een wandeling maakt, komt u bij een kleine en stille baai. Hier bevindt zich een klein en heel origineel monument in de vorm van een haaienvin. Deze obelisk is gemaakt van glas, dus het ziet er fris en onverwacht uit. 
Het is ook de moeite waard om een wandeling over het havengebied te maken. Hier bevinden zich een aantal zeer goede cafés en restaurants. Dit is de plek waar u de beste gerechten van vis en zeevruchten kunt vinden. Reizigers die op zoek zijn naar een werkelijk onvergetelijke ervaring, kunnen genieten van een bezoek het eiland Spinalonga. Hier staat een oude fort nog bijna in zijn oorspronkelijke staat. Dit eiland is ook beroemd om zijn pittoreske natuur en onvergetelijke azuurblauwe stranden. Deze excursie duurt bijna 10 uur, dus bezoekers hebben genoeg tijd om door de zalen en gangen van het fort te wandelen, één van de natuurgebieden te zien en gerechten uit de lokale keuken te proberen. Agios Nikolaos is ook een prachtige bestemming om rustig met uw kinderen op vakantie te gaan, omdat de stranden hier schoon en rustig zijn, en het merendeel van de hotels hebben speciale gebieden en eetzalen voor kinderen.
  In de buurt van de stad zijn er ook veel interessante bezienswaardigheden. Een uitstekend voorbeeld is de Panagia Kera-kerk, en er zijn veel interessante verhalen verbonden aan deze Byzantijnse kerk. De bouw ervan begon in de 11e eeuw en werd ononderbroken voortgezet tot het midden van de 14e eeuw. De kerk is gewijd aan de Maagd Maria en is tot op de dag van vandaag perfect bewaard gebleven en wordt beschouwd als een uniek architectonisch monument.
Fans van cognitieve excursies moeten zeker naar het plaatselijke Archeologisch Museum kijken. De expositie is een van de grootste ter wereld en wordt gepresenteerd in acht ruime hallen. Hier worden de unieke vondsten van archeologen verzameld, die direct op het grondgebied van de stad en in zijn omgeving werden ontdekt. Dit museum heeft een relikwie bewaard die de hele wereld kent: de schedel van een oude Romeinse atleet. De leeftijd van deze tentoonstelling is iets minder dan 2000 jaar.
Agios Nikolaos leeft een rijk cultureel leven, en gedurende het jaar vinden er verschillende interessante evenementen en nationale feestdagen plaats in de stad. In de zomer wordt er jaarlijks een cultureel festival 'Lato' gevierd, wat een bezoek aan de stad bijzonder interessant maakt. Tijdens het festival treden beroemde theatrale en muzikale groepen op in de straten van de stad en elke dag worden masterclasses gewijd aan nationale tradities en koken gehouden. Op dit moment kunnen toeristen ook een bezoek brengen aan vele interessante kunsttentoonstellingen, en zichzelf leren souvenirs te maken in de nationale stijl en populaire maaltijden bereiden.
Dit artikel over Agios Nikolaos is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Agios Nikolaos

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Agios Nikolaos:


Khersonisos - 33.7 km
Chersonissos is gelegen tussen twee zeeën (Egeïsche - en Middellandsche zee) op het noordelijke deel van Kreta. Het lijkt alsof deze kleine stad uitsluitend voor toeristen bestaat. In feite is de hele stad...
verder
Heraklion - 54.9 km
Heraklion is een van de grootste steden van het land met een geschiedenis van meer dan tweeduizend jaar. Het resort biedt het hele jaar lang water voor de bezoekers, dat op sommige stranden van Heraklion zelfs in de...
verder
Kreta - 73.1 km
Kreta is het grootste eiland, dat tot Griekenland behoord. Het eiland ligt in de Middellandse Zee ongeveer 110 kilometer van de kusten van Europa, 175 kilometer van Azië en 300 kilometer van de noordkust van Afrika....
verder

Onze diensten
 Agios Nikolaos foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Agios Nikolaos, Griekenland. Het plannen van een trip naar Agios Nikolaos met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.