OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

7 Hotels in Larisa

 

Reisgids Larisa - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Larissa is een Griekse stad en het administratieve centrum van de Larissa nom. De stad is verbonden met Thessaloniki en Athene via een systeem van spoorweg-en auto-wegen. Deze plaats is ook direct verbonden met Europa door middel van de internationale luchthaven van Centraal-Griekenland in Nea Anchialos, die niet ver van Larissa verwijderd is. Larissa is gelegen aan de oever van de rivier "Pineios". De bevolking van de stad telde meer dan 131 duizend in 2006.
In Larissa zijn een goed ontwikkelde voedsel-, textiel-en papierindustrie, alsmede productie van bouwmaterialen. Ook de landbouw is hier goed ontwikkeld en er vinden hier dus elk jaar talrijke agrarische handelsbeurzen plaats.
Als u door de stad heen wandelt, zult u begrijpen dat Larissa echt een stad van fonteinen is, er zijn echt veel van hen hier. Elke fontein heeft zijn eigen thema en beeldhouwkunst. Er zijn ook veel pleinen in Larissa en elk van hen heeft een eigen naam (Centraal, Nationaal, Joden, Post en ga zo maar door).
De meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Larissa zijn het oude Griekse theater gebouwd in III v.Chr., het oude Romeinse theater gebouwd in de tijd van het Romeinse Rijk, de Akropolis op de Frurio heuvel, die de enige heuvel op het vlakke reliëf van de regio is, en het lokale Planetarium.
Vlakbij Larissa ligt een kleine nederzetting genaamd Tyrnavos. Deze plaats is bekend om het maken van kaas en het kweken van fruit. Het dorp beschikt over ruime keuze aan kleine huisjes gemaakt van hout met interessant houtsnijwerk, kolommen en balkons.
Toeristen, die solitaire rust in verse lucht zoeken, kunnen van een bezoek aan het "Alcazar Park" en het "Agia Marina Chapel Park" genieten.
  De stad heeft een zeer interessante kunstgalerij waar bezoekers de werken van de beroemdste hedendaagse kunstenaars van Griekenland kunnen zien. Deze galerij organiseert vaak interessante thema-evenementen en tentoonstellingen. Sommige van de hier gepresenteerde foto's kunnen door bezoekers worden gekocht. Veel rijke toeristen komen speciaal naar de galerij om schilderijen te kopen als memorabele geschenken over de reis naar Griekenland.
Niet minder interessant om te bezoeken is het Archeologisch Museum met zijn rijke verzameling vondsten die dateren uit het Paleolithicum. Hier kunt u de verzameling oude wapens en huishoudelijke voorwerpen van de allereerste kolonisten van deze plaatsen bekijken. In het museum is er een interessante verzameling oude munten en sieraden. Het gebouw waarin het museum zich bevindt, heeft een enorme architectonische waarde. Het werd gebouwd in de 19e eeuw en huisvestte oorspronkelijk een moskee.
Larissa is niet alleen bekend om zijn oude bezienswaardigheden, maar ook om eersteklas wijnhuizen, die ook zeer populair zijn onder reizigers. Als onderdeel van de populaire Dougos Winery-tour kunnen reizigers verschillende nabijgelegen fabrieken bezoeken, de productie en opslag van wijn bekijken en de beste soorten bedwelmende dranken proeven. Op het grondgebied van elke fabriek is er een winkel waar wijn tegen de aantrekkelijkste prijzen kan worden gekocht.
In de directe omgeving van de stad liggen de legendarische rotsen van Meteora, op de top staan ​​oude kloosters. Tegenwoordig zijn ze een van de meest ongewone en ontoegankelijke kloosters ter wereld. Velen van hen zijn gebouwd in het Byzantijnse tijdperk. Een reis naar deze kloosters zal gepaard gaan met wandelingen langs de meest interessante natuurlijke plaatsen.
Niet ver van de stad ligt een van de meest pittoreske plekken ter wereld, die in veel toeristische gidsen - Tempi Gorge - voorkomt. Een prachtige rivier stroomt langs de bodem van deze kloof, en de hellingen zijn bedekt met weelderige vegetatie. Hier kunt u ook veel zeldzame planten zien, deze pittoreske kloof is gekozen door zeldzame soorten vogels en insecten als hun thuis. In deze plaatsen zijn er verschillende pittoreske grotten, die ook beschikbaar zijn voor toeristen om te bezoeken. Hier zijn oude kerken die pelgrims van over de hele wereld aantrekken.
Dit artikel over Larisa is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Larisa

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Larisa:


Flogita - 98 km
Het resort Chalkidiki wordt beschouwd als een van de schoonste in de wereld, waarvoor het werd bekroond met onderscheidingen. Uitgestrekte dennenbossen, mooie stranden en een kalme zee geven het resort de sfeer van...
verder
Skiathos - 105.3 km
Dit pittoreske eiland trekt toeristen met zijn ongerepte schoonheid. Net als de meerderheid van de oude steden, is Skiathos rijk aan historische bezienswaardigheden. Hier vindt u eeuwenoude dennenbossen, prachtige...
verder
Thessaloniki - 120.6 km
De Griekse resort is niet alleen beroemd door zijn prachtige stranden, maar ook door het rijke historische erfgoed. De geschiedenis van de stad geeft een opsomming van meer dan 23 eeuwen, en elk tijdperk heeft een...
verder

Onze diensten
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Larisa
 Larisa foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Larisa, Griekenland. Het plannen van een trip naar Larisa met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.