OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

7 Hotels in Kavala

 

Reisgids Kavala - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Kavala is een kleine havenstad die al lang geleden populariteit heeft opgedaan bij toeristen dankzij de prachtige stranden, uitstekende infrastructuur en een rijke keuze van entertainment en leuke excursieprogramma's.
Kavala werd nog in de 6e eeuw gesticht, nadat deze stad door het Romeinse Rijk werd geregeerd. In 14 eeuw werd het tot het grondgebied van het Ottomaanse Rijk toegevoegd en het was in 20e eeuw dat Kavala een deel van Griekenland werd. Om de gasten van deze prachtige plek te dienen, werden verschillende stranden geopend, die meer dan 6 kilometer lang zijn. De meest prestigieuze en luxe hotels liggen langs de kustlijn. De dijk van de stad is de meest favoriete plek om tussen de lokale bevolking en toeristen te wandelen. Deze plaats is vooral aantrekkelijk op avonden en 's nachts, wanneer het door neonreclames en straatlantaarns wordt verlicht.
Het merendeel van de straten begint vanaf de dijk rijkt tot hoog in de bergen. Tijdens het lopen op boulevards en lanen kunt u een groot aantal winkels, restaurants en tavernes zien. Ooit waren hier vissers tavernes, die nu in prestigieuze restaurants zijn veranderd. Café's en tavernes met open terrassen zijn traditioneel het meest populair bij toeristen als ze over een prachtig uitzicht aan de kust beschikken.
Elke straat in Kavala brengt u naar de top van de berg Simbolo. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, het Byzantijnse fort, is er gevestigd. Dit fort is interessant, niet alleen door zijn middeleeuwse zalen en hoge torens, maar ook door een groot park dat het gebouw omringt. Veel mooie oude huizen zijn er in het oude gedeelte van de stad. Alles in Kavala zwemt gewoon in groen en bloemen. Onder de architectonische bezienswaardigheden van de stad moeten we ook "Imaret" vermelden die is gebouwd in het begin van de 19e eeuw door de orde van de Ottomaanse heerser Muhammad Ali. Een deel van de"Imaret" is veranderd in een hotel, terwijl het tweede deel wordt gebruikt om de exposities van het Archeologische Museum te realiseren.
  Er zijn veel interessante architecturale monumenten in de stad. De intrigerende constructie is het aquaduct van Kamares. Het is een zeer mooie boogbrug met drie niveaus die de historische wijk verbindt met de nieuwe. Kijkend naar de majestueuze brug nu, is het moeilijk voor te stellen dat het in de 16e eeuw werd gebouwd. De brug werd opgericht op bevel van Sultan Suleiman de Eerste. Het heeft een lengte van 280 winden, en een hoogte van 25 meter. Tot het begin van de 20e eeuw werd het aquaduct gebruikt om de stad van water te voorzien. Onlangs onderging het een grootschalige reconstructie.
Onder de religieuze monumenten, een van de meest interessante is de Baptistery Saint Lydia, gelegen in een zeer schilderachtig gebied, aan de oevers van de rivier de Gaggiti. Het belangrijkste artefact van deze kerk is het oude marmeren lettertype, dat nog steeds wordt gebruikt voor het beoogde doel. De oude kerk is een belangrijke pelgrimsoord. Een paar jaar geleden werd een soort bescheiden hotel, waar pelgrims een paar dagen kunnen verblijven, op hun grondgebied geopend.
Een ongelooflijk boeiend evenement is een reis naar de vuurtoren van Kavala, gelegen op het hoogste punt van de stad. De vuurtoren ziet er meer dan bescheiden uit. Het is een klein wit torentje, waarop een lantaarn is geïnstalleerd. Rond de vuurtoren is uitgerust met een ruim gebied, dat toeristen gebruiken als uitkijkplatform. Op bepaalde dagen mogen toeristen binnen de vuurtoren gaan en de structuur ervan zien.
In de omgeving van de stad zijn er verschillende interessante archeologische wijken. Hier kunt u de ruïnes van de oude stad van Amphipolis zien. Het werd gesticht in de 5e eeuw voor Christus. De stad was erg rijk; edele metalen werden gewonnen op zijn grondgebied, en ook bossen voor de bouw van schepen. Tijdens een studie ontdekten wetenschappers unieke kunstwerken en kunstnijverheid gemaakt van edele metalen, die nu zijn vertegenwoordigd in de belangrijkste musea van het land. Bezoekers van het archeologische gebied kunnen de ruïnes bewonderen van de ooit majestueuze paleizen en ook zorgvuldig gerestaureerde antieke mozaïeken.
Een van de speciale attracties is het Tobacco Museum. De verscheidenheid aan exposities is opvallend; van oude foto's tot de allereerste sigarettenpakjes ter wereld. In de 19e eeuw werd de groei van Kavala grotendeels bereikt door de productie van tabak.
Dit artikel over Kavala is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kavala

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kavala:


Thasos - 35.4 km
Dit resort is nog niet zo lang geleden begonnen met het trekken van de aandacht van buitenlandse toeristen. Misschien is het belangrijkste voordeel van deze plaats, de rustige en kalme sfeer. Het aantal bezoekers is...
verder
Flogita - 124.9 km
Het resort Chalkidiki wordt beschouwd als een van de schoonste in de wereld, waarvoor het werd bekroond met onderscheidingen. Uitgestrekte dennenbossen, mooie stranden en een kalme zee geven het resort de sfeer van...
verder
Thessaloniki - 127.2 km
De Griekse resort is niet alleen beroemd door zijn prachtige stranden, maar ook door het rijke historische erfgoed. De geschiedenis van de stad geeft een opsomming van meer dan 23 eeuwen, en elk tijdperk heeft een...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Kavala
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Kavala
 Kavala foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kavala, Griekenland. Het plannen van een trip naar Kavala met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.