OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Damascus

 

Reisgids Damascus - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Damascus is een stad met een oude geschiedenis. Dit is een van de oudste steden in de wereld en de hoofdstad van Syrië. Eerste vermeldingen ervan zijn in de XII eeuw voor Christus, in de tijd van de Egyptische farao Ramses II te vinden. Sinds die tijd veroverden vele naties Damascus totdat het aan het Romeinse Rijk in 85 na Christus werd toegevoegd. Het Oude centrum van Damascus is een unieke plek met een pre-antieke planning en huizen die door de eeuwen heen overleefden, uit die oude tijden. Op het grondgebied van Damascus liggen enkele tientallen interessante architectonische en historische bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Al vele jaren is Damascus beroemd om de productie van staal, textiel en glas. Syrië kreeg pas in 1920 onafhankelijkheid en Damascus werd als hoofdstad uitgeroepen.
De belangrijkste attractie van de stad is de Omajjaden moskee, die is gebouwd in 715 door kalief Al-Walid en wordt beschouwd als vandaag de dag een van de meest vereerde moskeeën in de islamitische wereld. In een aparte ruimte van de moskee wordt het hoofd van Hussein bewaart en haren uit de baard van de profeet Mohammed. De Omajjaden moskee is uitgevoerd met een unieke samenstelling van goud steentjes, in mozaïeken gelegd.
Damascus is opgenomen door de UNESCO als stad van Wereld Cultureel Erfgoed. Er zijn oude middeleeuwse madrassa's en markten, de toren van Bab Kisan, de ondergrondse kerk van St. Ananias, een van de mooiste voorbeelden van laat islamitische architectuur - het paleis van Qasr al-Azem, de voormalige Medische Academie en het ziekenhuis - Bimaristan, zoals in het onderhavige Museum van Geneeskunde met veel zeldzame tentoonstellingen, evenals het graf van de XIIe eeuw, waar de as van de legendarische Sultan Salah al-Din (Saladin), die de verdrijving van kruisvaarders uit het Arabische Oosten begon.
  Onder wandelliefhebbers is de populaire Mount Qasioun, waarvan de hoogte 456 meter is. Op de top van deze berg ligt een prachtig observatiedek waarmee het prachtige panorama van de stad opent. Ervaren reizigers raden aan dit observatiedek te bezoeken in het donker of bij zonsondergang; op dit moment is het vooral interessant om de stad te bewonderen. Mount Qasioun staat ook bekend om het feit dat op een van zijn hellingen een verbazingwekkende grot is. Als je de oude tradities gelooft, dan is het in deze grot die Maqam al Arba'in wordt genoemd, dat Kaïn Abel doodde.
Onder de vele religieuze bezienswaardigheden van Damascus, moet de kapel van Saint Ananias worden opgemerkt. Deze ondergrondse christelijke tempel werd gebouwd tijdens het antieke tijdperk. Tot nu toe heeft de crypte een aantal unieke elementen bewaard voor decoratie en ook unieke religieuze artefacten. In antieke tijden leed het volk dat het christendom belijdt verschrikkelijke vervolging. Daarom zijn veel tempels in deze periode ondergronds gebouwd. Slechts een paar van hen hebben het tot nu toe overleefd. De kapel van Saint Ananias is een pelgrimstocht van wereldklasse belang.
Gasten van Damascus zullen de gelegenheid hebben om de schoonheid van vele majestueuze paleizen te bewonderen; een van de meest pittoreske is de Qasr al-Azem. De constructie werd voltooid aan het begin van de 18e eeuw, het prachtige paleis diende als de residentie van de gouverneur. Dit paleis is gebouwd volgens alle culturele tradities; het gebied is verdeeld in helften van mannen en vrouwen. Op het grondgebied van het paleis, is er een oud badcomplex, dat indruk maakt met zijn schoonheid. In het paleis werd de sfeer van vorige eeuwen nagebootst en een uitstapje maken op deze plek is nog interessanter. In verschillende kamers werden de wasfiguren van in nationale kledij geklede mensen geïnstalleerd.
Azm Palace is even mooi en interessant. Uiterlijk ziet het er vrij bescheiden uit, maar het elegante interieurontwerp kan zelfs de meest ervaren reizigers verrassen. Bij het inrichten van het paleis in de 18e eeuw werden edele metalen gebruikt. Voor dit doel kochten de lokale bewoners actief Jewelries op. Vandaag zijn binnen de muren van het paleis stijlvolle decoratie-elementen van goud en edelstenen bewaard gebleven. Er is ook een binnenplaats met oude fonteinen.
Dit artikel over Damascus is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Damascus

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Damascus:


Beirut - 84 km
Beiroet is een stad met een rijke historie. Beiroet heeft historische monumenten uit verschillende tijdperken bewaard. U kunt de geschiedenis van het land volledig verkennen, als u slechts even een paar van de...
verder
Nazareth - 128.8 km
Nazareth wordt beschouwd als de stad waar Jezus zijn jeugd doorbracht. Het is een belangrijk pelgrimsoord dat in de eerste plaats bezoekers trekt door zijn geschiedenis en zijn religieuze monumenten.

De...
verder
Haifa - 143.8 km
Het is een bekend toeristisch centrum, en een van de grootste steden in Israël. De rust in Haifa is divers en fascinerend. U vindt hier mooie stranden, ruime keuze aan excursies en culturele programma's, interessante...
verder

Onze diensten
 Damascus foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Damascus, Syrie. Het plannen van een trip naar Damascus met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.