OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

70 Hotels in Beirut

 

Reisgids Beirut - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Beiroet is een stad met een rijke historie. Beiroet heeft historische monumenten uit verschillende tijdperken bewaard. U kunt de geschiedenis van het land volledig verkennen, als u slechts even een paar van de belangrijkste bezienswaardigheden ziet.
U kunt bij de centrale Waterkant starten. De bewoners gaan hier op een picknick. U kunt mannen zien, die langzaam een waterpijp roken of backgammon spelen. Sport hoort bij de levensstijl en is erg populair in de stad, steeds meer beginnen burgers te skaten, fietsen, of gewoon hardlopen. Toeristen tonen interesse om de vele restaurants en cafés te bezoeken waar zij van de lokale keuken kunnen proeven, of van de bekende Europese culinaire hoogstandjes te genieten. De meest romantische plaats aan de waterkant is Duiven Grot. Ontroerende verhalen over het lot van een liefdes paar is verbonden met deze plaats. Elke bewoner vertelt u graag alles over deze legende.
Een andere attractie voor een bezoek is de Omari moskee. Het is het oudste gebouw van de stad, dat is gebouwd in 1187, en ooit de oude Romeinse tempel van de god Jupiter was. Door zijn geschiedenis is het gebouw vaak van status veranderd, werd tijdens de burgeroorlog geplunderd, maar door de inspanningen van filantropen is het weer hersteld.
Het Ster plein ligt in het centrale deel van de stad. Aan alle zijden van het plein strekken zich smalle gezellige straatjes uit. Dit deel van de stad kan als het centrum van handel en het nachtleven worden beschouwd. Hier bevinden zich de belangrijkste winkelgebieden, paviljoens, restaurants en nachtclubs, die klaar om elke dag en nacht toeristen en bezoekers van de stad verwelkomen.
  In Beiroet is er een zeer interessante klokkentoren van Serail, het is niet ver van het Grand Palace. De klok op de site werd in 1897 opgericht op de 10e verjaardag van de kroning van de sultan Abdul-Hamid II. Later werd dit architectonische monument verwaarloosd, totdat het in 1994 volledig werd hersteld. Voor de bouw van een nieuwe toren werden de materialen van de hoogste kwaliteit gebruikt, waaronder lokaal geproduceerde zandsteen en zeldzame basaltspecies. De hoogte van de klokkentoren staat nu op 25 meter, in de late 19e eeuw was het het hoogste gebouw in de stad.
Onder de liefhebbers van geschiedenis in Beiroet, Archeologisch Park is erg populair. In de tweede helft van de 20e eeuw tijdens de burgeroorlog was dit district in puin en kort nadat de situatie was gestabiliseerd, konden de onderzoekers sporen van oude beschavingen ontdekken. Tegenwoordig heeft het archeologische park een informele naam: 'Park of Forgiveness.' Naast de oudste historische locaties in dit park kun je nog veel meer symbolische bezienswaardigheden zien. Er is bijvoorbeeld een olijfboom die in 2005 door drie plaatselijke vrouwen werd geplant. Ze hebben deze aan hun familieleden gegeven die zijn omgekomen tijdens de aanslagen van 11 september in New York. Een van de meest interessante oude attracties zijn de Romeinse baden, gelegen op het grondgebied van het genoemde archeologische park. Dit complex van oude baden werd gebouwd tijdens het bewind van het Romeinse Rijk. Tegenwoordig trekt het aan via zijn goed bewaard gebleven mozaïeken en andere versieringselementen, die na vele honderden jaren intact bleven.
Beiroet heeft ook geen natuurlijke attracties; in de directe omgeving van de stad ligt een prachtige Nahr-Kadish-vallei. De lengte is meer dan 35 kilometer, deze vallei is omgeven door rotsen, waarvan de hoogte meer dan 1000 meter kan bedragen. In de buurt van deze natuurlijke site liggen veel interessante toeristische routes. Hier kun je door prachtige bossen wandelen en fascinerende bomen bewonderen, waarvan er hier meer dan 375 soorten zijn. Onlangs hebben onderzoekers de twee oudste bomen gevonden, waarvan de leeftijd meer dan 3500 jaar oud is. Vandaag staat deze grote kloof op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.
Dit artikel over Beirut is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Beirut

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Beirut:


Damascus - 84 km
Damascus is een stad met een oude geschiedenis. Dit is een van de oudste steden in de wereld en de hoofdstad van Syrië. Eerste vermeldingen ervan zijn in de XII eeuw voor Christus, in de tijd van de Egyptische farao...
verder
Haifa - 127 km
Het is een bekend toeristisch centrum, en een van de grootste steden in Israël. De rust in Haifa is divers en fascinerend. U vindt hier mooie stranden, ruime keuze aan excursies en culturele programma's, interessante...
verder
Nazareth - 131.4 km
Nazareth wordt beschouwd als de stad waar Jezus zijn jeugd doorbracht. Het is een belangrijk pelgrimsoord dat in de eerste plaats bezoekers trekt door zijn geschiedenis en zijn religieuze monumenten.

De...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Libanon
 Beirut foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Beirut, Libanon. Het plannen van een trip naar Beirut met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.