OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

62 Hotels in Amman

 

Reisgids Amman - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het is een ongewoon aantrekkelijke stad, waarin oude tradities en moderne levensstijl worden gecombineerd. De geschiedenis gaat meer dan tienduizend jaar geleden terug. Toen werd het Rabbath-Ammon genoemd, en was het de hoofdstad van het vorstendom Knee Amon. Daarna werd de stad door de Romeinen geregeerd, het was een deel van Palestina, en later werd het een deel van het Byzantijnse Rijk. Amman werd door de Arabieren in het begin van de 7e eeuw veroverd, lange tijd was het in verval, en pas vanaf de 16e eeuw begon de stad politiek en economisch te ontwikkelen.
Amman bereikte een piek van een bloei in het midden van de 20e eeuw, toen duizenden bezoekers in de unieke bezienswaardigheden en heiligdommen geïnteresseerd waren. Het historische centrum ligt op de Ballads wijk, op een heuvel met uitzicht op de Citadel, en ernaast zijn de ruïnes van de tempel van Hercules. Beneden aan de heuvel kunt u het Romeinse amfitheater zien. Het Jordaanse folklore museum word in het amfitheater gehouden. In de zalen zijn verzamelingen van veel klederdrachten, huishoudelijke artikelen en muziekinstrumenten. Naast het amfitheater bevind zich een andere culturele instelling, het Jordaanse Museum van volks Tradities, waar een zeldzame collectie mozaïeken, geïmporteerd uit Madaba en Geraz liggen.
U kunt veel interessante feiten over het leven van de vroege kolonisten leren en waardevolle artefacten tijdens de excursie naar het Archeologisch Museum zien. Een meest opvallende monument van het Byzantijnse Rijk is de Governor's Palace. U kunt deze grandioze structuur van luxe ook in het oude gedeelte van de stad terugvinden. Moderne gebieden, zoals "West Amman". Hier kunnen vakantiegangers het marktplein vinden, waar vaak beurzen en interessante voorstellingen zijn. Er zijn diverse restaurants en interessante winkels zoals souvenirwinkeltjes. Het is een van de beste plekken voor een avondwandeling.
  In Amman zijn enkele prachtige moskeeën te zien, waarvan er één wordt beschouwd als de Koning Abdullah Moskee. Deze is in 1989 gebouwd en imponeert bezoekers met zijn grote schaal; de muren ervan biedt plaats aan maximaal 10.000 gelovigen tegelijk. Tegenwoordig zijn er 2 musea in de moskee: het Koninklijk Museum en het Museum van de Islam. De moskee van koning Abdullah is ook een populaire toeristische bestemming vanwege het feit dat het de enige moskee in de stad is die openstaat voor bezoekers van elke religie.
Voor liefhebbers van ongewone attracties is het zeker de moeite waard om het Royal Automobile Museum te bezoeken. Koning Huseyn hield van mooie auto's en hij wist er een indrukwekkend aantal van te verzamelen, dat vandaag door iedereen te zien is. Het museum beschikt over meer dan 70 modellen van auto's en motorfietsen, en van de tentoongestelde voorwerpen die hier worden gepresenteerd, zijn er nogal wat oudere zeldzame modellen. Bezoekers van het museum zullen blij zijn om te horen dat het mogelijk is om zelfs te gaan zitten en foto's te maken van een aantal van de gepresenteerde auto's.
In de nabije omgeving van de stad zijn vele interessante oude attracties aanwezig, waaronder de Ahl al Kahf necropolis speciale aandacht verdient. Voor de plaatselijke bewoners blijft het een heilige plaats, de necropolis werd gesticht in oude grotten. Er zijn veel nieuwsgierige verhalen aan verbonden en tijdens het archeologisch onderzoek zijn veel interessante voorwerpen gevonden.
Voor degenen die van de natuur houden, bevinden de bezienswaardigheden zich in de directe omgeving van de stad, in het natuurreservaat Mujib. Het werd gesticht in 1987 en bezet de vallei van Wadi Mujib en het nabijgelegen gebied. In het reservaat zijn er meer dan 400 soorten planten, waaronder enkele zeldzame. Het reservaat is de thuisbasis van meer dan 10 soorten dieren en er zijn ook meer dan 150 soorten vogels.
Een fascinerend Numismatisch Museum is er ook in Amman, waar je meer dan 2200 munten uit verschillende perioden kunt zien. Volgens historische gegevens werd de eerste munt in het Midden-Oosten teruggegeven in de 4e eeuw voor Christus; vandaag kunnen oude Nabataean-munten in het museum worden gezien, evenals de soorten munten die verband houden met de vroege Arabisch-islamitische periode.
Dit artikel over Amman is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Amman

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Amman:


Jerusalem - 71.4 km
Jerusalem is een mooie stad, die 4000 jaar geleden werd opgericht. Het blijft reizigers bekoren door zijn pracht, rijke keuze aan bezienswaardigheden en onvergetelijke sfeer van harmonie. Jeruzalem is het grootste...
verder
Petach Tikva - 99.9 km
In 1878 stichtte de immigranten van Israël een klein boerendorpje met de naam "Em Ha'Moshavot", wat letterlijk vertaald kan worden "moeder van dorpen". Het dorp groeide gestaag en werd een meer en meer respectabele...
verder
Nazareth - 103 km
Nazareth wordt beschouwd als de stad waar Jezus zijn jeugd doorbracht. Het is een belangrijk pelgrimsoord dat in de eerste plaats bezoekers trekt door zijn geschiedenis en zijn religieuze monumenten.

De...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Amman
 Amman foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Amman, Jordanie. Het plannen van een trip naar Amman met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.