OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Netanya

 

Reisgids Netanya - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad ligt in de buurt van Tel Aviv, in een vallei genaamd Sharon. Het zal niet overdreven zijn, om te zeggen dat dit een van de mooiste steden van Israël is. Netanya is rijk aan groen, versierd met fonteinen en beelden. Deze stad houdt traditioneel de sfeer van grandeur en vakantie. Deze plaats zal strand- en sport liefhebbers nooit onverschillig laten. De stranden hier zijn uitstekend uitgerust, waardoor de rust hier comfortabel en onvergetelijk is.
De stad werd gesticht in 1929. In die tijd was dit een kleine agrarische nederzetting, die al snel een van de belangrijkste toeristische en industriële gebieden van Israël werd. De stad is niet alleen beroemd door zijn rijke fruitplantages, maar ook door het verwerken van diamanten. De winkelcentra van Netanya zijn de locatie van prachtige sieraden winkels, waar u de producten van verschillende grote sieraden bedrijven zult vinden.
Toeristen, die van excursies naar oude monumenten genieten, kunnen naar het oude paleis gaan. Het is gelegen op een schilderachtig rif, dat een prachtig panoramisch uitzicht over de stad biedt. U kunt kennis maken met de schoonheid van de lokale natuur in het nationale park met de naam "Caesarea". Talrijke musea van Netanya stellen collecties tentoon, van onschatbare kunstvoorwerpen dus, mist u niet de kans om ze te bezoeken. De meest bekende musea van Netanya zijn het Museum van Tel Mond en het Hasharon Museum. Hier worden ook regelmatig excursies naar fruitplantages, boerderijdieren en veehouderijen uitgevoerd.
Netanya is ook een goede keuze voor liefhebbers van het nachtleven. Gaat u naar de dijk, omdat daar de locatie van alle populaire restaurants en nachtclubs is. Hier worden ook regelmatig de nationale dans concerten georganiseerd. Het niveau van de animatie is echt geweldig, u kunt vissen of een wandeling door de buurt maken, markten en winkelcentra bezoeken, of gewoon van zachte zon op het strand genieten.
  In de omgeving van de stad is er een heel mooi groen gebied - Utopia Park. Dit omvangrijke park, dat relatief recent is opgericht, beslaat in 2006 een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Het uitgestrekte gebied is onderverdeeld in verschillende thematische zones, waarvan er een realistisch de tropische regenwoudomgeving nabootst. Hier kunt u zeldzame soorten orchideeën zien of exotische insecten observeren. Het park heeft vele prachtige fonteinen, speciaal uitgeruste volières voor dieren, doolhoven en rustzones, die zo populair zijn bij vakantiegangers met kinderen.
Niet ver van Netanya liggen de ruïnes van het Qaqun-kasteel, waarvan de allereerste vermelding dateert uit de 12e eeuw. Gebouwd op een heuveltop, diende het als een vesting bestemd voor de verdediging van de stad. Tegenwoordig is het kasteel van groot historisch belang: volgens sommige informatie bestonden de eerste gebouwen op haar site in de prehistorie. Sommige stenen die bij de bouw van het fort zijn gebruikt, zijn versierd met unieke antieke ornamenten.
De stad heeft ook een zeer ongebruikelijke faciliteit - het Tractor's History Museum dat werd geopend in een oude gerenoveerde hangar. De museumtentoonstelling omvat ongeveer honderd voertuigen. Sommige bevinden zich in de open lucht, terwijl de anderen permanent in de hangar worden opgeslagen. De meest waardevolle tentoonstelling is de jaren 1920 McCormick Deering. Absoluut alle gerepareerde voertuigen gepresenteerd in het museum zijn in goede staat.
Beit Beiroet, een museum en stedelijk cultureel centrum gehuisvest in een van de oudste gebouwen van Netanya, maakt bezoekers bekend met de geschiedenis van de stad. Het museum heeft een rijke collectie van verschillende historische artefacten, waaronder ouderwetse landbouwwerktuigen die door lokale boeren op hun citrusboomgaarden werden gebruikt. In het museum kunt u ook enkele belangrijke historische documenten, oude kaarten en fotocollecties bekijken.
Ondanks het feit dat het zich in de stad bevindt, wordt het district algemeen beschouwd als een onafhankelijke nederzetting. De belangrijkste bezienswaardigheden van de historische nederzetting zijn de ruïnes van een oud kasteel en een boom waarvan de leeftijd meer dan 600 jaar is.
Dit artikel over Netanya is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Netanya

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Netanya:


Petach Tikva - 27.3 km
In 1878 stichtte de immigranten van Israël een klein boerendorpje met de naam "Em Ha'Moshavot", wat letterlijk vertaald kan worden "moeder van dorpen". Het dorp groeide gestaag en werd een meer en meer respectabele...
verder
Tel Aviv - 30.9 km
De grootste stad van het land, Tel Aviv, werd opgericht in 1906. Binnen een paar decennia groeide deze plaats uit van een kleine buitenwijk tot een belangrijk centrum van handel, industrie en toerisme. Tegenwoordig...
verder
Haifa - 55 km
Het is een bekend toeristisch centrum, en een van de grootste steden in Israël. De rust in Haifa is divers en fascinerend. U vindt hier mooie stranden, ruime keuze aan excursies en culturele programma's, interessante...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Israel
 Netanya foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Netanya, Israel. Het plannen van een trip naar Netanya met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.