OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Chisinau

 

Reisgids Chisinau - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De eerste vermelding van deze stad verscheen in 1466. Voor een lange tijd was Chisinau een erfgoed van Bojaren. Tegenwoordig is het het grote historische en culturele centrum. Voor het gemak is de stad in Laag en Hoog verdeeld. U kunt oude gebouwen van de middeleeuwen in het Lage Chisinau zien, terwijl het Hoge Chisinau wordt beschouwd als het zakelijke centrum van de stad. Elk jaar verschijnen hier nieuwe moderne gebouwen.
Misschien zijn de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van de stad de Organ Hal en het Theater van het Nationale Drama. Tussen hen ligt een plein, Het Grote Nationale Vergaderplein genaamd, het grootste en mooiste plein in de stad. In het centrum van de stad is er de Victory Tuin, aangelegd ter nagedachtenis aan een grote militaire leider die het Turkse leger versloeg. De naam van deze grote man is Michail Koetoezov. Niet ver van het plein is er een plein waar een van de belangrijkste religieuze bouwwerken, de kathedraal, staat. De kathedraal werd gebouwd in 1830. Tegenwoordig wordt in een van de kamers een tentoonstelling van Museum van Kunst gehouden.
De kerk van de Plaatselijke Maagd is een geweldig voorbeeld van oude-stijl architectuur. Een van de zalen van deze kerk is omgebouwd tot een congrescentrum. Maar een van de meest populaire bezienswaardigheden is het Huis-Museum van de grote dichter en schrijver Alexander Poesjkin. Op het eerste gezicht is dit gebouw gewoon, maar het museum vertoont een interessante collectie van voorwerpen die over het leven en werk van de grote dichter vertellen. De zogenaamde Vallei van Klassiekers laat u kennis maken met grote Moldavische schrijvers. De Vallei eert beroemde dichters en romanschrijvers van het land door hun beelden in graniet te tonen. Theater kenners zullen zich nooit vervelen in Chisinau, in deze stad vindt u een groot aantal culturele voorzieningen: het Theater van Opera en Ballet, het Theater van Kinderen genaamd "Luceafarul", het Poppen Theater "Licurici"en nog veel meer.
  Een oriëntatiepunt voor de historische locatie van Chisinau is de Heilige Poort, ook bekend onder een andere naam - de Boog van de Overwinning. Deze boog bevindt zich in het hart van de stad, die werd gebouwd in 1840. Het heeft een massieve klok, waarvan het gewicht meer dan 6 ton is. Deze enorme bel werd gegoten uit gesmolten Turkse kanonnen. Dit historische monument ziet er erg indrukwekkend uit.
Het oudste gebouw in Chisinau is de Mazarache-kerk, die werd gebouwd in het midden van de 13e eeuw. De geschiedenis van deze kerk is onlosmakelijk verbonden met de naam van de stedelijke penningmeester Vasile Mazarachi, op wiens persoonlijke manier het gebouwd werd. Ondanks het feit dat de geschiedenis van het bestaan ​​van deze kerk door veel reconstructies moest gaan, slaagde het erin om zijn oorspronkelijke uiterlijk bijna volledig te behouden. In de muren van de kerk zijn er ook veel interessante artefacten.
De stad heeft veel mooie plekken om te wandelen. Een van de meest pittoreske is Stefan cel Mare Central Park. Het werd gesticht in 1818 en beslaat een uitgestrekt grondgebied van 7 hectare. Dit park is niet alleen opmerkelijk vanwege zijn natuurlijke schoonheden. Op zijn grondgebied zijn er vele prachtige monumenten, waaronder een zeer mooi monument voor AC Poesjkin. In het warme seizoen in het park zijn er prachtige fonteinen. Het wordt niet alleen geliefd bij de gasten van de stad, maar ook bij de lokale bevolking.
Met een gewone wandeling door de stad kunt u kennis maken met de uitstekende architectonische bezienswaardigheden. Op de centrale laan ziet u het indrukwekkende gebouw van het hoofdpostkantoor, dat werd gebouwd in het midden van de 19e eeuw. Eens was het versierd met een enorme glazen bol, die tijdens de aardbeving in 1976 werd vernietigd. Dit element werd niet hersteld. Het is mogelijk om deze originele wereldbol te zien die alleen de Sovjetfilm heeft gekeken. Een man Persoon gaat achter de zon aan.
Wandelaars in interessante musea moeten een kijkje nemen in het Nationaal Museum voor Archeologie en Geschiedenis van Moldavië. Het bezet ook een ongelooflijk mooi historisch gebouw. Het museumfonds heeft nu ongeveer 260.000 unieke tentoonstellingen. Een aanzienlijk deel daarvan werd ontdekt tijdens de opgraving direct op het grondgebied van de republiek. In het museum kunnen bezoekers voorbeelden zien van oude wapens, huishoudelijke artikelen, ornamenten en decoratieve voorwerpen. Naast de archeologische tentoonstellingen zelf, herbergt het museum een ​​verzameling oude boeken, foto's, schilderijen en historische documenten.
Dit artikel over Chisinau is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Chisinau

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Chisinau:


Odessa - 157.6 km
Enkele jaren geleden heeft de stad haar tweehonderdste verjaardag geviert. Het werd in 1794 opgericht in opdracht van de grote Russische keizerin Catharina II. Odessa is altijd de belangrijkste havenstad van de Zwarte...
verder
Brasov - 291.5 km
Brasov is een charmante Saksische stad, die aan alle kanten door de schilderachtige groene heuvels wordt omgeven, en de lucht is gewoon door sfeer van rust en warmte verzadigd. Naast de prachtige landschappen worden...
verder
Constanta - 316.3 km
Constanta is de belangrijkste stad van Roemenië en een moderne badplaats aan de kust van de Zwarte Zee. Tegenwoordig is het grondgebied van de stad de plaats voor de bouw van nieuwe hotels en resorts. De grootste en...
verder

Onze diensten
 Chisinau foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Chisinau, Moldavie. Het plannen van een trip naar Chisinau met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.