OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

152 Hotels in Boekarest

 

Reisgids Boekarest - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit is een stad met een bijzondere architectuur, ruime boulevards en het grootste aantal parken. In de laatste jaren werden vele nieuwe gebouwen gebouwd in Boekarest, echter, de stad ziet er nog steeds uit als een enorm groen park, tijdens het wandelen in de parken kunt u gezellige cafés, musea en theaters bezoeken.
Boekarest heeft een leidende positie gevestigd in termen van het aantal culturele bezienswaardigheden, dus is het geen wonder dat het zo populair is onder toeristen uit alle delen van de wereld. Elke fan van romans over graaf Dracula moet deze stad zeker bezoeken. Een groot deel van de excursie thema's zijn verbonden met verhalen en legenden over deze beroemde grote schurk. U kunt uw sightseeing met een bezoek aan het Boekarest plein beginnen. In het centrum is er de "Boog Van Triomf", een monument opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Op de top van deze boog is er een ruim observatiedek, die een prachtig uitzicht over de skyline van de stad biedt.
Roemenië is beroemd om zijn nationale parken en reservaten. Het Herastraupark begint direct achter de boog. Op het grondgebied van het park zijn er een winkelgalerij, moderne tennisbanen, evenals een bootverhuur voor een tochtje over het meer. Het Zambaccian Museum heeft een grote verzameling schilderijen en beeldhouwwerken van de grote Roemeense kunstenaars. Het is een prive-museum, dat is georganiseerd door de kunsthistoricus Krikor Zambaccian.
Het Huis van het Volk is een van van de grootste gebouwen wereldwijd. De hoogte van dit gebouw is 100 meter. Tegenwoordig wordt dit architecturale complex gebruikt voor zittingen van het Roemeense parlement. Alle bezoekers van de stad kunnen het Museum of Art bezichtigen, dat elke dag voor de bezoekers is geopend. De centrale straat van de stad heet Strada Lipscani en dit is de beste plek voor Roemeense handelscentra, restaurants en cafés. Dit is ook de beste bestemming voor avondwandelingen.
  Een van de belangrijkste historische symbolen van Boedapest is de bouw van het Hongaarse parlement. Het maakt indruk met zijn schaal. Dit enorme gebouw in neogotische stijl is perfect bewaard gebleven sinds de bouw. De gevel, die vele bekwame bogen en sierlijke elementen siert, is eindeloos te bewonderen. Op bepaalde dagen kan iedereen het paleis binnengaan. Binnen de muren was het ook mogelijk om de situatie van de laatste jaren zoveel mogelijk te behouden. Hier kunt u de prachtige schilderijen bewonderen, de antieke meubels en kostbare interieurdecoraties bekijken.
Niet minder interessante historische site is het Buda-kasteel - een prachtig monument uit de 13e eeuw. Het werd gebouwd door de opdracht van koning Bela IV en diende om de stad te beschermen tegen de Mongoolse Tataren. Het oude fort valt ook op door zijn schaal en ontoegankelijkheid. Op zijn grondgebied is er een koninklijk kasteel en verschillende andere prachtige kerken. Enige tijd geleden werden hier prachtige paleizen gebouwd om riddertoernooien te houden.
Een van de mooiste religieuze monumenten in Boedapest is de Sint-Stefanusbasiliek. De bouw van deze basiliek begon in de eerste helft van de 19e eeuw en werd pas in 1905 ingewijd. De hoogte van de prachtige kerk in neogotische stijl is 96 meter. Het belangrijkste religieuze artefact wordt beschouwd als de muren van de basiliek van de relikwieën van St. Stephen.
Een van de meest interessante en levendige plekken in de stad is het Heldenplein, waar bezoekers de prachtige gedenktekens en monumenten kunnen bewonderen. In de directe omgeving van het plein, zijn er twee interessante kunstmusea, en hier kunt u ook getuige zijn van interessante culturele evenementen die worden gehouden in de open lucht.
Een van de meest pittoreske plekken in Boedapest is de Centrale Markt. Het is historisch en in 1990 werd het oude marktgebouw volledig gerestaureerd. In deze markt kunt u altijd verse lokale producten kopen. Ook worden hier tientallen populaire nationale souvenirs verkocht, die toeristen naar de markt lokken. Het is interessant om een ​​wandeling door de markt te maken en zo het gekleurde keramische dak en andere unieke elementen van de oude afwerking te bewonderen. Om kennis te maken met alle unieke bezienswaardigheden van Boedapest, zijn tien tochten vol excursies niet genoeg.
Dit artikel over Boekarest is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Boekarest

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Boekarest:


Brasov - 140.2 km
Brasov is een charmante Saksische stad, die aan alle kanten door de schilderachtige groene heuvels wordt omgeven, en de lucht is gewoon door sfeer van rust en warmte verzadigd. Naast de prachtige landschappen worden...
verder
Varna - 198.8 km
Varna is het grootste centrum van theatrale en architecturale kunst van het land. Dit is ook een van de meest populaire resorts van Bulgarije, dat traditioneel geliefd is bij reizigers van over de hele wereld....
verder
Golden Sands - 201.5 km
Zlatni pjasatsi (Goudstrand, Golden Sands) is een populaire en aantrekkelijke badplaats die niet ver van Varna ligt. Het resort heeft zijn naam gekregen door een landelijk bekend park "Golden Sands", op het grondgebied...
verder

Onze diensten
 Boekarest foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Boekarest, Roemenie. Het plannen van een trip naar Boekarest met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.