OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

50 Hotels in Kiev

 

Reisgids Kiev - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Om kennis te maken met alle bezienswaardigheden van Kiev, heeft u meer dan een dag nodig om door de stad te wandelen. U hoeft dan geen gebruik te maken van openbaar vervoer, want alle belangrijke bezienswaardigheden zijn bij elkaar in de buurt.
De belangrijkste straat van de stad heet Kreschatik. U kunt uw waarneming vanaf deze mooie start beginnen. Deze straat is een van de grootste in de wereld. In het weekend is de beweging van het vervoer op Kreschatik gesloten, zodat voetgangers van diverse architectonische bezienswaardigheden op deze plaats kunnen genieten en naar monumenten en sculpturen kunnen kijken. De gebouwen in de straat werden gemaakt in verschillende tijdperken, dus de combinatie is ongebruikelijk en zeer interessant voor de bezoekers. Hier vindt u tal van moderne restaurants met een brede keuze aan nationale en Europese gerechten, en meerdere handels centra en boetieks.
Theater liefhebbers kunnen naar de Gorodetski straat gaan, want hier is het beroemde Theater van Ivan Franko. In de omgeving vindt u het paleis van de president en een van de beroemdste architectonische structuren - het Huis met de Chimeras.
Nog een interessante plek, de Gouden Poorten, die zijn niet ver van de hoofdstraat staan. Ooit zijn deze oude poorten de hoofdingang van de stad geweest. Wanneer de gasten in Kiev komen, is het eerste wat ze zien, de kathedraal van St. Sophia, die is gebouwd in de 11e eeuw. De muren houden een grote collectie relieken en fresco's die de mensen van oudsher erg verwonderen. De andere kant van het plein van St. Sophia is de locatie van het monument van Bogdan Khmelnitsky en de kathedraal van St. Michael's. Als u moe bent van wandelingen in deze stad, kunt u een rit met de kabelbaan, die een prachtig uitzicht over Kiev heeft, maken. Dit zijn slechts enkele van de vele memorabele plaatsen die u in Kiev kunt bezoeken.
  In Kiev is er een uniek oud klooster - de Kiev-Pechersk Lavra. Het werd gesticht in de 11e eeuw en is nu een UNESCO-site. Het klooster is een gemengd architecturaal centrum met verschillende tempels, een theologisch seminarie en andere gebouwen. Zelfs het oudste deel werd behouden - de cellen die rechtstreeks in de rots waren uitgehouwen. Naast religieuze relikwieën herbergt het klooster een rijke verzameling boeken. Een van de grootste staatsbibliotheken van het land bevindt zich hier.
Onder de religieuze attracties verdient de Sint-Sofiakathedraal bijzondere aandacht. De eerste vermelding ervan dateert uit de 13e eeuw. Honderden jaren lang is de kathedraal herhaaldelijk verwoest, maar snel gerestaureerd en elke keer groter en spectaculairder geworden. Nu wordt de kathedraal ook beschouwd als een site van werelderfgoed. De laatste grote reconstructie ervan vond plaats in de 17e eeuw. In de kathedraal zijn veel oude decoratie-elementen bewaard gebleven. Op dit moment worden diensten uitsluitend op belangrijke religieuze feestdagen gehouden.
De prachtige Saint Andrew's Church wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire in de wereld van monumenten in de barokstijl. Deze kerk werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw. Het ligt in het hart van de historische wijk van Kiev, op de top van een heuvel. De tempel maakt indruk met zijn schoonheid. De koepels zijn geschilderd in smaragdgroene kleuren en de gevel is uitgevoerd in een witblauwe stijl. In deze kerk zijn ook waardevolle decoratie-elementen bewaard gebleven. Vele oude iconen en andere heiligdommen worden erin bewaard.
In Kiev zijn er vele opmerkelijke architecturale monumenten. Een spectaculair voorbeeld van de Art Nouveau-stijl is het huis met Chimaeras. Het belangrijkste kenmerk van dit originele herenhuis zijn de sculpturen die de façade versieren, waarop mythische wezens - chimera's worden afgebeeld. Het interieur van dit landhuis is niet minder origineel. De auteur van het bouwproject was de beroemde architect Wladyslaw Horodecki.
Het Nationale Museum van de Geschiedenis van Oekraïne blijft de meest bezochte culturele instelling in Kiev. Eens werd het opgericht als een kleine archeologische tentoonstelling. Na verloop van tijd groeide de expositie van het museum duizenden keren. De officiële opening van het museum vond plaats in 1904. Momenteel, naast unieke archeologische artefacten, kan men uitgebreide collecties van wapens, oude munten, zeldzame boeken, porselein en kunstproducten zien.
Dit artikel over Kiev is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kiev

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kiev:


Chisinau - 398.6 km
De eerste vermelding van deze stad verscheen in 1466. Voor een lange tijd was Chisinau een erfgoed van Bojaren. Tegenwoordig is het het grote historische en culturele centrum. Voor het gemak is de stad in Laag en Hoog...
verder
Dnipropetrovsk - 404 km
Dnepropetrovsk is een van de mooiste steden van het land, een bekende badplaats en ligt in een belangrijke economische regio. Het beste entertainment voor bezoekers van deze prachtige stad is sightseeing. Er is een...
verder
Kharkov - 408.8 km
De stad werd gesticht in het begin van de 17e eeuw. In die tijd werd hier een krachtige Russische vesting gebouwd ter bescherming van het land tegen de invallen van de Tataren. Vanaf de late 18e eeuw is Kharkov bekend...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Kiev
 Kiev foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kiev, Oekraine. Het plannen van een trip naar Kiev met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.