OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

53 Hotels in Brasov

 

Reisgids Brasov - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Brasov is een charmante Saksische stad, die aan alle kanten door de schilderachtige groene heuvels wordt omgeven, en de lucht is gewoon door sfeer van rust en warmte verzadigd. Naast de prachtige landschappen worden toeristen door culturele centra en een groot aantal van tour routes in de nabijheid aangetrokken.
Het Bran kasteel neemt traditioneel de eerste plaats in, als de meest bezochte bezienswaardigheid. Het kasteel is verbonden met de beroemde en mysterieuze legende over graaf Dracula. Het kasteel verbergt nog een kachel, waaruit volgens de legende, elke nacht de meest beroemde vampier ter wereld is verschenen. Bezoekers kunnen de kasteel inrichting, de koninklijke appartementen en ruime zalen bezichtigen om ten volle van de fascinatie en de aantrekkingskracht van de middeleeuwse cultuur te genieten.
Gasten van deze stad kunnen ook de oudste Roemeense school bezoeken, een excursie naar de Zwarte Kerk maken, waar ze naar de hypnotiserende klanken van de orgelmuziek kunnen luisteren, en in de plaatselijke cafetaria heerlijk eten proberen. Het Pelesh kasteel is een andere populaire bestemming. Deze plaats verbaast van oudsher vakantiegangers door zijn luxueuze interieur ontwerp. Elk detail, elk meubel, elk miniatuur beeldje kan een kunstwerk worden genoemd. De kamers van het paleis zijn versierd met elegante handgemaakte meubels, en er zijn prachtige sculpturen in de gezellige patio's. Een van de kamers is ontworpen voor het verzamelen van Venetiaanse glas producten. Er zijn een wapenkamer en een prachtig park met veel kunstmatige watervallen en rivieren.
Vlakbij Barashova is er een andere interessante stad - Sighisoara. Toeristen zijn traditioneel aangeboden om excursie naar deze prachtige stad en het oude stadhuis te bezoeken. Deze plaats is vol met fantastische musea en tentoonstellingszalen.
  Het vertrekpunt voor vele excursieprogramma's in Braşov is Piaţa Sfatului. Dit is het oudste en mooiste plein in de stad. Tal van historische gebouwen uit verschillende perioden zijn geconcentreerd rond het plein. Het iconische historische monument is de Town Hall Foundation. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en heeft veel van zijn oorspronkelijke trekken behouden. Tegenwoordig is dit gebouw een historisch monument van wereldbelang. Bovendien is het een zeer interessant historisch museum. Piaţa Sfatului is een van de drukste en drukste plekken van de stad. Het organiseert vaak interessante festivals, beurzen en entertainmentevenementen.
Het mooiste architecturale monument is het gebouw voor stadsbestuur. Dit majestueuze gebouw werd gebouwd in de late 19e eeuw en vertegenwoordigt een unieke combinatie van neobarokke en art nouveau-stijlen. Er zijn verschillende pittoreske pleinen en parken rondom dit gebouw. Het zal erg moeilijk zijn om meer mooie en interessante plekken om te lopen te vinden.
Er zijn veel mooie parken in Braşov. Een van de mooiste is het Heroes Park. Op het grondgebied van dit kleine park is er een monument dat is gewijd aan de opstand van 1987. Het is een belangrijk nationaal symbool voor de lokale bevolking. Het park is een oninteressant interessante plek om te wandelen in de zomer. Het is versierd met prachtige bloemstukken, landschapsstenen ornamenten en grote bomen in schaduw waarvan banken zijn gevestigd.
De stad heeft veel interessante musea. Alle exersion fans zullen dol zijn op het Museum van de Eerste School. Het is gelegen in het kleine historische gebouw waar in de 15e eeuw een kerkschool werd geopend. Gedurende vele jaren werd het beschouwd als een van de meest prestigieuze scholen in het land. In het midden van de 16e eeuw had de school een eigen drukpers die boeken publiceerde. Oude boeken vormen het grootste deel van het museum. Er zijn meer dan 4 000 unieke tentoonstellingen.
In een ander historisch gebouw bevindt zich het museum van de familie Mureşan dat werd geopend in 1968. Leden van de familie Mureşan hebben een onschatbare bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de nationale cultuur. Het is interessant om te weten dat er onder de familievertegenwoordigers prominente componisten, schrijvers en kunstenaars waren. De veelzijdige collectie van het museum bevat duizenden historische documenten en artistieke werken.
Dit artikel over Brasov is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Brasov

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Brasov:


Constanta - 289.7 km
Constanta is de belangrijkste stad van Roemenië en een moderne badplaats aan de kust van de Zwarte Zee. Tegenwoordig is het grondgebied van de stad de plaats voor de bouw van nieuwe hotels en resorts. De grootste en...
verder
Chisinau - 291.5 km
De eerste vermelding van deze stad verscheen in 1466. Voor een lange tijd was Chisinau een erfgoed van Bojaren. Tegenwoordig is het het grote historische en culturele centrum. Voor het gemak is de stad in Laag en Hoog...
verder
Golden Sands - 326.2 km
Zlatni pjasatsi (Goudstrand, Golden Sands) is een populaire en aantrekkelijke badplaats die niet ver van Varna ligt. Het resort heeft zijn naam gekregen door een landelijk bekend park "Golden Sands", op het grondgebied...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Brasov
 Brasov foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Brasov, Roemenie. Het plannen van een trip naar Brasov met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.