OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Kosice

 

Reisgids Kosice - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Kosice is een stad, die is gelegen in het oostelijke deel van Slowakije, aan de voet van de Zwarte Berg in het dal van de Hornad rivier. Kosice is de tweede grootste stad van het land en het centrum van de regio met dezelfde naam. De bevolking van de stad heeft 235.000 mensen bereikt.
De stad is een belangrijk handels-en industriëel centrum van Slowakije. Hier bevindt zich ook de tweede grootste universiteit van het land.
Toeristen zullen talrijke bezienswaardigheden vinden in Kosice, verschillende bekende gotische gebouwen en veel mooie plaatsen. Het centrum van de stad beschikt over grote voetgangers zones, waar u de monumentale St. Elizabeth kathedraal kunt zien. De bouw duurde twee eeuwen, van 1378 tot en met 1508. Het complex van kathedralen omvat ook de Urban kerktoren en de St. Michael toren. Er is een ondergrondse doorgang naar de stad van achter deze kerk. In de Middeleeuwen waren er beschermende voorzieningen gevestigd.
Naast de bezichtiging van deze bezienswaardigheden kunt u van het Stadsschouwburg Theater bezoeken. Aan de voorzijde van de hoofdingang bevindt zich een muziek fontein. Interieur decoraties van het theater worden vertegenwoordigd door gegoten ornamenten en plafondschilderingen, die zijn gemaakt door P. Gakeb. Achter het theater bevinden zich een stadhuis, het Stadsmuseum, de voormalige stads gevangenis van Kosice en Plague Column.
U kunt ook overwegen de Calvinistische kerk, het Dominicanen klooster, de Ursulinen Kostel, de Jezuïeten Kerk, de Luteranen kerk, het Franciscaanse klooster, synagogen, en nog veel meer bezoeken.
  Een belangrijke attractie van Košice is de toren van koning Sigismund - de noordelijke toren van de St. Elizabeth-kathedraal. De hoogte is 59 meter en om naar de top van deze toren te klimmen, moet je een steile wenteltrap van 160 treden overwinnen. Op de top van de toren is een observatiedek, van waaruit een prachtig uitzicht op de straten van de stad opent.
Een van de mooiste architectonische monumenten van de stad is het gebouw van het oude stadhuis. Het werd gebouwd in de late 18e eeuw en vertegenwoordigt een unieke combinatie van twee stijlen - barok en classicisme. Zoals vele jaren geleden verbaast het gebouw met een mooie afwerking van de gevel; het behoudt bekwame balustrades en kolommen in antieke stijl.
Op de historische straat van Hlavná staat een symbolisch monument - Plague Column. De epidemie van de pest trof de stad in 1709 en eiste het leven van honderden mensen op. Ter nagedachtenis aan deze tragische gebeurtenis werd besloten een beeld op het plein te monteren, waarvan het hoofdelement de Maria-figuur is.
Een van de meest ongewone attracties in de stad is het Huis van de bedelaar - een opmerkelijk gebouw uit de 14e eeuw, waarmee vele interessante legendes worden geassocieerd. Volgens een van hen werd dit huis gebouwd door een van de stedelijke bedelaars. Hij was zo bedreven in bedelen, dat het hem een ​​enorm inkomen begon te brengen. Volgens officiële gegevens werd dit huis gebouwd voor een van de rijke kooplieden. Nu zijn er op de eerste verdieping van het historische gebouw verschillende interessante winkels.
De bouw van de middeleeuwse gevangenis Miklušova väznica, die werd gebouwd in de 15e eeuw, wordt ook bewaard in de stad. Tegenwoordig herbergt het een interessant museum. In de gevangenis zijn er volledig bewaard gebleven oude cellen, een martelkamer, evenals een beulkamer waar je zijn kleren en bezittingen kunt zien. De beul woonde met zijn gezin in de gevangenis.
In de historische straat Hrnčiarskej is er een zeer interessante plaats, de Lane of Crafts. In de Middeleeuwen waren er workshops van de meest beroemde ambachtslieden in de stad. Verschillende van deze workshops zijn nog steeds in bedrijf. Momenteel zijn er in deze historische gebouwen interessante souvenirwinkels. Hier kunt u een oude apotheek bekijken en verschillende uitstekende bakkerijen bezoeken. Het is hier dat veel toeristen op zoek gaan naar originele souvenirs en valsheid in de nationale stijl.
Dit artikel over Kosice is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kosice

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kosice:


Poprad - 78.7 km
Het is een bekend skigebied aan de voet van de Hoge Tatra. Voor de eerste vermelding van de stad wordt verwezen naar het midden van de 13de eeuw, maar op dat moment was Poprad was nog geen grote nederzetting. Het was...
verder
Debrecen - 134.6 km
Debrecen is de tweede grootste stad van Hongarije in termen van bevolking. Deze plaats is altijd bekend om zijn rebelse geest en drang naar vrijheid. Er waren hier geen koningen en keizers, en de inwoners van Debrecen...
verder
Krakau - 177.3 km
Het oude Krakau behoort zonder twijfel tot de mooiste steden, niet alleen in Polen, maar in heel Europa. Deze erg mooie metropool is aan de oevers van de rivier de Vistula gelegen en wereldwijd bekend door haar...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Kosice
 Kosice foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kosice, Slowakije. Het plannen van een trip naar Kosice met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.