OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

77 Hotels in Vancouver

 

Reisgids Vancouver - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Vancouver is een oude en aantrekkelijke stad. U kunt uren op ruime straten wandelen, kijken naar oude gebouwen, die in de 19e eeuw zijn gemaakt en van zingende vogels en het geluid van bladeren in schaduwrijke parken genieten.
Stanley Park is het meest bekende. Het verbaast de bezoekers altijd door zijn rijke naald-bossen met kristalheldere schone meren. Het park is relatief niet zo lang geleden opgericht, in 1886, en het is door de oceaan omgeven. Het Stanley Park is, waarschijnlijk, het belangrijkste symbool van Vancouver. En elke toeristische wandeling langs de prachtige valleien en in de mooie straatjes geeft ieder een genot aan frisse, schone lucht.
Het oude deel van de stad is de wijk Gastown. De gebouwen in deze regio zijn door de eerste kolonisten gemaakt. Tijdens het wandelen over de geplaveide brug ziet u oude huizen, die zijn gebouwd met de handgemaakte bakstenen van die dagen. Deze bakstenen waren de meest duurzame en populaire bouwmaterialen van die tijd. De interessante en opmerkelijke hangbrug is een andere unieke architectonische structuur. Niet ver van de brug ligt het park van "Totems". U heeft ook de mogelijkheid om naar de top van de Grouse berg te klimmen. Daar kunt u vanaf uitkijkposten alle details van de stad en de omgeving zien.
Na een adembenemende wandeling over de brug kunt u heerlijk ontspannen aan de waterkant op de Marine Drive en van een kopje koffie in een van de vele restaurants genieten. In 1971 opende de stad het expositie centrum genaamd het Museum van Eeuwen. Op het grondgebied van het museum bevinden zich ook het Marine Museum en het Planetarium.
Als het u lukt om Vancouver te bezoeken tussen begin mei en eind september, kunt u getuige zijn van het geweldige evenement - de migratie van de walvissen. De walvissen komen zo dicht bij de kust van het eiland, dat u alles in detail kunt bekijken. Gebiologeerde toeristen kunnen uren op het strand lopen en naar deze gigantische dieren kijken. De gracieuze walvissen bewegen langzaam en behendig drijvend op de golven. En het is gewoon fantastisch om te aanschouwen.
  Liefhebbers van mooie wandelingen in Vancouver moeten uitkijken naar het Queen Elizabeth Park. Dit is een zeer mooi aangelegde tuin, die eigenlijk een natuurlijk openluchtmuseum is. In dit park werden planten verzameld uit verschillende regio's van Canada. Op zijn grondgebied zijn er enkele tientallen soorten naaldbomen en zeldzame soorten berken, esdoorns, es en andere bomen. Dit prachtige park wordt beschouwd als een van de meest romantische in de stad; dit is waar de meeste jonggehuwden bruiloft fotosessie regelen.
De stad heeft een uitstekende kunstgalerie, in een gebouw dat een belangrijk herkenningspunt is. De opening van de galerij vond meer dan 80 jaar geleden plaats. Ten tijde van de opening van het museum was de basis van de expositie het werk van de beroemde Canadese kunstenaar E. Carr. In de loop van de tijd is de expositie van het museum meerdere malen toegenomen. Tegenwoordig zijn er naast permanente, tijdelijke tentoonstellingen te zien. De galerij organiseert vaak evenementen die zijn gewijd aan hedendaagse kunst.
Je kunt de rest diversifiëren door een bezoek te brengen aan het plaatselijke aquarium, dat zich in Stanley Park bevindt. Het is een van de grootste aquaria ter wereld; het bevat meer dan 50.000 fantastische mariene inwoners. Elke dag worden de interessantste educatieve en recreatieve activiteiten, inclusief excursieprogramma's voor kinderen van verschillende leeftijden, voor bezoekers uitgevoerd. De echte trots van het Vancouver aquarium zijn beluga walvissen, beschouwd als ongelooflijk mooie en intelligente dieren, waarvan de unieke vaardigheden zullen worden verteld aan bezoekers tijdens de excursie.
Een ander geweldig cultureel centrum dat interessant zal zijn om met het hele gezin te bezoeken, is de Wetenschappelijke Wereld. In dit wetenschappelijk museum kunnen bezoekers interessante experimenten uitvoeren en ongebruikelijke interactieve exposities uitproberen. Gasten van dit museum kunnen een enorme lay-out bezoeken die het menselijk lichaam simuleert en leren waarom kleine meteorieten zo veel wegen. Wanneer je naar dit verbazingwekkende museum gaat, moet je zeker een camera meenemen.
Toeristen die Vancouver in het warme seizoen bezoeken, moeten zeker een dag op het strand van Kitsilano doorbrengen. Dit strand is goed uitgerust voor recreatie. Op zijn grondgebied zijn er cafés en speeltuinen.
Dit artikel over Vancouver is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Vancouver

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Vancouver:


Seattle - 192.1 km
Het lijkt erop, dat iedereen weleens een keer heeft gehoord over "de stad van regen" in de Verenigde Staten. Deze stad is Seattle, die in het noord-westen van het continent is gelegen. Echter, de stad niet zo genoemd...
verder
Calgary - 675.5 km
Eerste vermeldingen van Calgary stammen uit 1875. Dit is tegenwoordig een moderne badplaats, de grootste megalopolis van het land en de culturele hoofdstad van Canada. De stad trekt mensen die van actieve rust genieten,...
verder
Edmonton - 820.5 km
Lang geleden diende Edmonton als een soort van "poort" naar de rijkdom van het Noorden. De stad bereikte vooral veel tijdens de Klondike Gold Rush. De weg door de stad liept naar het noordwesten, naar Yukon en Alaska....
verder

Onze diensten
 Vancouver foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Vancouver, Canada. Het plannen van een trip naar Vancouver met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.