OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

46 Hotels in Muscat

 

Reisgids Muscat - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Muscat is een van de belangrijkste en oudste steden van het Arabische schiereiland. Dit is ook de hoofdstad van Oman. Muscat is gelegen aan de kust, die een belangrijke bestemming is geweest sinds de oudheid. Door de gunstige geografische positie van Muscat werden exotische materialen door de stad vervoerd naar het Romeinse Rijk. Na de verovering van grondgebied door Portugal in XVI eeuw werd het land een drager van verschilende stromingen. Als gevolg van deze geschiedenis werden daar culturen van Arabische, Portugese en Indo-Europese volkeren belichaamd. U kunt overal in Muscat oude gebouwen, moskeeën, forten en smalle steegjes zien. Ze maken het contrast nog groter, met de gebouwen van de moderne tijd, zoals winkelcentra en zakenwijken.
Ruwi en Matra zijn twee bekende wijken van de hoofdstad van Oman. Ruwi is een zakelijke hoofdstad, en Matra is beroemd om zijn oude gebouwen, historische monumenten, parken, tuinen en authentieke Arabische winkels. De indrukwekkende mango plantages van Muscat zijn beroemd om hun oudheid - ze zijn meer dan 200 jaar oud.
Ook bekende bezienswaardigheden zijn forten Mirani en Jalali, ze werden gebouwd door de Portugezen in de zestiende eeuw. Het Karum Park is een van de meest opmerkelijke en fascinerende parken van Muscat. Het werd geopend in 1993, op zijn grondgebied zijn opmerkelijk veel watervallen, meren en fonteinen. Het belangrijkste kenmerk van het park Riyam is een standbeeld met een grote wierookbrander, die in het centrum ervan staat. Wat zeker ook uw aandacht waard is, zijn de paleizen "Qa boos Ben Said", de "Sultan Qaboos Grand Mosque" en de vesting "Mattru Fort".
U kunt een goede tijd hebben in Muscat. Er zijn vele mogelijkheden tot recreatie hier, zoals duiken, winkelen in de lokale bazaars, prachtige zandstranden en nog veel meer.
  Een uniek architectonisch monument is het Al Alam Palace. Ondanks het feit dat het gebouwd is in overeenstemming met alle nationale tradities, ziet het paleis er ongelooflijk indrukwekkend en origineel uit. Dit paleis werd relatief recent gebouwd, in 1972. Het werd opgetrokken als een ceremonieel paleis voor de Sultan. Toeristen mogen het paleis niet betreden, maar iedereen kan ernaar kijken. Rond het paleis werd een prachtige speeltuin met een tuin gebouwd. Hier is er een directe afdaling naar de zee.
De stad heeft veel mooie moskeeën. Een interessant monument is de Sultan Qaboos Grand Mosque. Het werd gebouwd in 1992, maar de moskee ziet er veel indrukwekkender uit dan andere moderne monumenten. Het belangrijkste bouwmateriaal voor de bouw van de moskee was zandsteen. Een unieke decoratie van het interieur van de moskee wordt beschouwd als het unieke Perzische tapijt dat met de hand is gemaakt en meer dan 20 ton weegt. Deze moskee is erg groot. Het is geschikt voor maximaal 20.000 gelovigen tegelijk.
Fans van excursies in pittoreske natuurlijke plaatsen hebben de mogelijkheid om de beroemde thermale bronnen Al-Taura te bezoeken. Ze bevinden zich in de directe omgeving van Muscat, omgeven door uitgestrekte palmplantages en agrarische nederzettingen. Deze pittoreske plaatsen waren uitgerust met prachtige lettertypen en zwembaden, in de buurt waarvan dichte exotische struiken. Naast de bronnen zijn moderne recreatiecentra, zodat je hier de hele dag kunt ontspannen.
In de omgeving van Muscat is een oud Nakhal-fort. Het werd gebouwd in de 17e eeuw op de plaats van eerdere vestingwerken, die volledig werden verwoest. Dit fort valt op door het feit dat het door de geschiedenis heen nooit heeft deelgenomen aan veldslagen. Dankzij dit is het gelukt om niet alleen een uniek uiterlijk, maar ook een prachtige interieurdecoratie te behouden. Tijdens de tour zullen toeristen de meest verborgen hoeken van het fort kunnen bezoeken.
Een unieke attractie is het oude dorp Misfat al-Abrin, dat werd gebouwd op de rotsen in de buurt van Muscat, in de middeleeuwen. Hier worden unieke huizen bewaard die meer dan 500 jaar oud zijn, evenals oude kanalen van watervoorziening die nog steeds functioneren.
Dit artikel over Muscat is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Muscat

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Muscat:


Fujairah - 294 km
Fujairah is de jongste van de zeven emiraten waaruit het land bestaat. Het is gelegen in het centrale deel van het Al Hajar gebergte en het ook is gelegen aan de kust van de Golf van Oman. De hoofdstad van het emiraat...
verder
Sharjah - 368.3 km
De drie pijlers, waarop Sharjah staat, zijn kenmerkend voor de alle Emiraten. Dit zijn olie-en gaswinning, toerisme en handel. Deze bruisende oosterse stad verbaast Europeanen met zijn prachtige markten, die er talloos...
verder
Dubai - 371.9 km
Het emiraat is gelegen langs de kust van de Perzische Golf. Dit is een groot zakelijk en commercieel centrum van het Midden-Oosten, en een bekende badplaats met internationale populariteit. Moderne hotels,...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Muscat
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Muscat
 Muscat foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Muscat, Oman. Het plannen van een trip naar Muscat met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.