OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

76 Hotels in Abu Dhabi

 

Reisgids Abu Dhabi - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het jaar 1761 kan worden beschouwd als de officiële datum van de stichting van Abu-Dhab. In dat jaar werd een zoetwater bron ontdekt, en de leden van de Bani Yas stam bouwde hier een beschermende fort  om. De waterbron trok meer en meer mensen en al snel ontstond om het fort een klein dorpje. Alle inwoners beschermden de waterbron, want water betekende leven. De dorpsbewoners leefden voornamelijk op vissen en het kweken van parels.  Het levensstijl van de dorpsbewoners bleef jarenlang onveranderd totdat er in 1958 niet ver van Ras Sadr en ander bron werd ontdekt. Maar dit keer was het geen zoet waterbron, maar een oliebron. 
 Deze oliebron was een van de grootste gevonden en bracht de stad grote opbrengsten. Vandaag is Abu-Dhabi de hoofdstad van de rijkste emiraat, een moderne megalopolis en een internationaal bekende toeristische bestemming. 
De centrum van de stad is vol van moskeeën en de kade is versierd met prachtige fonteinen, met namen net zo verfijnd en pompeus als ze eruit zien. Moderne Abu-Dhabi lijkt op een fata morgana met zijn opvallende contrast van de eindeloze gouden woestijnzand en de hightech wolkenkrabbers omgeven door groene. Ondanks de grootsheid van moderne gebouwen, vindt u ook historische bezienswaardigheden, zoals de oude Al Husn vesting. Abu-Dhabi is een unieke stad, waarin de meest technisch geavanceerde wolkenkrabbers naast oude drie honderd jaar oude gebouwen staan. Een van de eigenaardigheden van de stad is de prachtige parken die alle vrije ruimte van deze stad te bezetten. Hier is een grote variatie van de planten en ziet u verschillende soorten palmbomen, decoratieve struiken of u kunt een wandeling maken op een heldere tapijt van vers groen gras.
 Het oostelijke deel van het emiraat wordt beschouwd als de historische wijk. Hier bevinden zich de beroemdste bezienswaardigheden van de stad: Museum van Al-Ain, de Jebel Hafeet berg, Hale Park, een grote dierentuin, Ayn Fayyad Park en de Nationale Universiteit.
  Een van de belangrijkste symbolen van de stad wordt beschouwd als de Sheikh Zayed-moskee, ook bekend als de Witte Moskee. Dit bijzondere gebouw verbaast met zijn schaal en ongelooflijke schoonheid; rond de moskee is een groot plein, aangelegd in marmer van verschillende kleuren. De moskee biedt plaats aan maximaal 40.000 gelovigen tegelijk en wordt beschouwd als een van de meest luxueus ingerichte moskeeën ter wereld. Niet alleen geselecteerde soorten marmer en edele metalen, maar ook zeldzame stenen werden gebruikt voor binnenhuisinrichting. Binnen de muren van de moskee zijn talloze interessante voorwerpen verborgen, waaronder 's werelds grootste tapijt en de duurste kroonluchter, waarvan de diameter een hoogte van 10 meter bereikt.
Het etnografische museum 'Heritage Village' zal een ideale plek zijn om de cultuur en tradities van de lokale bewoners te verkennen. Het is gestileerd als een klassieke bedoeïenenkolonie, met verschillende tenten opgezet op het terrein van het museum, waarbinnen verborgen nieuwsgierige artefacten verborgen zijn. Op het grondgebied van het museum zijn er verschillende intrigerende workshops, waar u de vervaardiging van huishoudelijke artikelen, fascinerende souvenirs en sieraden kunt observeren. Toeristen met beperkte middelen zullen blij zijn om te horen dat dit museum gratis te bezoeken is.
Dit artikel over Abu Dhabi is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Abu Dhabi

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Abu Dhabi:


Jumeirah - 121.4 km
De Jumeirah archipel, die is gevestigd in de Dubai regio, bestaat uit drie eilanden - de Palm Jebel Ali, de Palm Jumeirah en de Palm Deira. Dit zijn kunstmatige eilanden, waarvan de bouw in 2001 begon. Het bouwproces...
verder
Dubai - 127 km
Het emiraat is gelegen langs de kust van de Perzische Golf. Dit is een groot zakelijk en commercieel centrum van het Midden-Oosten, en een bekende badplaats met internationale populariteit. Moderne hotels,...
verder
Sharjah - 143.5 km
De drie pijlers, waarop Sharjah staat, zijn kenmerkend voor de alle Emiraten. Dit zijn olie-en gaswinning, toerisme en handel. Deze bruisende oosterse stad verbaast Europeanen met zijn prachtige markten, die er talloos...
verder

Onze diensten
 Abu Dhabi foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Het plannen van een trip naar Abu Dhabi met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.