OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Jumeirah - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De Jumeirah archipel, die is gevestigd in de Dubai regio, bestaat uit drie eilanden - de Palm Jebel Ali, de Palm Jumeirah en de Palm Deira. Dit zijn kunstmatige eilanden, waarvan de bouw in 2001 begon. Het bouwproces gaat zelfs vandaag de dag nog voort. De naam van de archipel wordt gedefinieerd door zijn ongewone vorm die een palmboom lijkt. De totale oppervlakte van alle drie de eilanden is ongeveer 52 vierkante kilometer. Hier is de bouw van 100 hotels gepland, en de kustlijn wordt door villa's en residenties, restaurants en entertainment parken, handelscentra en sportfaciliteiten bezet.
De vorm van de archipel als een palmboom, heeft takken met een afmeting van 5x5 km. De kustlijn is 78 km. Port Rashid is het begin van Jumeirah, dit is waar de hotels van het hoogste niveau zijn. Vóór 1960 werd het gebied bewoond door de lokale vissers en handelaren, en vervolgens begonnen de Europeanen die voor werk naar kwamen, zich hier te vestigen. De ware bouwwoede begon in Dubai in 1995, toen Jumeirah Beach een echte zeebadplaats van internationaal niveau werd, met exclusieve hotels, residenties en woningen van grote klasse.
Het "zeven-sterren" Burj Al Arab hotel is de duurste in de wereld. Er zijn ook de 'gek dure' Royal Mirage en Madinat Jumeirah hotels. Een mooie boulevard genaamd "Golden Mile" is gebouwd op de Palm Jumeirah. Hie kunt u meerdere restaurants, winkels en bijzondere woningen zien. In 2009 werd de bouw van een monorail, die loopt van het hotel Atlantis Bay naar Gateway Towers Stations, voltooid. Een bezoek aan het "Wild Wadi Water Park", die een gebied van 5 hectare beslaat, zal een van de meest fascinerende belevenissen zijn. Meerdan twintig boeiende attracties, ontspannende zwembaden en prachtige café's verwelkomen daar altijd de bezoekers.
  In het nieuwe resort is er een prachtig religieus monument - de Jumeirah-moskee. Ondanks het feit dat het vrij recent werd gebouwd, slaagden de architecten erin om rekening te houden met de belangrijkste historische tradities. De moderne moskee lijkt sterk op de religieuze gebouwen die tijdens de middeleeuwen werden gebouwd. Het is een van de weinige moskeeën in Dubai, die bezocht kan worden door aanhangers van absoluut elke religie. Voor toeristen zijn er interessante excursies, waarbij ze vertellen over lokale religieuze tradities.
Voor veel toeristen is de populairste plek in Jumeirah het winkelcentrum Gold en Diamond Park. Dit is een uniek winkelcentrum, in de muren waarvan tientallen juweliers toegankelijk zijn. Hier kunt u sieraden kopen voor elke smaak en portemonnee. Een bezoek aan dit grandioze winkelcentrum zal zelfs interessant zijn voor diegenen die geen sieraden verwachten te kopen. In het winkelcentrum is een zeer interessant museum met oude Arabische sieraden.
Het echte historische monument van Jumeirah is de plaatselijke dierentuin - de oudste dierentuin op het grondgebied van het Arabische schiereiland. Het is heel mooi ingericht. Veel zeldzame planten en majestueuze bomen groeien op het grondgebied van deze dierentuin. De diversiteit van de dieren is ook geweldig; in de dierentuin kun je zelfs zeer zeldzame vogelsoorten zien die door de staat worden beschermd.
Majlis Ghorfat Um-al-Sheef Palace is het vermelden waard onder de verscheidenheid aan architectonische bezienswaardigheden. Het belangrijkste bouwmateriaal bij de bouw van het paleis waren de koraalsteenblokken. Het paleis werd gebouwd voor een van de lokale nobele sjeiks. Na vele jaren houdt het niet op om te verbazen over zijn grootheid. Tegenwoordig is het voor iedereen absoluut mogelijk om rond het prachtige paleis te lopen in het kader van de excursie. Het paleis is omgeven door een goed onderhouden tuin, waar u niet alleen exotische planten kunt bewonderen, maar ook prachtige sculpturen.
Het is interessant voor kenners van hedendaagse kunst om het Dubai International Arts Center te bezoeken. Het is de locatie voor een verscheidenheid aan culturele evenementen, waaronder zeer interessante kunst- en fototentoonstellingen. Tentoonstellingen van hedendaagse ontwerpers, muziekconcerten en presentaties worden hier gehouden.
Dit artikel over Jumeirah is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Jumeirah

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Jumeirah:


Dubai - 5.7 km
Het emiraat is gelegen langs de kust van de Perzische Golf. Dit is een groot zakelijk en commercieel centrum van het Midden-Oosten, en een bekende badplaats met internationale populariteit. Moderne hotels,...
verder
Sharjah - 22.2 km
De drie pijlers, waarop Sharjah staat, zijn kenmerkend voor de alle Emiraten. Dit zijn olie-en gaswinning, toerisme en handel. Deze bruisende oosterse stad verbaast Europeanen met zijn prachtige markten, die er talloos...
verder
Fujairah - 108.4 km
Fujairah is de jongste van de zeven emiraten waaruit het land bestaat. Het is gelegen in het centrale deel van het Al Hajar gebergte en het ook is gelegen aan de kust van de Golf van Oman. De hoofdstad van het emiraat...
verder

Onze diensten
 Jumeirah foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Jumeirah, Verenigde Arabische Emiraten. Het plannen van een trip naar Jumeirah met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.