OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

109 Hotels in Manama

 

Reisgids Manama - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

In het Arabisch betekent Bahrein "twee zeeën". Dit eiland land heeft deze naam gekregen omdat het is omgeven door zoute wateren van de Perzische Golf, en onder de grond zijn de meest krachtige bronnen van zoet water. De natuur van het eiland is prachtig en onnavolgbaar. Volgens een versie van wetenschappers, was hier de tuin van Eden, zoals dat in de Bijbel wordt beschreven.
Bijna het gehele gebied van de kust is gereserveerd voor de bouw van resorts. Stranden en hotels zijn goed uitgerust en trekken elk jaar meer en meer bezoekers.
De belangrijkste bezienswaardigheden zijn er in de hoofdstad Manama. Hier worden voor vakantiegangers excursies gegeven naar het oude Portugese fort, op het grondgebied waarvan er de lopende archeologische opgravingen in volle gang zijn. In dezelfde regio, is er een van de oudste islamitische gebouwen, de Al-Khamis. U kunt ook een van de oudste moskeeën in het complexe Bayt al-Qur'an zien, maakt u dan een wandeling door de ruime zalen van de bibliotheek en bezoekt u het plaatselijke museum.
Een aantal prachtige architectonische gebouwen, die in de traditionele Arabische stijl zijn gemaakt, zijn gelegen in de hoofdstad. Hieronder bevindt zich het fort Arad, de kathedraal van St. Christopher, evenals het belangrijkste tentoonstellingscentrum.
Na een dagje sightseeing kunt u ontspannen op een van de ruime zandstranden of een wandeling door winkelcentra maken. Een vakantie in Arabische steden is gewoon niet denkbaar, zonder een bezoek aan een abnormaal aantal markten. De meest populaire regio is de Gouden Souk, waar een brede selectie van sieraden wordt geboden aan de kopers. En voor textielproducten kunt u naar de Clos Suk markt. Ondanks het feit dat de staat zeer klein is, zijn daar een enorm aantal bezienswaardigheden-en wandelpaden.
  Veel interessante moderne attracties zijn aanwezig in de stad, waaronder de Clock Tower, gelegen aan de Exhibition Avenue. Er zijn twee torens; ze hebben een piramidale vorm en zijn gevormd uit de decoratieve steen. Deze klokkentoren wordt beschouwd als een van de meest originele en mooiste ter wereld, ze zijn versierd met traditionele ornamenten en in harmonie met het omringende landschap.
Een van de favoriete plekken om te wandelen tussen de gasten van de stad is Fountain Square, gelegen in de wijk Al Seef. Dit gebied wordt beschouwd als een van de modernste en meest prestigieuze in de stad, het is mogelijk om veel moderne wolkenkrabbers te zien, maar ook om de winkel- en amusementscentra te bezoeken. De belangrijkste decoratie van het gebied wordt beschouwd als een groot centraal plein met veel mooie fonteinen, waarna het perfect is om te ontspannen op een warme dag.
Niet ver van het Nationaal Museum van Bahrein is een andere interessante attractie - Sculpture Park. Het is een groot gebied bestraat met prachtige platen, waarop een aantal zeer interessante sculpturen zijn. Alle kunstwerken zijn zeer divers en ongewoon; voor het gemak van de gasten en comfortabele observatie van de sculpturen zijn hier verschillende banken geplaatst.
In Manama moeten degenen die met kinderen reizen zeker het Dolfinarium bezoeken, het is gelegen in het Marina Garden Park. In dit entertainmentcomplex worden dagelijks fascinerende shows voor bezoekers georganiseerd. De jongere gasten van het dolfinarium krijgen de gelegenheid om samen met de verbazingwekkende zoogdieren te zwemmen en nemen een paar memorabele foto's.
Een van de meest wenselijke wijken van de stad om te voet te verkennen, is Bab al-Bahrain. Hier zie je veel mooie gebouwen, gebouwd in de traditionele stijl, evenals een bezoek aan de tientallen souvenirwinkels en de grootste markt in de hoofdstad. Hier komen ervaren toeristen op zoek naar gedenkwaardige souvenirs. Mooi handbeschilderd aardewerk, kleurrijke textiel van lokale productie, evenals specerijen en ongelooflijke kunstwerken worden op deze markt verkocht. In deze wijk is er ook een van de belangrijkste symbolen van de stad - Bahrain Gate - een prachtige architecturale structuur in de vorm van een boog. Het werd gebouwd in 1945, tegenwoordig zijn overheidsinstanties en kantoren gevestigd in dit onconventionele huis.
Dit artikel over Manama is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Manama

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Manama:


Al Khobar - 37.3 km
De stad Khobar (ook geschreven als Al Khobar of Al Khubar, Al-Khobar, Al-Khoebar) is opgenomen in de agglomeratie met Dammam en Dhahran. De stad groeide uit, van een klein dorp van vissers tot grote stad, door de...
verder
Doha - 142.1 km
Doha is de hoofdstad van Qatar en een groot economisch- en handelscentrum. Tijdens de zomermaanden staat Doha bekend als badplaats, de lente en de herfst zijn een prachtige gelegenheid voor toeristen om alle bekende...
verder
Riyadh - 426.1 km
Het is een moderne stad, die niet zo lang geleden aan het aanvaarden van toeristen begon, maar het kreeg al snel hun vertrouwen en respect. De naam van de stad kan letterlijk worden vertaald als "tuin", en u zult...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Manama
 Manama foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Manama, Bahrein. Het plannen van een trip naar Manama met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.