OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

335 Hotels in Dubai

 

Reisgids Dubai - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het emiraat is gelegen langs de kust van de Perzische Golf. Dit is een groot zakelijk en commercieel centrum van het Midden-Oosten, en een bekende badplaats met internationale populariteit. Moderne hotels, handelscentra, restaurants, aqua parken, musea en tentoonstellingsruimtes vindt u hier en het is ideaal voor fijne en comfortabele rust. Dubai is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor het uitvoeren van diverse culturele en sportieve tentoonstellingen. Toeristen zijn van harte welkom voor een bezoek aan tal van optredens, shows, concerten en andere leuke activiteiten en spannende gebeurtenissen.
Dubai is gewoon een wonderwerk van groene ruimten, boulevards en parken. Op een warme dag kunt u ontspannen in een van de schilderachtige tuinen, luisteren naar het geluid van bladeren en zingende vogels. Van bijzonder belang zijn de parken die perfect voor sport zijn uitgerust. Naast de activiteiten op het water zijn er volleybalvelden, speelkamers en attracties voor de kinderen.
Dubai is een waar paradijs voor winkelend publiek, omdat u zo'n aantal markten niet zal vinden in een ander emiraat. Trading outlets en winkels bezetten een hele wijk die "Deira"word genoemd. Hier bevinden zich een fruitmarkt "Fruit Souk", een vismarkt "Fish Market", handels rijen met sieraden "Gold Souk" en een kruidenmarkt "Spice Souk".
Het grootste deel van de gebouwen in Dubai zijn moderne zakelijke kantoorgebouwen, hotels en handelscentra. Echter, er zijn ook een aantal oude monumenten, musea en theaters in de stad. Het "huis van Sheikh Zaeed", de "Heritage Village" en het "Dubai Museum" behoren tot de meest populaire en bezochte historische bezienswaardigheden in Dubai. De "Sheikh Zaeed Road" is de meest prestigieuze en moderne straat in de stad. Hier vindt u prachtige fonkelende wolkenkrabbers, talloze restaurants, bioscopen en café's. Vakantie in Dubai is uniek en divers, de stad verdient de titel van een van de beste resorts ter wereld.
  Het onsterfelijke symbool van het emiraat is de Burj Khalifa-toren, waarvan de hoogte 828 meter is. Meer dan een half miljard dollar werd uitgegeven voor de bouw van dit unieke gebouw. Nu in de luxueuze wolkenkrabber bevindt zich een prestigieus hotel, appartementen, evenals kantoorruimte. Reizigers hebben hier een uitstekend uitkijkplatform. Rijke toeristen kunnen een bezoek brengen aan een van de lokale restaurants en vanuit de hal het panorama van Dubai bewonderen.
Naast de wolkenkrabber is nog een geweldige attractie - de Dubai Musical Fountain. Het is de grootste fontein ter wereld. 'S Avonds vertegenwoordigt het een verbazingwekkend extravaganza van water, muziek en licht. De hoogte van zijn stralen bereikt 275 meter. 'S Avonds belicht de fontein 6000 lichtbronnen met verschillende vermogens. De fontein bevindt zich in het midden van een kunstmatig meer, waardoor het nog ongebruikelijker wordt.
In het moderne en dynamische Dubai is er het zeer kleurrijke historische Bastakia Quater, dat een interessante plek zal zijn om te wandelen. Het grootste deel van de hier gepresenteerde gebouwen werd aan het begin van de 19e eeuw gebouwd. Veel historische gebouwen slaagden erin hun oorspronkelijke uiterlijk te behouden. Tegenwoordig zijn er in veel historische gebouwen interessante souvenirwinkels, ambachtswinkels en workshops, evenals restaurants die gespecialiseerd zijn in de nationale keuken.
De ongelooflijk mooie Jumeirah-moskee bevindt zich in Dubai. Ondanks het feit dat de moskee in 1979 werd gebouwd, slaagden de architecten erin om tijdens de bouw alle belangrijke tradities uit het verleden te observeren. Tot 1.300 mensen kunnen tegelijkertijd in de moskee van de moskee worden ondergebracht. In tegenstelling tot veel andere moskeeën, is de toegang toegankelijk voor iedereen. Toeristen krijgen de gelegenheid om de rijke decoratie van het religieuze monument te bewonderen. Na de rondleiding is het de moeite waard om naar een exotische tuin rond de omliggende moskee te wandelen.
Voor liefhebbers van natuurlijke attracties, in Dubai, is er een uitstekende bezienswaardigheden - Dubai Desert Conservation Reserve. Hier, te midden van de woestijnlandschappen, zie je veel zeldzame planten die zich hebben aangepast aan zulke barre omstandigheden, en zeldzame dieren die in de woestijn leven. Toeristen krijgen fascinerende safari's aangeboden op jeeps door de meest pittoreske en interessante gebieden van het reservaat.
Dit artikel over Dubai is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Dubai

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Dubai:


Jumeirah - 5.7 km
De Jumeirah archipel, die is gevestigd in de Dubai regio, bestaat uit drie eilanden - de Palm Jebel Ali, de Palm Jumeirah en de Palm Deira. Dit zijn kunstmatige eilanden, waarvan de bouw in 2001 begon. Het bouwproces...
verder
Sharjah - 16.6 km
De drie pijlers, waarop Sharjah staat, zijn kenmerkend voor de alle Emiraten. Dit zijn olie-en gaswinning, toerisme en handel. Deze bruisende oosterse stad verbaast Europeanen met zijn prachtige markten, die er talloos...
verder
Fujairah - 104.5 km
Fujairah is de jongste van de zeven emiraten waaruit het land bestaat. Het is gelegen in het centrale deel van het Al Hajar gebergte en het ook is gelegen aan de kust van de Golf van Oman. De hoofdstad van het emiraat...
verder

Onze diensten
 Dubai foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Het plannen van een trip naar Dubai met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.