OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

178 Hotels in Moscow

 

Reisgids Moscow - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Moskou is reeds lang geleden uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming. De reden hiervoor is de rijke keuze aan attracties die nationale- en wereldwijde betekenis hebben. Om geen enkele dag in deze stad te verliezen, moet u een duidelijk excursie programma plannen.
Natuurlijk moet u de bezichtiging van de stad beginnen met het Kremlin, dat reeds het belangrijkste symbool van het land is geworden. Eerste vermeldingen van dit architecturale complex nog ontdekt, uit het jaar 1156. In die tijd werd deze plek de "vesting van Moskou" genoemd. Aan de voorzijde van de oostelijke muur van het Kremlin ligt het Rode Plein. Deze plaats is getuige geweest van tal van belangrijke historische gebeurtenissen in Rusland. Het plein is omringd door drie gebouwen: de GUM, het Historisch Museum en de bijzonder mooie kathedraal van St. Basil's. Elk van hen is de moeite van een boeiend - gedetailleerd verhaal waard.
De kathedraal is een van de belangrijkste architectonische monumenten, dit is een schitterend complex met meerdere majestueuze tempels. Het Historisch Museum is het grootste complex in zijn soort en het meest ambitieuze gebouw, dat waardevolle collecties van historische artefacten ten toon steld. Tijdens uw bezoek aan het museum leert u veel interessante feiten over de geschiedenis van het land vanaf de oudheid. Het gigantische winkelcentrum GUM beslaat een heel stadblok. Dit is een waar paradijs voor liefhebbers van winkelen. Het is zo groot, dat ze hier een hele dag kunnen doorbrengen en dan zijn ze nog steeds niet aan alle studio's en boetieks toegekomen, die in dit handelscentrum zijn gevestigd.
De wijk "Kitay Gorod" wordt beschouwd als een van de oudste historische gebieden van Moskou. Deze wijk is gelegen ten oosten van het Kremlin. Tegenwoordig is dit gebied een beschermd mooi terrein, dus in de "Kitay Gorod" kunnen toeristen door de prachtige oude straten wandelen en veel gebouwen zien, waarvan elk uniek en mooi is. Een ander mooie beschermd gebied is het "Tsaritsyno Park". Dit grondgebied is de locatie van het Nationale Museum van Decoratieve en Toegepaste Kunsten van de volkeren van de USSR. Deze attracties zijn niet eens het tiende deel van het programma dat Moskou aan haar gasten heeft te bieden.
  Het Kremlin van Moskou en het Rode Plein blijven de belangrijkste symbolen van de Russische hoofdstad. Het Kremlin-gebouw werd gebouwd in de 12e eeuw en diende als de belangrijkste verdedigingsstructuur. Gedurende enkele honderden jaren werd het herhaaldelijk verwoest en herbouwd, terwijl het Rode Plein getuige was van een aantal belangrijke historische gebeurtenissen. Sinds de bouw van het Kremlin zijn hier belangrijke openbare bijeenkomsten, beurzen en vieringen gehouden. Tegenwoordig is het belangrijkste plein van de hoofdstad een favoriete wandelplek voor inwoners en gasten van Moskou.
De hoofdstad is beroemd om zijn moderne architecturale monumenten, waaronder het beroemde 'Moscow City' Business Centre. Het is een complex van wolkenkrabbers met het originele futuristische ontwerp. De hoogte van het hoofdgebouw bedraagt ​​235 meter. Het is leuk om de hoogbouw te bewonderen op een zonnige dag wanneer de spiegelgevels de zonnestralen reflecteren.
Een van de meest herkenbare religieuze bezienswaardigheden van de hoofdstad is de kathedraal van Christus de Verlosser. Het werd gebouwd aan het begin van de 19e eeuw kort na het einde van de patriottische oorlog van 1812. De bouw van de tempel duurde meer dan veertig jaar. In de postrevolutionaire periode werd de kathedraal volledig verwoest en werd besloten om het Sovjet-paleis op zijn site te bouwen. Het stadsbestuur begon met de reconstructie van het religieuze monument in 1994 en in drie jaar was de kathedraal eindelijk open voor het publiek.
Moskou en zijn omgeving herbergen verschillende interessante historische kloosters, waarvan het oudste Novodevichy-klooster in 1524 werd gebouwd in opdracht van Vasili III van Rusland. Uiterlijk ziet het klooster eruit als een onneembare middeleeuwse vesting. Dit historische klooster is gehuld in vele mysterieuze legendes. Tegenwoordig bezoeken toeristen het om prachtige oude fresco's te zien en om ongelooflijke verhalen te horen over leden van koninklijke families die de laatste jaren van hun leven hier hebben doorgebracht.
Een andere opvallende mijlpaal van de moderne tijd is het Kremlin in Izmailovo. Het is een ongelooflijk mooi houten gebouw in de stijl van de 17e-eeuwse architectuur. Het complex is gebouwd volgens oude tekeningen en foto's. Het Kremlin in Izmailovo herbergt verschillende interessante musea, souvenirwinkels, een traditioneel restaurant en andere amusementsfaciliteiten voor internationale toeristen.
Dit artikel over Moscow is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Moscow

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Moscow:


Saint Petersburg - 631.6 km
Witte Nachten, ophaalbruggen, vele attracties, unieke musea en de bijzondere cultuur - u zult al deze en nog veel meer vinden in de noordelijke hoofdstad van Rusland - Sint-Petersburg. De stad wordt ook wel het...
verder
Kharkov - 651.9 km
De stad werd gesticht in het begin van de 17e eeuw. In die tijd werd hier een krachtige Russische vesting gebouwd ter bescherming van het land tegen de invallen van de Tataren. Vanaf de late 18e eeuw is Kharkov bekend...
verder
Narva - 690.7 km
Dit is een van de weinige Estlandse steden, waar bijna 90% van de bevolking spreekt Russisch, dus Russische toeristen zullen zich in Narva altijd comfortabel gevoelen. Vakantie in deze stad is zeer interessant en...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Rusland
 Moscow foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Moscow, Rusland. Het plannen van een trip naar Moscow met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.