OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

6 Hotels in Krasnoyarsk

 

Reisgids Krasnoyarsk - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Krasnoyarsk is het grootste culturele en economische centrum van Oost-en Centraal-Siberië. De stad is ook het administratieve centrum van Krasnoyarsk regio. De stad ligt aan de rivier Jenisej. De bevolking van de stad telde in 2010 meer dan 972 duizend mensen.
De stad onderscheidt zich van andere Siberische steden door de unieke aanblik, berglandschappen, oude Siberische bossen en het beroemde Nationalle Park "Stolby". Het park beslaat een gebied van 47.000 hectare bedekt met de taiga. Op het grondgebied van het park bevinden zich de exotische toppen van het Oost-Sayan gebergte.
Tegenwoordig is Krasnoyarsk een modern industrieel centrum bekend om zijn unieke architectuur. Dit is het moederland van getalenteerde Siberische ambachtslieden en een van de mooiste steden van het land.
De stad is een grote transport kruising. Via zijn poorten krijgt Noord-, Midden- en West-Rusland toegang tot de markten van de hele wereld door middel van water-, spoor- en auto routes. Krasnoyarsk is ook de brug tussen Europa en Aziatische landen.
Er zijn vele bezienswaardigheden in Krasnoyarsk. De meest opvallende van hen zijn de kapel van Paraskeva Pyatnitsa (het is afgebeeld op het biljet van 10 roebel), de ("Pijlers") "Stolby" van Krasnoyarsk, een spoorbrug over de rivier de Jenisej, het Central Park, het Pret Park "Bevers bos", het Park van flora en fauna "Zwermen beek", de Troitsky (Trinity) kerkhof, meer dan 200 fonteinen en monumenten, een groot aantal musea, waaronder de toevoeging van het Museum van Kunst en bijzondere het Spoorwegmuseum, het Museum van Bossen, het Museum van Communicatie, het Museum van Apotheken, het Museum van de Geschiedenis van de Geneeskunde, het Anatomische Museum en nog veel meer.
Bovendien is de stad rijk aan theaters en concertzalen, en herbergt de Zaal van het Orgaan van de Krasnoyarsk Krai Philarmonic Vereniging.
  Een van de belangrijkste symbolen van Krasnojarsk blijft het natuurreservaat Krasnoyarsk Pillars. De naam is te danken aan de onneembare steile rotsen, die echt op enorme stenen pilaren lijken. Alleen de meest ervaren klimmers durven hun top te veroveren. Het gebied van het reservaat is meer dan 47 000 hectare groot. Naast de prachtige rotsen op zijn grondgebied, zijn er uitgestrekte bossen en ook ongewone geologische formaties van vulkanische oorsprong. Voor toeristen zijn er verschillende wandelroutes van verschillende duur.
Het meest bezochte culturele instituut van de stad is het Regionaal Museum van de Lokale Overvloed, waarvan de opening in 1889 plaatsvond. Het is een van de oudste musea in Rusland. Momenteel heeft de expositie van het museum ongeveer 450.000 tentoonstellingen, waaronder unieke paleontologische en etnografische artefacten. Een van de meest ongewone wordt beschouwd als de verzameling van de oudheid uit de kerk. Ook bevat het museum zeer interessante archeologische collecties.
Fans van Russische literatuur zullen geïnteresseerd zijn om het Literair Museum te bezoeken. Het is gelegen in een zeer mooi historisch gebouw. De locatie van het museum was een houten herenhuis, dat werd gebouwd in de 19e eeuw. Wonderbaarlijk genoeg overleefde het volledig onze dagen. Het museum binnen zijn muren werd geopend in 1946. De collectie van het museum is zeer uitgebreid en veelzijdig. Het bewaart persoonlijke bezittingen en manuscripten van vele literaire figuren, evenals posters en plakkaten, oude documenten en foto's.
Onder toeristen met kinderen, blijft een van de meest populaire attracties het Krasnojarsk State Circus. In 1971 werd voor dit circus een groot, prachtig gebouw gebouwd, waarin het zich nu bevindt. Dit gebouw is goed uitgerust. Dus naast circusvoorstellingen worden er vaak ook concerten en andere interessante culturele evenementen georganiseerd.
Een uitstekende plek om te wandelen is de Karaulnaya-berg, met daarboven een populair observatiedek. Het biedt een uitstekend zicht op de vele belangrijke bezienswaardigheden van Krasnojarsk. Het is zeer interessant om deze plaatsen in het warme seizoen te bezoeken, wanneer bloemen op de top van de berg bloeien. Er was eens op de top van de berg een belangrijke wachtpost. Nu is er een stijlvol park met rust- en sportterreinen.
Dit artikel over Krasnoyarsk is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Krasnoyarsk

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Krasnoyarsk:Onze diensten
 Regio gidsen
 Autoverhuur
Huur een auto in Rusland
 Krasnoyarsk foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Krasnoyarsk, Rusland. Het plannen van een trip naar Krasnoyarsk met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.