OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

42 Hotels in Ekaterinburg

 

Reisgids Ekaterinburg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Yekaterinburg is een groot industrieel, wetenschappelijk en cultureel centrum. Deze prachtige stad trekt reizigers door rijk historisch erfgoed en een echt ruime keuze aan culturele programma's. Er zijn 30 musea in Yekaterinburg, verschillende theaters en concertzalen. De straten van de stad zijn de thuisbasis van meer dan 600 monumenten en de geschiedenis van een ieder is onvergetelijk en wonderbaarlijk.
Een van de belangrijkste monumenten van de stad is gewijd aan de oprichters - Vasili Tatischev en Wilhelm de Gennin. Zij hebben aangeboden om het industriële complex binnen de oude vesting de naam Yekaterinburg geven en tot echte stad op te bouwen. Het "Historische Park"is het oudste deel van de stad. Vele jaren geleden bevond de oudste fabriek van Yekaterinburg zich op dat gebied. Een groot aantal monumenten is hier na de Tweede Wereldoorlog geïnstalleerd. De meest bekende daarvan zijn het Sovjetleger Plein, het Regionale Officiers Huis en het Museum van Militaire Geschiedenis van de Ural Regio. Naast militaire exposities, die worden gehouden in de zalen van het museum, kunnen toeristen de bijzondere binnenplaats van het museum bezoeken. Hier kunt u de voorbeelden van apparatuur, machines, afweergeschut, antitankgeschut enz. zien, die zijn gebruikt door het Sovjet-leger tijdens de jaren van de oorlog.
Vele monumenten in Yekaterinburg zijn verbonden met ongebruikelijke en soms zelfs komische verhalen. Hun namen spreken voor zich - het monument van Afonya sanitair specialist, het monument van de Onzichtbare man en de Tijdmachine. Het monument met de naam "Klava" gewijd aan een toetsenbord van de computer, deze is in de stad niet zo lang geleden onthuld. Onder de andere bezienswaardigheden moeten we zeker een aantal oude kerken noemen (de kapel van Sint-Katelijne en de Drievuldigheidskathedraal) die werden gebouwd in de 18e- en 19e eeuw. In Yekaterinburg zal u tal van tentoonstellingen en musea vinden. Uw culturele programma zal per dag anders en onvergetelijk zijn, en elke excursie brengt u alleen maar positieve en duurzame emoties.
  Een van de meest symbolische attracties voor Jekaterinenburg is de 'Kerk op het bloed'. Het werd opgericht ter nagedachtenis van de tragische gebeurtenis - in 1918 werd in Yekaterinburg de familie van de laatste Russische keizer Nicolaas II neergeschoten. Op de plek waar de familie werd neergeschoten, zetten de lokale bevolking vele jaren kruisen op. In 2000 besliste het stadsbestuur om op deze site een prachtige kathedraal te plaatsen. Drie jaar later was het volledig voltooid.
De stad heeft vele unieke architecturale monumenten. Een opvallend staaltje van de architectuur van het begin van de 19e eeuw is het huis van de Sevastyanow. Dit prachtige paleis werd gebouwd in 1817. Een van de belangrijkste kenmerken was een overdekte fontein. Het paleis is vernoemd naar de beroemdste eigenaar onder wie de verschijning van het paleis veel interessante veranderingen heeft ondergaan. De klassieke façade werd aangevuld met originele elementen in de klassieke en neo-gotische stijl.
In de verscheidenheid aan culturele centra is het de moeite waard om het Museum van de Geschiedenis van Steenhouwerij en Juwelierkunst te benadrukken. Al honderden jaren staat de stad bekend om zijn ambachtslieden die chique decoraties en accessoires maken, gemaakt van kostbare en halfedelstenen. In het museum worden bezoekers aangeboden om kennis te maken met de rijke collectie Ural-edelstenen, en ook om de chique sieraden te bewonderen die lokale ambachtslieden maken. Het museum heeft vele unieke tentoonstellingen, waaronder een luxe vaas van een halve meter, gemaakt van een stuk jaspis.
Liefhebbers van wandelingen in historische plaatsen willen graag het landgoed Rastorgueva-Kharitonov. Het is een grootschalig complex van gebouwen in de klassieke stijl. Het landgoed zelf en de naastgelegen boerderijgebouwen zijn tot op de dag van vandaag in hun oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Een ander interessant kenmerk van het architecturale complex is een luxueuze tuin met een vijver. Het is erg populair, niet alleen onder toeristen, maar ook onder de lokale bevolking.
Natuurliefhebbers zullen ook dol zijn op het dendrologische park in Yekaterinburg. Het prachtige park werd gesticht in 1932, in een onopvallend waterrijk gebied. De collectie werd elk jaar groter en interessanter. Het park werd in 1962 beschikbaar voor openbare bezoeken. Vandaag de dag kunt u zeldzame planten van over de hele wereld zien.
Dit artikel over Ekaterinburg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ekaterinburg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ekaterinburg:Onze diensten
 Regio gidsen
 Autoverhuur
Huur een auto in Rusland
 Ekaterinburg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ekaterinburg, Rusland. Het plannen van een trip naar Ekaterinburg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.