OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Donetsk

 

Reisgids Donetsk - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad werd gesticht in de 17e eeuw, toen het grondgebied werd gebruikt als een kozakken nederzetting. De eerste metallurgische fabriek werd hier in het midden van de 19e eeuw geopend. Dit leverde Donetsk de status van industriële stad op. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is gewijd aan haar industriële welvaart. Er is het bijzondere "Palma van Mertsalova" monument, dat werd gesmeed in 1896 van een stuk spoor. Het oorspronkelijke monument is erkend als een uniek meesterwerk, het heeft vele prijzen gekregen en tegenwoordig siert het monument de ingang van het Mijnbouw Instituut in Sint Petersburg. Een van de pleinen van Donetsk wordt gesierd door de kopie van het monument, die is gemaakt volgens het project van de smid Sergei Kapruk in 1998.
Een ander groot monument is gewijd aan de beroemde operazanger A.B. Solovyanenko, het is gelegen op het plein van het Nationale Academische Theater, dat ook de naam van de grote zanger draagt. Een ander prachtig monument werd opgericht ter nagedachtenis van de eerste stichter van de stad en is het monument van John James Hughes genoemd. Hughes richtte in 1872 op de plaats van de moderne stad een kleine nederzetting, die Yuzivka heette. Liefhebbers van oude gebouwen willen graag naar het huis van Hughes kijken, dat vele interessante antieke items heeft bewaard. U kunt er prachtige schilderijen, meubels, tekeningen en belangrijke documenten zien. John James Hughes was de oprichter van een van de fabrieken en de belangrijkste werkgever, dus er zijn meerdere mappen met documenten en projecten in het huis, die nu worden beschouwd als de meest belangrijke museumstukken.
Het Donetsk Regional Museum van Kunst is een van de grootste in de Oekraïne. Het museum heeft een permanente tentoonstelling van schilderijen, tentoonstellingen van de hedendaagse moderne kunst zijn hier vaak te gast. Het Nationale Geschiedenis Museum, dat meer dan 120.000 onbetaalbare artefacten herbergt, is ook heel interesant.
  De meest interessante aanblik van Donetsk is het Pharmacy Museum Lache. Aan het einde van de 19e eeuw verhuisde een arts uit België, Lache, naar de stad. Hij opende een apotheek op de eerste verdieping van zijn huis, dat in die tijd een van de grootste was in de stad. In deze apotheek werden verschillende medicijnen bereid en verkocht, en je kon er zelfs cosmetische producten in kopen. Ondanks het feit dat het historische gebouw door de jaren heen verschillende keren van uiterlijk is veranderd, is de interne setting van de apotheek vrijwel ongewijzigd gebleven. Tegenwoordig huisvest het museum op de een of andere manier een interessante verzameling zaken, gerelateerd aan de apotheek.
Er zijn veel pittoreske parken in de stad en nog meer symbolische monumenten. Een speciale plaats is het park van gesmede figuren. Op zijn grondgebied zijn er echte kunstwerken van de smid. Absoluut alle sculpturen die op het grondgebied van het park werden gepresenteerd, werden gesmeed door lokale smeden. Hier zie je figuren van heel verschillende onderwerpen. Onder hen zijn er miniatuurkopieën van wereldberoemde oriëntatiepunten, en de symbolische tekens van de dierenriem, evenals thematische figuren, waaronder die gewijd aan voetbal.
Donetsk heeft een prachtige botanische tuin, die werd opgericht in 1964. Deze tuin is enorm; het gebied is meer dan 260 hectare groot en er zijn meer dan 5,5 duizend planten te zien. Tijdens de wandeling kunnen bezoekers van de tuin de prachtige vijvers op hun grondgebied bewonderen. Ook zijn er nog steeds enkele mooie oude gebouwen in de tuin. Veel unieke planten worden in de kas gehouden; je kunt ze zelfs in de winter bewonderen.
In Donetsk zijn vele mooie historische monumenten uit verschillende periodes, waaronder het spectaculaire Huis van Balfour, bewaard gebleven. Dit prachtige huis werd in 1889 gebouwd voor een van de rijke lokale industriëlen. Aan het einde van de 19e eeuw werd het gebied rond het huis versierd met een luxueuze tuin. Tot op de dag van vandaag is de prachtige tuin niet bewaard gebleven, terwijl het historische gebouw en de omliggende gebouwen vrijwel ongewijzigd blijven.
Een helder architectonisch monument uit het begin van de 20e eeuw is het huis van Gorelik. Het draagt ​​ook de naam van de eerste eigenaar - een rijke handelaar. Tijdens de revolutionaire periode huisvestte dit historische gebouw een drukkerij en daarna een radiocentrum. Er zijn veel interessante verhalen verbonden met het historische gebouw. Volgens een van hen woonde Majakovski hier enige tijd in zijn leven en las hij gedichten van het balkon.
Dit artikel over Donetsk is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Donetsk

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Donetsk:


Dnipropetrovsk - 204 km
Dnepropetrovsk is een van de mooiste steden van het land, een bekende badplaats en ligt in een belangrijke economische regio. Het beste entertainment voor bezoekers van deze prachtige stad is sightseeing. Er is een...
verder
Kharkov - 245.9 km
De stad werd gesticht in het begin van de 17e eeuw. In die tijd werd hier een krachtige Russische vesting gebouwd ter bescherming van het land tegen de invallen van de Tataren. Vanaf de late 18e eeuw is Kharkov bekend...
verder
Simferopol - 441.8 km
Simferopol is een van de grootste steden in de Autonome Republiek van de Krim in Oekraïne. De stad ligt tussen de binnenste en buitenste ketens van het Krim-gebergte in het dal van de River Salgir. Simferopol is een...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Donetsk
 Donetsk foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Donetsk, Oekraine. Het plannen van een trip naar Donetsk met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.