OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

3 Hotels in Larvik

 

Reisgids Larvik - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Larvik is een relatief kleine resort-stad in het zuiden van Noorwegen. Dit is ook een haven, aan de westkust van de Bohus Golf. De bevolking van de stad telt ongeveer 40 duizend mensen.
In Larvik zijn er goed ontwikkelde industrieën zoals cellulose -, papier industrie, en scheepsbouw.
Larvik is een stad met werkelijk Noorse tradities en heeft een unieke architectuur die men nergens anders kan vinden. Toeristen, die naar Larvik komen, worden onmiddellijk geïmponeerd door de smalle straatjes en kleine goed verzorgde huizen die u gewoon terugvoeren naar eeuwen geleden. Vanwege de stille - en rustige sfeer van het eiland krijgen de bezoekers hun kostbare rust van de stress, veroorzaakt door het moderne leven.
Larvik is populair door pittoreske stenen stranden achtergelaten door de terugtrekkende gletsjers. Toeristen, die graag wilde natuur zien, kunnen ultiem plezier beleven aan het bezoek van deze plek. De aard van Larvik wordt gedrenkt in romantiek en aantrekkingskracht. Het trekt mensen om avonturen te beginnen en om kennis met deze wereld te maken. Vele beroemde onderzoekers en reizigers zijn geboren in Larvik. Onder hen is een internationaal bekende reiziger Thor Heyerdahl.
Larvik wordt verwezen naar de lijst van balneologische resorts vanwege een ruime keuze aan minerale bronnen, die rijk zijn aan sulfiden en natriumzouten. Bovendien hebben Larvik resorts modder voor genezende doeleinden. Toeristen wordt ook aangeboden, om aan water procedures deel te nemen, in de vorm van zee zwemmen.
  Een van de belangrijkste historische symbolen van Larvik is het landgoed van Herregorena, dat is vernoemd naar de vorige eigenaar. Dit landgoed werd meer dan 300 jaar geleden gebouwd en behoorde tot de adellijke graaf. Het is momenteel een van de weinige gebouwen in de stad, waarvan het oorspronkelijke uiterlijk door de jaren heen bewaard bleef. Rondom het landgoed ligt een pittoreske tuin, die het interessantst is om er in het late voorjaar doorheen te slenteren.
Het meest bezochte culturele centrum van de stad is het Maritiem Museum. De expositie is opvallend anders dan de collecties van vergelijkbare musea in andere steden. Veel ervan is opgedragen aan de beroemde scheepsbouwer Colin Archer. Het museum presenteert modellen van oude schepen, maar ook tekeningen en historische documenten. Larvik is de thuisbasis van de wereldberoemde reiziger Tour Heyerdahl. Een van de collecties van het museum is gewijd aan zijn ontdekkingen.
De stad heeft verschillende prachtige oude kerken bewaard, waarvan een van de meest pittoreske de Larvik-kerk is. Het ligt aan de kust van de zee en heeft zijn originele kenmerken al meer dan honderd jaar behouden. In de muren van de kerk zijn oude iconen en originele elementen van decoratie bewaard gebleven. Het onderscheidt zich door een vrij eenvoudig en tegelijkertijd ongelooflijk aantrekkelijk ontwerp.
De stad en haar omgeving staan ​​bekend om hun unieke natuurlijke attracties. In het warme seizoen hebben toeristen de mogelijkheid om door het schilderachtige bos van Bökesskugen te slenteren. Dit is het meest noordelijke bos in Noorwegen, waar beuken staan. Langs het bos liggen veel interessante wandelroutes. Naast de majestueuze bomen, waarvan sommige meer dan honderd jaar oud zijn, kun je hier veel meer zeldzame planten zien. De meest gelukkige toeristen zullen wilde dieren en vogels kunnen observeren.
Een zeer interessante excursie-faciliteit is het Colin Archer House-Museum. Het was in dit oude huis dat een van de beroemdste scheepsbouwers ter wereld werd geboren en opgegroeid. Tijdens zijn leven ontwierp hij 14 eersteklas reddingsboten, evenals meer dan 200 soorten boten. Tegenwoordig is het prachtige historische gebouw in barokstijl, gebouwd in het begin van de 18e eeuw, omgebouwd tot een interessant museum gewijd aan het leven en werk van Colin Archer. In de zomer is er op het grondgebied van dit museum een ​​klein zomerterras waar bezoekers een kopje geurende thee kunnen drinken.
Dit artikel over Larvik is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Larvik

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Larvik:


Oslo - 103.6 km
Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, ligt diep in het schilderachtige fjord met dezelfde naam en hoewel het een grote moderne stad is, speelt de natuur hier een belangrijke rol. Oslo is de oudste van de Scandinavische...
verder
Gotenburg - 188.8 km
Göteborg ligt aan de westkust van Zweden, grenzend aan de Noordzee. De stad werd gesticht in 1621 in opdracht van Gustav II Adolf. Aanvankelijk was dit een grote industriële haven in de monding van de rivier Gota. De...
verder
Alborg - 224.3 km
Aalborg is de vierde grootste van de Deense steden, het is rijk aan toeristische attracties en culturele centra. Er zijn veel oude gebouwen in de stad, die werden gebouwd in de 16de eeuw, ze geven de straten een...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Larvik
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Larvik
 Larvik foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Larvik, Noorwegen. Het plannen van een trip naar Larvik met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.