OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

41 Hotels in Ayia Napa

 

Reisgids Ayia Napa - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze beroemde badplaats heeft veel populariteit onder veel toeristen gewonnen vanwege zijn prachtige landschappen, onvergetelijke stranden, ruime keuze aan vermaak en een service van hoge kwaliteit. Toeristen kunnen kiezen uit een groot aantal stranden met alle voorzieningen of één van de pretparken of sportcomplexen bezoeken. 
Water Park blijft één van de meest bezochte plaatsen op Ayia Napa. Elke dag zijn er leuke optredens, waarin je getrainde dolfijnen kunt zien. Elk jaar worden er in Ayia Napa diverse festivals en vele carnavals gehouden, maar de meest bekende en kleurrijke blijft het festival van Ayia Napa, deze vindt plaats aan het einde van september. Het resort is ideaal voor toeristen met kinderen, die zullen zeker genieten van een bezoek aan de Dinosaur Park en de onlangs gerenoveerde zwembadencomplex Waterworld. Elk jaar wordt Waterworld uitgebreid en nieuwe attracties, zwembaden en glijbanen toegevoegd. Het park is officieel de grootste in heel Europa en een dergelijke ruime keuze aan attracties kan in geen ander land ter wereld worden gevonden.
 Ayia Napa is ook beroemd om zijn clubs en nachtleven. Er is werkelijk een brede keuze aan de discotheken en nachtclubs en iedereen kan zich hier vermaken. De stranden van Ayia Napa zijn een paradijs voor liefhebbers van surfen en duiken. Duikers zullen hier een rijke onderwaterleven vinden met talloze grotten, rotsen, overblijfselen van oude schepen en amforen.
 De belangrijkste architectonische bezienswaardigheid van Ayia Napa is een klooster gebouwd in de 16de eeuw. Het is gelegen op één van de lokale rotsen en is omgeven door een prachtige park. Het hof aan de voorkant van het klooster is gemaakt van marmer en versierd met een prachtige fontein. De stad heeft ook diverse musea. De meest opvallende daarvan zijn het Nationaal Museum en het Marine Museum. In de eerste vindt u prehistorische artefacten en andere archeologische vondsten, en de tweede museum bevat een rijke collectie aan de plaatselijke flora en fauna.
  In de directe omgeving van het resort is een interessant natuurgebied - de Kaap Greco. Het beslaat een oppervlakte van 380 hectare en biedt een grote keuze aan toeristen. U kunt gewoon een wandeling maken door het park en de inwoners bewonderen, of u kunt een fietstocht maken op zoek naar de mooiste plekjes. Binnen het reservaat zijn er verschillende kalksteengrotten, die alleen bij laag tij te zien zijn. Deze grotten trekken veel bezoekers, waaronder duikers. Cape Greco wordt beschouwd als een van de meest romantische plaatsen ter wereld. Er is een prachtige boog, die 'Bridge of Love' wordt genoemd, en zelfs een oude kerk, waar trouwceremonies worden gehouden.
Onder de historische bezienswaardigheden van Ayia Napa valt het Venetiaanse klooster op. De geschiedenis van het kloostergebouw is fascinerend; een paar honderd jaar geleden bevond zich een dicht bos op zijn plaats. Het werd later gekapt, waardoor er maar één wilde vijgenboom in leven was. Het blijft groeien op het grondgebied van het klooster en nu maakt de oude boom indruk met zijn grootte. Volgens de traditie werd het klooster direct boven de grot gesticht, waar de lokale bevolking ooit een icoon van de Heilige Maagd Maria vond. Het klooster is opmerkelijk vanuit een architecturaal oogpunt, omdat het gedeeltelijk in de rots is uitgehouwen. Tegenwoordig is het een zeer intrigerend museum.
Voor liefhebbers van uitzonderlijke excursies zijn ook geschikte attracties aanwezig, bijvoorbeeld de ezelboerderij. Deze kleine boerderij is altijd welkom voor bezoekers en voor een kleine vergoeding kunnen interessante rondleidingen worden georganiseerd. Gasten van de boerderij kunnen de omstandigheden zien waarin dieren worden gefokt en zelfs voor ze zorgen. Een leuke toevoeging aan de vakantie is een kleine ezeltocht, die zal plaatsvinden rond de nabijgelegen boerderijen.
In het oostelijke deel van het resort bevindt zich het originele beeldenpark. Hier toont de kust enkele interessante sculpturen in de antieke stijl, die er indrukwekkend uitzien op de achtergrond van het rotsachtige landschap. Het park is altijd rustig en vredig, en er zijn genoeg plaatsen voor een privévakantie. Veel toeristen komen hier speciaal om ongewone herdenkingsfoto's te maken.
Dit artikel over Ayia Napa is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ayia Napa

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ayia Napa:


Famagusta - 3 km
Famagusta is een belangrijke havenstad en bekend als een internationaal centrum van handel en toerisme. Het is ook een stad met een rijke geschiedenis. Eerste kolonisten hebben hier al in de prehistorie huizen gebouwd....
verder
Protaras - 5.3 km
Dit is een jonge en veelbelovende badplaats, die de voorkeur heeft bij liefhebbers van rustige ontspanning. Protaras ligt vlakbij de populaire badplaats Ayia Napa, beroemd om zijn luide feesten en veel nachtleven. Dus...
verder
Larnaca - 34.8 km
Larnaca is een stad van Ciprus, die de derde plaats in de lijst van de grootste skigebieden van de regio inneemt. Dit is ook een grote haven met snel ontwikkelende industrie en handel. Tevens is deze stad bekend als een...
verder

Onze diensten
 Ayia Napa foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ayia Napa, Cyprus. Het plannen van een trip naar Ayia Napa met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.