OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Yerevan - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Yerevan is een werkelijk uniek cultureel centrum en een charmante gastvrije stad. U zult nooit zo veel bezienswaardigheden en amusement vinden in een andere stad van Armenië.
U kunt uw kennismaking met de stad beginnen vanuit een groot architecturaal centrum genaamd de Grote Cascade. In een vlaag doet het u denken aan een majestueuze piramide. Dit is een grootschalig systeem van ladders, die het centrale deel van de stad verbindt met woonruimten, die zijn gelegen hoog boven in de bergen. De ladders zijn versierd met mooie beelden en fonteinen, de beste architecten en beeldhouwers van onze tijd hebben aan de creatie van dit complex gewerkt.
Het Nationaal Museum van Armenië laat u kennis maken met de geschiedenis van Yerevan. Het museum werd geopend in 1921. Kunstkenners kunnen zich te voet verplaatsen naar het Plein van de Republiek, waar ze de staats fotogalerij zullen vinden. Het plein is een locatie van meerdere tentoonstellingen, kermissen en eerlijke-handel, waar jonge talenten hun werken tonen. Het Museum van Geschiedenis van Yerevan is een van de oudste culturele plaatsen van de stad. Dit is ook een van het oudste musea, die is geopend in 1931. Tijdens zijn lange en roemrijke geschiedenis is het museum erin geslaagd, meer dan 80 duizend items te verzamelen. In de zalen kunt u rijke collecties van boeken, huishoudelijke gereedschappen, klederdrachten, handwerk, beelden en sieraden zien. Verscheidene zalen zijn aan fotografie, militaire onderscheidingen en vlaggen gewijd.
Het Theater van Opera en Ballet ligt in het centrale deel van Yerevan. Het werdt gebouwd tijdens het project van Alexander Tamayan, een prominente architect, sociaal activist en een publiek figuur. De bouw van het theater werd voltooid in 1939, in de jaren '60 van de vorige werden de hallen uitgebreid en daarna had het theater genoeg ruimte voor 1.300 bezoekers en de opera zaal heeft plaatsen voor 1.400 mensen. Tegenover het theater liggen het Zwanenmeer en een groot park, dus na uw bezoek aan "de tempel van de kunst" kunt u langs schilderachtige valleien wandelen en indrukken van de prestaties met elkaar delen.
  Een unieke attractie is het wetenschappelijk-onderzoekscentrum Matenadaran, wiens naam letterlijk uit het Armeens vertaald kan worden als 'een repository van manuscripten'. De belangrijkste waarde van dit wetenschappelijke centrum is oude manuscripten. Er zijn er hier duizenden. De exacte datum van de oprichting van dit centrum is onbekend. Volgens sommige bronnen werd het in de 5e eeuw gesticht. Tegenwoordig is het complex gevestigd in een indrukwekkend stenen gebouw, dat op zichzelf een buitengewoon architectonisch monument is.
Een symbolische historische attractie is het fort Erebuni. Dit fort binnen wiens muren een grote stad was, werd gebouwd in de 8e eeuw voor Christus. Honderden jaren lang was de stad de hoofdstad van de welvarende Urartiaanse stad. Tegenwoordig kunnen bezoekers van het fort de bewaarde ruïnes van de ooit prachtige gebouwen bewonderen. Op het grondgebied van het fort is een zeer interessant museum, waarin een verzameling van archeologische artefacten ontdekt hier, wordt verzameld.
Het Plein van de Republiek is nog steeds de favoriete plaats van wandelingen voor gasten en inwoners van Jerevan. Ernaast is nog een uitstekend architectonisch monument - de bouw van de Armeense regering. De bouw van het gebouw begon in 1926 en duurde meer dan 20 jaar. De belangrijkste bouwmaterialen waren tufsteen en basalt. Het gebouw bleek ongelooflijk plechtig te zijn. Het is versierd met spectaculaire gebogen overspanningen en kolommen. De afgelopen jaren is het historische gebouw gebruikt voor het uitvoeren van kunsttentoonstellingen en andere culturele evenementen. Het plein zelf is ook ongelooflijk mooi. Hier kunt u de prachtige fonteinen en weelderige bloembedden bewonderen.
Fans van ongewone excursies zullen geïnteresseerd zijn om de Megerian Carpet Factory, die tapijten produceert, te bezoeken. Deze fabriek werd opgericht door de familie Megerian, die het gedurende drie generaties in stand houdt. De opening van deze fabriek werd in 1917 in de VS gehouden. Vertegenwoordigers van de bekende familie hebben de fabriek in hun historische thuisland onlangs in 2002 geopend. Nu produceert het niet alleen nieuwe luxueuze tapijten, maar herstelt het ook oude. Zoals vele jaren geleden, worden alle tapijten hier uitsluitend met de hand geweven. De fabriek voert interessante excursies uit voor bezoekers. Hier kunt u chique tapijten van verschillende groottes kopen, evenals andere huisdecoraties in de nationale stijl.
Dit artikel over Yerevan is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Yerevan

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Yerevan:


Trabzon - 415.3 km
Deze stad is gelegen in het oostelijke deel van Turkije. Trabzon is algemeen bekend als een belangrijk historisch en cultureel centrum, dat traditioneel liefhebbers van strand rust en warme zon aantrekt. Bijzondere...
verder
Baku - 455.6 km
De naam van de hoofdstad van Azerbeidzjan kan als 'Winderige stad' worden vertaald. Dit is een geweldig resort, dat op de grens van Europa en Azië is gelegen.

De meest favoriete plaats voor bewoners en...
verder
Donetsk - 1020.4 km
De stad werd gesticht in de 17e eeuw, toen het grondgebied werd gebruikt als een kozakken nederzetting. De eerste metallurgische fabriek werd hier in het midden van de 19e eeuw geopend. Dit leverde Donetsk de status van...
verder

Onze diensten
 Yerevan foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Yerevan, Armenië. Het plannen van een trip naar Yerevan met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.