OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

3 Hotels in Baku

 

Reisgids Baku - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De naam van de hoofdstad van Azerbeidzjan kan als 'Winderige stad' worden vertaald. Dit is een geweldig resort, dat op de grens van Europa en Azië is gelegen.
De meest favoriete plaats voor bewoners en toeristen is de Primorski Boulevard. De Boulevard is langs de kust gelegen, en het is de perfecte plek voor rust en romantische ontspannen wandelingen. De Boulevard is versierd met enorme kastanjebomen en kleurrijke bloembedden, pittoreske fonteinen en palmbomen. Op de boulevard zijn er veel winkels, souvenirwinkeltjes, restaurants, cafes en bioscopen.
De kabelbaan brengt u van de boulevard naar het ruime terrein van het Hoogland Park, in slechts een paar minuten. Na het bewonderen van het uitzicht op de stad, kunt u een boottocht met een schip maken, die u ook een ritje langs de baai van Bakoe zal geven. Tijdens de reis, zal een gids aan de bezoekers interessante legendes en feiten vertellen met betrekking tot de geschiedenis van de Kaspische Zee.
Het historische centrum van de stad wordt soms aangeduid als "het Akropolis van Bakoe". Deze titel ontving het voor zijn onschatbare architectonische monumenten. De oude vesting 'Icherisheher', de Maiden Toren, de Synyk Kala minaret, de 'Bail Stenen', het Huis van Khans van Bakoe, vele oude moskeeën en winkelcentra zijn slechts een klein deel van de unieke gebouwen die een bezoek waard zijn.
Na de wandeling bent u in de gelegenheid om in het plaatselijke café te ontspannen en om aromatische koffie te drinken. U moet zeker bijzondere souvenirs kopen, als de meest populaire mogen de handgemaakte tapijten worden beschouwd. Wanneer alle bezienswaardigheden van de stad bezocht zijn, kunt u uitstapjes naar de buitenwijken maken. Het dorp Gobusan biedt de grootste vertoning van de rotsschilderingen en het dorp Surahany is de basis van een oud tempel complex.
  Een van de meest ongewone historische bezienswaardigheden van Bakoe is de Maiden Tower Giz Galasi. De exacte datum van zijn constructie is onbekend, de eerste vermelding van deze toren heeft betrekking op de 12e eeuw. Het belangrijkste geheim van de toren is het doel, dat onderzoekers niet hebben kunnen ontdekken. Volgens sommige aannames zou de toren deel kunnen uitmaken van een complex van vestingwerken, maar het ligt vrij ver van de stadsmuren en de oude stadspoorten.
Er zijn ongelooflijk mooie moderne architecturale structuren in Baku, waaronder een complex van wolkenkrabbers, 'Flame Towers'. Deze enorme wolkenkrabbers, waarvan de gevel is bekleed met spiegeltegels, lijken op vlammen die naar de hemel reiken. Vooral prachtig deze moderne gebouwen verschijnen in de stralen van de ondergaande zon. Veel toeristen komen 's avonds de gebouwen bewonderen; ongelooflijk spectaculaire verlichtingen versieren ze in het donker.
Degenen die dol zijn op wandelingen rond de historische plaatsen, moeten zeker deelnemen aan de excursie naar het paleis van de Shirvanshahs. Het is een groot architectonisch complex op het grondgebied waarvan er een mausoleum, een oude moskee en een aantal andere interessante gebouwen zijn. Het belangrijkste kenmerk van het paleis is het Archeologisch Museum, dat een uitgebreide verzameling artefacten bevat.
Een van de favoriete plaatsen om te wandelen tussen de gasten van Baku is de historische straat Kichik Gala. Tijdens het Sovjet-tijdperk 'The Diamond Arm', werd hier neergeschoten, het toneel van de val van Yuri Nikulin werd gefilmd in de buurt van het huis 8/1. Het zoeken van het huis, evenals een fotoshoot op de achtergrond is een van de favoriete activiteiten van veel toeristen.
In de omgeving van Baku is een bekend historisch en etnografisch museum Gala, dat jaarlijks door duizenden toeristen wordt bezocht. Op het grondgebied van het museum onder de blote hemel is een interessante verzameling voorwerpen, die dateren uit de Middeleeuwen. Hier kunnen bezoekers zien hoe de lokale huizen er meer dan 500 jaar geleden uitzagen, en om de verzameling oude wapens, meubels en huishoudelijke artikelen te verkennen. Op het grondgebied van het museum worden vaak interessante thematische evenementen gewijd aan de cultuur en tradities van Azerbeidzjan georganiseerd, het is het meest interessant om het museum te bezoeken tijdens de warmere maanden.
Dit artikel over Baku is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Baku

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Baku:


Yerevan - 455.6 km
Yerevan is een werkelijk uniek cultureel centrum en een charmante gastvrije stad. U zult nooit zo veel bezienswaardigheden en amusement vinden in een andere stad van Armenië.

U kunt uw kennismaking met de...
verder

Onze diensten
 Regio gidsen
 Autoverhuur
Huur een auto in Baku
 Baku foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Baku, Azerbeidzjan. Het plannen van een trip naar Baku met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.